Opr. Dr. Hande Akbaş Kesin sonucu kan testi söyler
HABERİ PAYLAŞ

Kesin sonucu kan testi söyler

Gebe kaldığını düşünen kadın doktora gitmeden evde gebelik testi yapıyor. İdrarda hamilelik tarayan bu testler bazen yalancı negatiflik gösterebilir. Kesin sonuç istiyorsanız kan testi yaptırıp rahat edin.

Üşütmek sorun olur mu?

6 ay önce hamile kaldım. Hamile kaldığımı öğrenince çocuğu aldırdık. Şimdi evliyim ama hamile kalamıyorum. Akıntım oluyor ve iltihap var. Üşütmekten olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bebeğinizi aldıralı 6 ay olmuş. Hamile kalamadığınıza karar vermek için erken. Akıntı ve iltihap nadiren kısırlığa sebep olabilir ama bunu sadece klamidya denilen bir mikrobun sebep olduğu durumlarda görüyoruz. Sizde bu bakteri saptanmadıysa kaygılanmayın. Hijyen açısından sizi rahatsız edebilir, bu yüzden tedavi olun. Yaşınızı bilmiyorum ancak 2-3 ay kendi kendinize deneyin. Olmuyorsa o zaman bu alanda uzman bir hekime başvurun.

Haberin Devamı

Normal doğum yapsam?

33 haftalık hamileyim. Normal doğum istiyorum, doktorum sezaryeni tavsiye ediyor. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, normal doğum isteyen her hastamı ben destekliyorum. Doktorunuzun sezaryen önermesinde tıbbi bir neden yoksa o zaman tabii ki normal doğum deneyebilirsiniz. Size neden bunu önerdiğine bakmak gerekir.

3 kez gebelik testi yaptım

31 yaşındayım. Adetim 22 gün gecikti. 2 gün önce kahverengi akıntı geldi ama adet görmedim. İlişkide korunduk. 3 kere gebelik testi yaptım, negatif. Neden adet görmedim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kanda gebelik hormonu baktırın. Bazen idrarda gebelik testleri yalancı negatiflik gösterir. Kan testinizde gebelik yoksa, o zaman bir kadın doğum uzmanına giderek muayene olun. Bazen yumurtalık kistleri kadında adet gecikmesine yol açar.

İlişkiye girince akıntı başlıyor

29 yaşında kadınım. Akıntım var ama iç çamaşırım kirlenmiyor. İlişkiye girdiğim zaman geliyor, rengi saydamsı, kokulu, kaşıntı yapmıyor. Doktor “Mantar” dedi, tedavi gördüm. Ama sürüyor. Ne zaman ilişkiye girsem bu sorunla karşılaşıyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tarif ettiğiniz akıntı genellikle her sağlıklı kadında görülen fizyolojik akıntıdır. Vajina menopoza kadar vücuttan düzenli olarak salgılanan östrojen hormonu sayesinde asla kuru olmaz. En önemli fonksiyonu vajinayı kaygan tutarak ilişkide canınızın acımasına engel olmaktır. Sanırım doktorunuzun size geçmişte vermiş olduğu tedavi yeterli gelmiş ve artık akıntınız normale dönmüş. Genellikle anormal akıntı çamaşırınıza sarı- yeşil renkte gelen, kokulu veya kaşıntılıdır. Sizde bu bulgular yok ama yine de en doğrusu bir uzmana giderek muayene olmanızdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder