Opr. Dr. Hande Akbaş En iyi tedavi şekli kilo vermek
HABERİ PAYLAŞ

En iyi tedavi şekli kilo vermek

Haberin Devamı

Polikistik over sendromunda, insüline karşı vücutta direnç geliştiği için şeker metabolizmasında sorunlar görülüyor. Kilo arttıkça hormonal denge bozuluyor, yumurtlama düzensizleşiyor. Bu rahatsızlığın en iyi tedavi yöntemi sıkı bir diyet ve egzersizle kilo vermeye çalışmak...

Polikistik over yüzünden kilo veremiyorum

Polikistik over rahatsızlığından kilo veremiyorum. Ne yapmam gerekiyor ve tedavisi nasıl oluyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, öncelikle gözleminiz doğru. Yani polikistik over sendromu olan kadınlarda insüline karşı vücutta direnç geliştiği için şeker metabolizmasında değişiklik olur ve kadın kilo alımına, ileride şeker hastalığına yakalanmaya daha meyilli hale gelir.

Kilo arttıkça maalesef hormonal dengenin daha da bozulmasıyla adetler ve yumurtlama da bozulur. Öncelikle çok sıkı bir diyete başlamanızı ve egzersiz yapmanızı öneririm. Bununla yeterince kilo veremiyorsanız o zaman bir uzmana başvurarak şeker metabolizmanıza baktırmanız gerekirse insülin direncini kırıcı ilaçlara başlamanız gerekebilir.

Yumurtam neden çatlamıyor?

Benim yumurtalarım normal büyüklüğe geliyor ve çatlamadan atılıyor. Acaba bir yumurta neden çatlamaz? Gittiğim doktor “Aşılama yapmamız gerek” diyor. Bense aşılama yerine yumurta çatlatmak için çareler arıyorum. Böyle bir yöntem var mı? Yumurta neden çatlamaz bu benim için çok önemli bir soru. Yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yumurtanın çatlamaması tamamen hormonal dengesizlikten oluşur. Kadında ya yumurtalık rezervi azalmıştır ya da polikistik over sendromu denilen bir durum söz konusudur. Yaşınızı belirtmediğiniz için sizde ikisinden biri söz konusudur. Bunun ayrımını yapabilmek için en doğru yaklaşım üreme tıbbı alanında deneyimli bir hekime başvurmanızdır.

Kahverengi akıntı geldi

18 yaşındayım. Adet bittikten 6 gün sonra kahverengi bir akıntı geldi. Daha önce kahverengi akıntım olmamıştı. Sarımsı beyaz akıntılarım oluyor ve genellikle uzun sürüyor. Sizce ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sarı beyaz akıntı genellikle vajinal iltihabın bir belirtisidir. Yaşınız genç olduğu için eğer bakireyseniz 1 kerelik kahverenkli bir akıntının ciddi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.

Ancak cinsel açıdan aktifseniz mutlaka bir uzmana başvurarak vajinal smear aldırmanızı öneririm. Bakire olmanıza rağmen tekrar ederse ultrason ve hormonal kontrol gerekecektir. Enfeksiyon için muayene sonrası doktor uygun görürse antibiyotik başlarsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder