Opr. Dr. Hande Akbaş Vücut direnci azalınca...
HABERİ PAYLAŞ

Vücut direnci azalınca...

Haberin Devamı

HPV virüsünün neden olduğu siğiller vücuda bir kez girdi mi hayat boyu kişiyle birlikte yaşıyor. Vücut direncinin azalması halinde de yeniden çıkmaya başlıyor. İlişkide korunmak ve düzenli olarak smear yaptırmak çok önemli..

Bu tedavi yeterli mi?

2 yıllık evliyim ve gebe kalamadığım için doktora gittim. Polikstik over teşhisi konuldu. İlk ay günde iki kez ilaç kullandım, gebe kalamadım. Şimdi başka bir ilaç kullanıyorum. Bu tedavi yeter mi? İnternette okuduğum kadarıyla kimse bu ilaçla hamile kalamamış. Acaba başka bir doktora mı başvurmalı mıyım? CEVAP Değerli okuyucum, bahsetmiş olduğunuz iki ilaç aynı etken maddeye sahip farklı ilaç firmalarınca üretilen hormon ilacıdır. Gebe kalamama süresi 2 yıl olduysa artık üreme tıbbı uzmanına başvurarak etkinliği daha yüksek tedavi yöntemlerine geçmeniz gerekecektir. Ayrıca size verilen bu ilaçlara başlanmadan önce mutlaka rahim filminizin çekilmiş ve eşinizin sperm analizinin de yapılmış olması gerekmektedir.

Nasıl korunmak gerekiyor?

32 yaşındayım. HPV genital bölgemde yanmaya neden oluyor. Daha önce doktoruma gittim, krem ve ilaç verdi. Ama yine tekrarladı. Acaba neden tekrarlıyor? Ayrıca HPV virüsünün çıkmaması için nasıl korunmalıyız? CEVAP Değerli okuyucum, HPV virüsü genital bölgede yanma yapmaz. Sadece siğil benzeri yapılar oluşturur. İlaç yoluyla tedavisi yoktur. Krem yoluyla uygulanan tedaviler de HPV’yi yok etmez ama oluşturduğu siğil benzeri yapıların kaybolmasına yardımcı olur. Ne yazık ki HPV virüsü vücuda bir kez girdikten sonra ömür boyu sizinle yaşamaktadır. Vücut direncinizin azalması hallerinde tekrar aktif olarak siğillerin yenilemesine neden olur. Rahim ağzına da yerleşerek kansere yol açma riski bulunduğundan vajinal smearinizi düzenli olarak yaptırmayı ihmal etmemenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder