Opr. Dr. Hande Akbaş İlişki sonrası kan geliyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

İlişki sonrası kan geliyorsa...

Haberin Devamı

İlişki sonrası kan geldiyse kadın doğum uzmanına gidin. Öncelikle smear alınıp rahim ağzında bir sorun olup olmadığı kontrol edilmeli. Bazen enfeksiyonlar ve ufak çatlaklar da kanama yapabilir ama ne olduğu mutlaka öğrenilmeli.

İlişki sonrası kan geliyor

40 yaşındayım, eşimle korunmasız ilişkiye giriyorum. İlişkiden sonra eşimin vajinasından 4-5 damla kan geliyor. Sizce bunda bir sorun var mıdır?

CEVAP

Sevgili okuyucum, ilişki sonrası kanama mutlaka araştırılması gereken bir durumdur. Eşinizden öncelikle vajinal smear alınmalı ve rahim ağzında herhangi bir sorun olmadığından emin olunmalıdır. Bazen enfeksiyonlar veya vajinadaki ufak çatlaklardan da kanama olabileceğinden jinekolojik muayene sırasında tüm bunlar araştırılacak ve gerekli tedavi eşinize önerilecektir.

Daha fazla kanamam oldu

29 yaşındayım, adet dönemindeyken cinsel ilişkiye girdim ve 1 gün geç hastalandım. Normalden daha fazla kanamam oldu. Bununla beraber ateş ve mide bulantısı da yaşadım. Bunun sebebi olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, adetliyken cinsel ilişkiye girmeyi pek önermiyoruz. Çünkü kanlı ortam bakterilerin üremesini kolaylaştıracak bir besi yeri olduğundan bu dönemde girilen ilişkiyle kişinin genital enfeksiyonlara yakalanma riski normale göre epey artar. Ateş, mide bulantısı ve karın ağrısı yaşamış olmanız pelvik bir enfeksiyon geçiridiğinizin bulgusu olabilir. Devam ediyorsa vakit kaybetmeksizin bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurun.

Anne olmak istiyorum

3 yıllık evliyim. Çocuk istiyorum, olmuyor. Vücut ısısına göre yumurtlama dönemini takip etmenin mümkün olduğunu duydum. Böyle bir şey gerçekten var mıdır? Mümkünse nasıl yapılır?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yumurtlamanın hemen öncesinde vücut ısısında yarım derece kadar yükselme olur, doğru duymuşsunuz. Ama biz üreme tıbbı konusunda uzman hekimler genellikle bu yöntemi kullanmaz ve hastalarımıza pek önermeyiz. Bunun iki sebebi var; birincisi vücut ısısı her türlü dış etkenden etkilenebileceği için bu yöntemin yanılma payı çok yüksektir. İkincisi de yarım derecelik artışı yakalayabilmek evde kullandığımız termometrelerle her zaman mümkün olmaz. 3 yıldır çocuk istemenize rağmen olmuyorsa, bence böyle güvenirliliği düşük yöntemlerle vakit kaybetmeyin. Bir uzmana başvurun ki sebebi bir an önce bulup gebe kalmanız sağlansın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder