Opr. Dr. Hande Akbaş İlişki sonrası kanamayı hafife almayın
HABERİ PAYLAŞ

İlişki sonrası kanamayı hafife almayın

İlişki sonrası kanama yaşayan kadın hemen kadın doğum uzmanına başvurmalı. Çünkü kanama önemli bir bulgu, sorun olup olmadığını ortaya çıkarmak için vajinal smear yaptırın ki risk durumunuzu öğrenin.

Tüplerim açıldı

41 yaşındayım. İlk evliliğimden çocuğum var. Ama tüplerimi bağlatmak zorunda kalmıştım. İkinci evliliğimi yaptım, eşimin çocuğu yok, baba olmak istiyor. Tüplerim açıldı ama anne olamıyorum. Üç kez tüp bebek denedim, başarısız oldu. Acaba ne yapabiliriz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tüplerin açılması ameliyatı ne yazık ki her zaman beklenildiği gibi sonuç vermeyebiliyor. Biz bu sebeple genellikle tüplerini bağlatmış olan hastalara tüpleri açtırmak yerine tüp bebek ile gebe kalmalarını öneriyoruz. Bu daha sonuca yönelik bir yöntem olup hastanın gereksiz yere ikinci kere ameliyat olmasının da önüne geçiyor.

Haberin Devamı

Size önerim öncelikle rahim filmi çektirmeniz. Yaşınız 41 olduğu için daha fazla vakit kaybetmeden, tüpleriniz normal bile olsa tüp bebek yöntemine başvurun. Aksi taktirde yumurtalık rezerviniz daha da azalacağı için bu sefer tüp bebekle bile gebelik şansınızı yitirme riskiyle karşı karşıyasınız.

Kanama oluyor

29 yaşında, 5 yıllık evliyim. Çocuğum yok. Polikistik over’im var. Doktor tavsiyesiyle ilaç kullanıyorum. Üç ay oldu, yüzümdeki cilt problemlerim arttı. Ara kanama geçiriyorum ve bazen de ilişki esnasında kanama oluyor. Bunlar ilacın yan etkileri olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, ne ilacı kullandığınızı yazmamışsınız. Bu nedenle ilaç hakkında bir yorum yapamam. En önemli nokta ilişki sonrası kanama. Kanama önemli bir bulgu. Eğer bu zamana kadar bir şekilde yapılmamışsa bir an önce vajinal smear testi yaptırın. Böylece rahim ağzı kanser taramasından geçmiş olursunuz.

İlaç verdiler ama adet görmüyorum

27 yaşındayım. Polikistik over’im var, anne olamadım. 2 kere aşılama, 1 tüp bebek yaptırdım, olmadı. Tedavileri bırakalı 3 yıl oldu ama hormonlar toplarlanmadı. Erkeklik hormonum tavan yapmış. Adetin 5’inci günü kullanmam için ilaç verdiler ama ben adet görmüyorum. Ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, polikistik over sendromu yönetimi zor bir hastalıktır. Ama bu konuda deneyimli hekimlerce takip edilmeniz halinde bir sonuca ulaşabilirsiniz. Erkeklik hormonunun artması da ne yazık ki mevcut hastalığınızın bir sonucu. Adet düzensizliğiniz kontrol altına alınmadığı sürece kendi kendinize hamile kalabilme şansınız düşük olacağından çocuk istiyorsanız doktora giderek sizin için en uygun tedavi yöntemine bir an önce başvurmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder