Opr. Dr. Hande Akbaş Hamile kalmak için önce adetleriniz düzene sokulmalı
HABERİ PAYLAŞ

Hamile kalmak için önce adetleriniz düzene sokulmalı

Anne olma hayali kuran ama adetleri düzensiz kadının hamilelik şansı azalıyor. Hemen doktorunuza gidin. Adetlerinizin düzene girmesiyle normal şekilde yumurtlama başlayacak, annelik şansınız da artacak.

Aşılama sonuç vermedi

İki aşılamayla eşim hamile kalmadı Sayım normal sperm hareketleri düşük. İki defa aşılama yapıldı. Sonuç yok. Sperm hareketlerinin veya hızının düşük olması çocuğa engel mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sperm sayısının ne kadar düşük olduğu önemli. Çünkü yumurtayı gidip dölleyecek olan spermin hareketi iyi olmalı ki yumurtayla buluşabilsin. İki kez aşılama denemiş ama sonuç alamamışsınız. Tüp bebek konusunda deneyimli bir doktora başvurun. Tek sebep sperm hareketliliğinin az olması mı araştırılmalı ve ona göre bir sonraki aşamaya geçilmeli.

Haberin Devamı

Gebe kalmamı engellermiş

Yedi aylık evliyim. Adet düzensizliği için doktora gittim. Doktor, polikistik over sendromu olduğunu söyledi. Doğuştanmış, gebe kalma şansımı engelliyormuş. Strese girdim, bebek sahibi olmayı çok istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, polikistik over sendromlu her kadın gebe kalamaz diye bir şey söz konusu değil. Sadece polikistik over sendromuna bağlı adet düzensizliği gebe kalmanızı zorlaştıracaktır. Adet döngünüzün normale döndürülmesi için üreme tıbbı alanında deneyimli bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanıyla görüşün.

Kilo yüzünden mi?

18 yaşındayım. 3-4 ayda bir adet görüyorum. İlaç kullanmak istemiyorum. Kilolu olmama bağlıyorlar. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yapılması gereken neden 3-4 ayda bir adet gördüğünüzün sebebini anlamak olacaktır. Her kilolu insanın adetleri düzensiz olmaz. Ancak hormonal bozukluğa bağlı olarak adetler düzensizse o zaman bu da kilo artışına neden olabilir. Erken yaşta hormonal ilaçlara sıcak bakmıyorum ancak bir kadın doğum uzmanına başvurun. Adet düzensizliğinizin sebebi bulunsun, tedavi olun.

Adet dışı kanamam var

40 yaşındayım ve 16 yıllık evliyim. Bir süredir doğum kontrol hapıyla korunuyorum. Adet dışı kanamalarım ve bel ağrım var. Sorunum ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genellikle 40’lı yaşlardan itibaren doğum kontrol ilaçlarının kullanılmasını uygun bulmuyoruz. İlk önerim kullandığınız kutunun bitimiyle birlikte ilacı bırakıp hormonal olmayan başka bir yöntemle korunmaya geçmeniz.

Haberin Devamı

Eğer adet dışı kanamalarınız halen devam ediyorsa o zaman rahim içinde herhangi bir problem olmadığından emin olunması gerekir. Bunun için de rahim içinde biyopsi gerekebilir. Dolayısıyla jinekolojik muayene olmadan sorununuz ne olduğu asla tam olarak söylenemez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder