Opr. Dr. Hande Akbaş Siz doğru tedavi edilseniz bile...
HABERİ PAYLAŞ

Siz doğru tedavi edilseniz bile...

Haberin Devamı

Akıntı olması akla o bölgede enfeksiyon olduğunu getirir. Doktora gidin, ilaç tedavisine başlayın. İlişkide prezervatif kullanmıyorsanız eşinizin de tedavi edilmesi şarttır. Çünkü o da taşıyıcı olduğundan iyileşseniz bile size mikrop bulaştırabilir.

Neden yumurta olmuyor?

28 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Polikistik over sendromum var. 3’üncü ay geçti, ilaç kullandım ama yumurta olmadı. Doktor “Bu ay olmazsa tüp bebek yapılmalı” dedi. Kilo problemim yok. Bana tavsiyeniz nedir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, polikistik over sendromu iyi yönetilmesi gereken bir rahatsızlık. Bahsettiğiniz hormon ilacını 3 aydır kullanmanıza rağmen sonuç alamadıysanız artık daha etkili tedavi metotlarına geçin. 2 yıldır korunmamanıza rağmen hamile kalamadığınızı ifade etmişsiniz. Eşinizin sperm analizi yapılmalı ve sizin rahim filminiz çekilmeli. Ancak bu şekilde en uygun tedavi saptanabilir.

Akıntım koyu ve kokulu

30 yaşındayım. Sürekli akıntım var, idrarım da çok koyu renk ve kokulu geliyor. Neler yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, normalde vajinadan her zaman bir miktar şeffafımsı kokusuz bir akıntı gelebilir, bu çok doğaldır. Koyu renkli ve kokulu akıntı olması direkt olarak o bölgede enfeksiyon olduğunu düşündürüyor. Lütfen enfeksiyon daha fazla ilerlemeden bir jinekoloğa başvurarak o bölgeden kültür aldırtıp sonucuna göre hangi bakteri ürediyse gerekli ilaçlara başlayın. Göreceksiniz ki kısa süre içinde koku kaybolacak, akıntı şeffaf bir hal alacaktır.

Bu arada çiftler arasında kondom kullanmadan ilişki yaşanıyorsa mutlaka eşinizin de tedavi görmesi gerekir ki siz iyileştikten sonra o taşıyıcı olup size tekrar mikrop bulaştırmasın.

İdrarınızdaki kokunun kaynağı da büyük ihtimalle vajinal bölgedeki enfeksiyondur.

Kullandığınız ilaç bu şikayetinize de iyi gelecektir.

Sebebi ilaç mı?

27 yaşındayım. 4 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Bu ay adetim 1 ay gecikti. 2 kez test yaptım, sonuç negatif. Ayrıca sol kasığımda ağrı var. Adetimin gecikmesi doğum kontrol hapı yüzünden mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hapınızı düzenli kullanmanıza rağmen adetiniz gecikmiş. Gebelik olmadığına göre büyük ihtimalle doğum kontrol ilacına bağlıdır. Doktorunuza danışarak başka dozda ve içeriği daha farklı hormon içeren hap formuna geçmeyi deneyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder