Opr. Dr. Hande Akbaş Riskinizi en aza indirin
HABERİ PAYLAŞ

Riskinizi en aza indirin

Haberin Devamı

Fazla kilo kadının hem hamile kalması hem de gebeliğin devam etmesi için risk oluşturuyor. Vakit kaybetmeden kilo verin. Egzersizi ihmal etmeyin, diyetisyenden de yardım isteyin ki sıkıntı yaşamayın...

Kilom fazla, adetim düzensiz


28 yaşındayım. Çocuğumuz olmuyor. Adet düzensizliğim var, ilaç kullanıyorum. Bir de kilom fazla. Fazla kilolarım ve adet düzensizliğim buna sebep olabilir mi? Eşime “Beraber doktora gidelim” diyorum ama gelmiyor. Eşimi de ikna edemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. CEVAP Sevgili okuyucum, yaşınız genç olması iyi. Ama adet düzensizliğiniz ve kilo probleminiz sizde hormonal bir sıkıntı olabileceğini düşündürdü. Bu sebeple kadın doğum uzmanına giderek ultrasona girmeli ve yumurtlama ile ilgili hormonlarınıza baktırmalısınız. Kilo ne kadar verirseniz bu hem gebe kalabilme şansınızı hem de gebeliğin sağlıklı devam etme ihtimalini arttırır. Egzersize başlayıp diyetisyene gitmenizi öneririm. Siz tüm bunları yaptırırken eşinizi de ikna ederek onun da sperm analizi yaptırmasını ve kendisinde de bir sorun olmadığının mutlaka araştırılmasını sağlamanızı öneririm.


Şiddetli baş ağrıları çekiyorum


28 yaşında kadınım. Bir kızım var. Benim sorum adet dönemlerimle ilgili. Son 6 aydır adet dönemlerimde çok şiddetli baş ağrıları çekiyorum. Bir de hiç kanamam olmuyor. Eskiden ortalama 4-5 gün sürerken şu an bir gün bile değil. Bunun sebebi ne olabilir? CEVAP Sevgili okuyucum, adet öncesi dönemlerde baş ağrısı görülebilir. Ama çok şiddetli olmaya başladıysa mutlaka bir nöroloji uzmanına başvurmanızı ve muayene olmanızı öneririm. Migrenin adet öncesi dönemlerde atak sıklığının artabileceği yayınlarla bildirilmiştir. Adet kanamanızın azalmasının sebebini öğrenmek için öncelikle bazı hormon düzeylerinizin ölçülmesi gerekmektedir. Bu nedenle de kadın hastalıkları uzmanına başvurmanız yeterli olacaktır.

İlişkiye girmek tehlikeli mi?


32 yaşındayım. Daha önce doğum kontrol hapı kullandım. Adet düzensizliğine neden olunca bırakıp doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. Doğum kontrol hapı bittikten sonra 1 hafta ara veriliyor. O ara verilen sürede ilişkiye girmek tehlikeli mi? Hamile kalma ihtimali var mı? CEVAP Sevgili okuyucum, doğum kontrol ilacınızı hiçbir gün atlamadan neredeyse saati saatine düzenli olarak alıyorsanız endişelenecek bir durum yok. 21 günün sonunda ara vermiş olduğunuz bir hafta içinde de korunmanız aynen devam etmektedir. Bu dönemde de başka bir yönteme gerek duymadan korkmadan ilişkiye girebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder