Opr. Dr. Hande Akbaş Kansızlık ve halsizlik yapar
HABERİ PAYLAŞ

Kansızlık ve halsizlik yapar

Haberin Devamı

Yoğun adet kanaması önce kansızlığa ardından halsizliğe sebep olup kadını yorgun düşürür. Bunun sebebini ortaya çıkarmak şart. Hormon testleri, rahim iç duvarında sorun var mı diye biyopsi yapılmalı ki tedavi ona göre başlasın.

Sancım devam ediyor

30 yaşındayım ve ilk çocuğuma 2 aylık hamileyim. Sürekli sancım var. Doktor ilaç verdi, geçmedi. 5 gün hastanede kaldım, serum verdiler. Şikayetlerim devam ediyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hamilelikte sancı, zaman zaman kasılma hissi olabilir. Tüm tetkikler yapıldı ve bu sancılarınızın altında problem tespit edilmediyse, kanama eşlik etmediği sürece bu durumun hamileliğinizden kaynaklandığını düşünmüyorum. Niçin hastanede yattınız, niçin serum verildi? Keşke bunları doktorunuzla paylaşsaydınız. Çünkü gördüğüm kadarıyla bu tedavi size herhangi bir fayda sağlamamış. Dilerseniz ikinci bir görüş alabilirsiniz.

Kanama çok oluyor

26 yaşındayım, 5 ay önce rahim ağzında yara yakıldı. Adet görmeye başladığım ilk günden beri çok sancım oluyor ve yoğun geçiyor. Doktor, çatlamayan kistler olduğunu söyledi ve doğum kontrol hapı verdi. Son adetimden 3 gün sonra yine kanamam oldu. Sizce sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yoğun adet kanamasının kansızlığa yol açarak bir süre sonra halsizliğe neden olması çok normaldir. Sebebini anlamak için öncelikle sizden hormonal analiz istenmeli. Bu sonuçlar normal gelirse rahim iç duvarında herhangi bir patoloji var mı anlamak için biyopsiyle bir örnekleme yapılmalı. Hormon ilaçlarını ancak tüm bunlar normal geldikten sonra kullanmanızı öneririm. Sebebi bulmadan sorunu gidermeye çalışmak sonuç getirmeyecektir.

İkinciyi düşünüyoruz

35 yaşımı bitireceğim. 13 aylık bir bebeğim var. Bebeğim 38’inci haftada sezaryenle alındı. İkinci çocuğu düşünüyoruz. Eşim işi nedeniyle 3 ayda bir yanımıza geliyor. Sizin tavsiyeniz ne olur?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sezaryen ile doğum yapmanızın üzerinden 1 yıl geçmiş. Tıbbi açıdan tekrar hamile kalmanızda bir engel yok, ikinci bebeği yapabilirsiniz. Eğer yaşınız nedeniyle beklemek istemiyorsanız eşiniz geldiğinde spermlerini dondurtarak o olmadığında dahi yumurtlama takibi ve ardından eşinizin spermlerinin çözülerek rahminizin içine uygulanması işlemi yani aşılama yöntemiyle gebelik deneyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder