Opr. Dr. Hande Akbaş Hamile kalabileceğinizi gösterir
HABERİ PAYLAŞ

Hamile kalabileceğinizi gösterir

Haberin Devamı

Folikül kistleri her ay tüm sağlıklı kadınlarda görülen iyi huylu kistler. Bu kadının yumurtlamasının olduğunu ve hamile kalabileceğini gösterir. Bu nedenle endişelenmeyin...

Başarı şansı nedir?

29 yaşındayım. Polikistik over sendromum var. 3 yıldır bebeğim olmuyor. 3 kez aşılama yapıldı. Doktorum “Artık tüp bebek” dedi. Tüp bebeğin tutma şansı nedir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, artık tüp bebek yöntemine geçmenizde fayda var. Tüp bebeğin tutma şansı bu işlemde sizi takip edecek doktorun deneyimi, uygulanacak tedavi protokolü, tedaviyi yaptırdığınız merkezin laboratuvar standartlarına bağlı olarak değişir. Bu sebeple işlemi kime ve nerede yaptırdığınızın önemi büyüktür. Deneyimli bir merkezde sizin durumunuzda bir çiftin gebe kalabilme ihtimali embriyo başına yüzde 35-40’lardadır.

Gebe kalmama engel olur mu?

5 aylık evliyim. Sol yumurtalığımda 2.5 santim folikül kist çıktı. Hamile kalmama engel mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, folikül kistleri her ay sağlıklı kadınlarda görülebilen, yumurtalığın iyi huylu kistleridir. Yumurtlamanın göstergesidir. Bu durum hamile kalmanıza engel değildir. Tam tersi yumurtlamanızın olduğunu, hamile kalma ihtimalinizin olduğunu gösterir. Tabii yumurtlama olması tek başına gebelik için yeterli olmadığından 1 yılı doldurmanıza rağmen gebe kalamazsanız başka etkenlerin araştırılması için bir uzmana başvurmalısınız.

Yumurtalar çatlamıyor

27 yaşındayım, 3 yıllık evliyiz. Bebeğim olsun diye tedavi görüyorum. Yumurtlama oluyormuş ama çatlamıyor. Neden böyle oluyor ve ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurun. Yumurtlama ya da başka bir sorununuz olduğu kesin. Çünkü 3 yıldır gebelik oluşmamış. Sebep bulunup derhal sizi gebeliğe götürecek daha ileri yöntemlere ihtiyaç duymaktasınız.

Kistlerim varmış

Adetlerim çok az oluyor. Bir yıl önce doktora gittim. Erkeklik hormonum yüksekmiş, doğum kontrol hapı verdi. Küçük küçük kistler varmış. Adetim 1.5 günde bitiyor. Doğum kontrol hapları damla damla kanama yaptı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, doktorunuz polikistik over olduğunuzu en kolay şekliyle anlatmış. Bu hastalıkta hem erkeklik hormonu artar hem de küçük küçük kistler gözlenir. Çocuk istemiyorsanız doğum kontrol ilacına devam edin. Adet kanamanızın azalması büyük ihtimalle doğum kontrol ilaçlarının etkisi olup bıraktığınızda eski yoğunluğuna dönecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder