Opr. Dr. Hande Akbaş Kansızlık kadını yorgun düşürüyor
HABERİ PAYLAŞ

Kansızlık kadını yorgun düşürüyor

Yoğun adet kanamaları önce kansızlığa ardından halsizliğe sebep olabilir, kadın yorgun düşer. Bu durumun sebebini ortaya çıkarmak gerekiyor. Hormon testleri ve rahim iç duvarından biyopsi yapılmalı ki tedavi ona göre başlasın.

Sancım devam ediyor

30 yaşındayım ve ilk çocuğuma 2 aylık hamileyim. Sürekli sancım var. Doktora gittim, ilaç verdi, geçmedi. 5 gün hastanede kaldım, serum verdiler. Aynı şikayetlerim devam ediyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hamilelikte sancı, zaman zaman kasılma hissi olabilir. Eğer tüm tetkikler yapıldı ve bu sancılarınızın altında problem tespit edilmediyse, kanama eşlik etmediği sürece bu durumun hamileliğinizden kaynaklandığını düşünmüyorum. Niçin hastanede yattınız, niçin serum verildi? Keşke bunları kendi doktorunuzla paylaşsaydınız. Çünkü gördüğüm kadarıyla bu tedavi size fayda sağlamamış. Dilerseniz ikinci bir görüş alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bebeğimi emziriyorum

2 aylık kızım var. Eşimle çocuk sahibi olmaya karar vermeden önce doğum kontrol hapıyla korunuyordum. Şimdi nasıl bir korunma yöntemi önerirsiniz? Haplar emzirdiğim çocuğuma zarar verir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, emziren annelerde doğum kontrol ilacı kullanılması sakıncalıdır. Doğum yapmış kadınlarda en iyi yöntem spiral denilen rahim içi araç yerleştirilmesidir. Bebekle uğraşırken düzenli hap kullanmak kolaylıkla unutulabildiği için bu yöntemin kullanımı da sizin için daha rahat olacaktır. Ayrıca aylık ya da 3 aylık yapılan birtakım iğneler mevcut onu da emziren annelere önerebiliyoruz.

Kanama çok oluyor

26 yaşındayım, 5 ay önce rahim ağzında yara yakıldı. Adetim ilk günden beri hep çok sancılı ve yoğun geçiyor. Doktor çatlamayan kistler olduğunu söyledi ve doğum kontrol hapı verdi. Son adetimden 3 gün sonra yine kanamam oldu. İlacın yan etkilerinde ara kanamalar yapacağı yazıyor. Sizce sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yoğun adet kanamasının kansızlığa yol açarak bir süre sonra halsizliğe neden olması çok normaldir. Sebebini anlamak için öncelikle sizden hormonal analiz istenmeli. Bu sonuçlar normal gelirse rahim iç duvarında herhangi bir patoloji var mı anlamak için biyopsiyle örnekleme yapılmalı. Hormon ilaçlarını ancak tüm bunlar normal geldikten sonra kullanmanızı öneririm. Sebebi bulmadan sorunu gidermeye çalışmak sonuç getirmeyecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder