Opr. Dr. Hande Akbaş Eşli tedavi daha çabuk iyileştirir
HABERİ PAYLAŞ

Eşli tedavi daha çabuk iyileştirir

Kadın akıntıdan şikayet ediyorsa doktora başvurmalı ve vajinal kültür aldırarak bakteriye yönelik tedaviye başlamalı. Aynı ilaçları eşinizle birlikte kullanırsanız daha çabuk iyileşirsiniz.

Akıntıdan şikayetçiyim

32 yaşındayım, 4 aylık evliyim. Sürekli akıntım var. İdrarım çok koyu, kokulu. Neler yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, akıntınızın olması, koku hissetmeniz yoğun vajinal iltihabınız olduğunu düşündürüyor. En doğrusu jinekoloji uzmanına başvurarak muayene olmanız ve vajinal kültür aldırarak sebep olan bakteriye yönelik doğru tedaviyi eşinizle birlikte uygulamanız. Aksi taktirde iltihap rahim ve tüplerinize doğru ilerleyerek daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Haberin Devamı

Yaşım etkili mi?

32 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. İlişkide ağrım ve akıntım oluyor. Adetlerim çok düzenli ama kısa sürüyor. Bebek istiyorum, korunmadığımız halde hamile kalamıyorum. Acaba yaşımın etkisi var mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Rahim ve rahim ağzı kanserinin belirtileri neler?

CEVAP

Sevgili okuyucum, normal şartlarda yaşınız hamile kalamayacak kadar ileri bir yaş değil. Mutlaka altta yatan bir neden var mı diye araştırılmalı. İlişkide ağrının birçok nedeni olabilir ama akıntı çoğunlukla vajinal enfeksiyonlara bağlı ortaya çıkar.

Kadın doğum muayenesiyle hem ilişkideki ağrı nedeni hem de varsa enfeksiyonun sebebi anlaşılacaktır. Bu sırada smear yaptırarak rahim ağzı kanseri taramasından geçmiş olursunuz. Neden bebeğinizin olamadığının araştırılmasını istiyorsanız üreme tıbbı alanında uzmanlaşmış bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurun.

Zararı olur mu?

28 yaşındayım ve 2.5 aylık hamileyim. Hep bilgisiyar başında çalışmam ve cep telefonuyla konuşmam gerekiyor. İşimin bebeğime zararı olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, teknolojiyle birlikte ne yazık ki her an düşük dozlarda radyoaktiviteye maruz kalırız. Bundan uzak kalabilmek günümüz şartlarında söz konusu değildir. Tüm bunlar araştırılmış ve çok düşük dozda radyasyon içerdiklerinden son yıllarda doğan bebeklerde sakatlıkların arttığına dair bir sonuca rastlanmamıştır.

İki aydır düzensiz

30 yaşındayım, 9 ay önce doğum yaptım. Doğumdan önce 28 günde bir adet görüyordum. Doğumdan sonra adetlerim 2 ay düzensiz oldu. Şimdi 24 günde bir adet görüyorum. Bunda bir sorun var mıdır?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, doğumdan sonraki ilk 1 yıl içinde adetlerin düzensiz olması normal sayılır. Özellikle düzenli emzirmeye devam eden kadınlarda bu tür düzensizlikleri anormal kabul etmeyiz. Bu sebeple şu an için endişelenecek bir durum görmemekteyim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder