Opr. Dr. Hande Akbaş Kanamada artış görülebiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Kanamada artış görülebiliyor

Hamilelikten korunmak için spiral takılan kadınlarda adet kanamalarında ve sıklığında genellikle artış görülüyor . Bu durum 6 aydan fazla sürerse kansızlığa ve sıkıntıya neden olursa spiral çıkartılıyor.

Adet dışı kanamam var, neden?

20 yaşındayım, ilk kız adet dışı kanama oldu. Çok korktum. Adetim 15-20 gün önce bitmişti. Tedirginim, ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bu lekelenmeleriniz devam ederse bir kadın doğum uzmanına başvurmalı ve muayene olmalısınız. Eğer bakire değilseniz smear aldırmanızı öneririm. Yapılacak ultrasonda da rahim içinde herhangi bir yapı var mı bakılmalı, bazı hormon seviyeleriniz ölçülmelidir.

Haberin Devamı

Yeniden tüp bebek yaptırdım

40 yaşındayım. 3 ay önce 3'üncü tüp bebek denemesinde hamile kaldım ama erken doğum yaptım, bebeğim yaşamadı. Yeniden tüp bebek tedavisine başladım. Doktorum yaşım nedeniyle çok hızlı olmamız gerektiğini söylüyor. Sonuçlarımı size gönderiyorum. Yapılan sezaryen sonrası tüp bebeğin tekrar tutma şansı nedir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, doğumunuz sezaryen, rahmin iyileşmesi için olarak en az 6 ay geçmeli. Yaşınız 40, doktorunuz rezervinizin daha da azalmaması için beklemek istemiyor.

Ama şu halde toplanan embriyolar dondurulmadan size direkt transfer edilirse ve gebe kalırsanız gebelikte rahminizin erken yırtılmasına kadar giden ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Madem tedaviye başlandı, mutlaka embriyolarınızın dondurulmasını talep edin.

Spiral yüzünden mi?

34 yaşındayım, 1 çocuğum var. Korunmak için spiral taktırdım. Yirmi günde bir adet görüyorum. Kanamam aşırı. Acaba spiralden mi kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, spiral takıldıktan sonra en çok rastladığımız şikayet adet miktarında ve sıklığında artıştır. İlk aylarda daha fazla rastlanılan bu şikayet 6 aydan fazla sürerse kansızlığa ve sıkıntıya yol açtığından çoğunlukla çıkarttırılır.

Çıkartıldığı zaman adet kanamalarınızın miktar ve sıklığının tamamen normal düzene dönmesi beklenir. Eğer sprilaniz çıkartılmasına rağmen kanamalarınız eskiye dönmezse o zaman mutlaka myom veya polip gibi rahim içinizde bir sorun var mı detaylı olarak bir kadın doğum uzmanı tarafından araştırılması uygun olacaktır

Haberin Devamı

Hamile miyim?

Akşam idrarda gebelik testi yaptım. İkinci çizgi biraz kalın çıktı. Acaba gebe olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, idrarda gebelik testinde iki çizgi çıkması gebe olduğunuzu gösterir. İkinci çizgi ne kadar kalınsa gebelik ihtimaliniz çok daha fazla artar. Silik olsaydı henüz yeni bir gebelik ya da yanlış bir sonucu gösterebilirdi.

Size önerim bir an önce kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak muayene olmanız. Eğer kese görülemiyorsa kanda gebelik hormonuna baktırmanız iyi olur. Keza biz ultrasonda cenini ve cenine ait yapıları görene kadar gebelikten kesin emin olmayız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder