Opr. Dr. Hande Akbaş Myom düşük,sancı ve kanama yapıyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

Myom düşük,sancı ve kanama yapıyorsa...

Kadında görülen myomlara 5 santim olunca kadar müdahale gerekmiyor. Bu myomlar kanamalarda artış, şiddetli sancı ve tekrarlayan gebelik kayıplarına neden oluyorsa 5 santimden küçük olsalar da bile operasyonla alınabiliyor.

Et parçaları rahatsız ediyor

Vajina girişindeki dudaklarıma aynaya baktığımda bana çok çirkin ve büyük görünüyorlar. Erkek arkadaşım ilişki sırasında bazen et parçaların araya girdiğinden rahatsızlık duyduğunu söyledi. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, labia minora denilen vulva bölgesinin iç dudakları doğuştan bazen büyük olabilir. Özellikle ilişkide veya dar kıyafetler giyildiğinde rahatsız edici olabiliyor. Bu konuyu çok dert ediyorsanız kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak fazla kısmınların çıkarılmasını talep edebilirsiniz. Bu işleme labioplasti yani labianın düzeltilmesi işlemi diyoruz. İşlem her ne kadar cerrahi olsa da genellikle aynı gün evinize gidebilirsiniz. Bu kadar üzülmek yerine direkt bu ameliyatı yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Myom yüzünden mi düşük yaptım?

28 yaşındayım ve 20 gün önce düşük yaptım. 3 adet 3 santim boyutunda myom varmış. Bunun düşüğe ne kadar etkisi olmuştur?

CEVAP

Sevgili okuyucum, geçmiş olsun. Myomlar 5 santim oluncaya kadar genellikle pek müdahale etmeye gerek görmüyoruz. Ancak nadiren bundan daha küçük myomlar kanamada artış, şiddetli sancı ve tekrarlayan gebelik kayıplarına sebep oluyorsa o zaman 5 santime gelmesini beklemeden de cerrahi işlem önerdiğimiz oluyor. Myomlarınız düşüğünüz bir sebebi olabilir. Ama bundandır demeden önce mutlaka diğer etkenlerin tamamen giderilmiş olması gerekir.

Anne olamıyorum

32 yaşındayım, yıllardır çocuğumuz olmuyor. Benim rahmim içeriydeymiş. Başka bir sorun olmadığını söylüyorlar. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okuyucum, rahminizin içeride olması veya arkaya dönük olmasıyla gebelik arasında ilişki bulunmaz. Size her şey normal denildiği için siz doğal yollarla olmasını beklemek dışında hiçbir şey yapmamışsınız. Önerim hemen doktora başvurmanız. Beklerken belki de şu anda normal olan yumurta rezervinizi gereksiz yere tüketmiş olacaksınız. Doktora başvurduğunuzda bu sefer olaya bir de yumurta sorunu eklenecek. Eşinizin spermi iyiyse ya sizin yumurta kalitenizde ya da tüplerinizde sorun olma ihtimali çok yüksek. Bu sebeple bu alanda uzman bir ekibin sizi detaylı araştırması gerekir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder