Opr. Dr. Hande Akbaş Doğum sonrası ağrı yorgunluktan olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Doğum sonrası ağrı yorgunluktan olabilir

Doğumdan sonra ağrıdan şikayet eden kadın önce jinekoloğa, sorun yoksa dahiliye uzmanına gitmeli. Her şey yolundaysa bu ağrıların sebebi yorgunluk olabilir, bebek büyütmek epey yorucu.

Adetim düzensiz, akıntım çok

25 yaşındayım. Sürekli akıntı oluyor tıpkı adet görüyormuş gibi. Ayrıca adetim düzensiz. Bir hafta arayla adet görüyorum. İlaç kullanınca artık doktora gitmekten korkuyorum. Bir ara yumurtalıkta kist vardı ama doktor “Geçti” demişti. Artık ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, gerek akıntınız gerekse düzensiz adet kanamalarınız kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene olmanız gerektiğini gösteriyor. Bu zamana kadar sonuç alamamanız üzücü, kaygınızı anlıyorum. Ama hekiminizi değiştirmeniz halinde sanırım gerekli tetkikler ve sonuca yönelik tedavilerle şikayetleriniz geçecektir.

Haberin Devamı

Kan versem mi?

Adet görmeme 6 gün kala kan testi yaptırdım, negatif çıktı. Şu anda da 4 gün geçti, adet olmadım. Yine mi kan testi yaptırmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kanda gebelik hormonunun yanılma payı çok düşüktür ama nadiren olsa yanılma görülebilir. Tekrar kan verin. Eğer o da negatifse o zaman kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak neden gecikme yaşadığınızı araştırmanızı öneririm.

Adet görmedim

9 yaşındayım. 24 Temmuz’da normal doğum yaptım, adet görmedim. Her yerim ağrıyor. Bana neler oluyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, emziriyorsanız adet görmemeniz doğal. Ağrıların doğumla ilgisi olduğunu sanmam. Bebek büyütmek yorucudur. Dahiliye doktoruna muayene olun, sorun yoksa rahatlayın. O zaman doğum sonrası birçok kadının yaşadığı gibi sizin de ağrılarınızın

İlaç vermediler

22 yaşında bekarım. Kendimi bildim bile polistik over sendorumum var. Süt hormonum yüksek çıktı, ilaçla düşürdük. Doktorum “Şu an her şey normal” dedi. İlaç vermedi. Bir şey yapmam gerekir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, polikistik over sendromu genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen, menopoza girinceye kadar size bazı şikayetler yaratacak hastalıktır. Bu hastalıkta yaklaşım genellikle hastanın şikayeti neyse onun giderilmesidir.

Haberin Devamı

Süt hormonu her polikistik over sendromunda zaman zaman yüksek tespit edilebilir. Çok yüksek değilse, hastada şikayet yoksa o zaman tedaviye gerek olmadığını düşünüyorum. Çünkü şu anda normale girse bile polikistik over’den sonra tekrar yükselebilir. Size önerim 6 ayda bir düzenli takip edilmeniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder