Opr. Dr. Hande Akbaş Yaşınız gençse bir süre deneyin
HABERİ PAYLAŞ

Yaşınız gençse bir süre deneyin

Haberin Devamı

Doğum kontrol hapını bırakan kadın gebe kalmayı istiyor. İlacın etkisinin geçip yumurtlamanın başlaması 2-3 ayı buluyor. Yaşınız gençse 9 ay kendi kendinize deneyebilirsiniz...

Kürtaj oldum ve hamile kalamadım 1 yıl önce kürtaj oldum. Bu benim ilk hamileliğimdi. Daha sonra doğum kontrol hapı kullandım ve şimdi tekrar hamile kalmak istiyorum. İlacı bir ay önce bıraktım ama hamile kalmadım. Aacaba ben bir daha gebe kalamaz mıyım? Bir bebeğimin olmasını çok istiyorum.

CEVAP

Sevgili okuyucum, doğum kontrol ilaçlarını bıraktıktan sonra bazen yumurtlamanın tekrar başlaması 2-3 ayı alabildiğinden ilacı bırakır bırakmaz hamile kalamamanız sizi gereksiz yere endişelenmesin. Yaşınız gençse 6-9 ay beklemenizi eğer bu süre sonunda halen gebe kalamadıysanız o zaman doktora başvurmanızı öneririm.

Yumurtlama olmuyormuş

12 yıldır adet düzensizliğim devam ediyor. Doktor yumurtlamanın gerçekleşmediğini söyledi. Düzenleyici olarak doğum kontrol hapı verdi. Bu adet düzensizliği devam ederse ileride anne olamama gibi bir ihtimal olabilir mi? Nasıl tedavi olmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sizde muhtemelen polikistik over sendromu mevcut olduğundan yumurtlamalarınız düzensiz gerçekleşiyor. En kolay doğum kontrol ilaçlarıyla kontrol altına alabildiğimiz için size bu önerilmiş.

Adetleriniz düzene girmediği sürece yumurtlama olmadığı için gebe kalabilmek için bize ihtiyaç duyabilirsiniz. Ama yumurta rezervi polikistik over sendromlu hastalarda iyi olduğu için bizim yardımlarımızla gebe kalabilme ihtimaliniz epey yüksek olacağından endişelenecek bir durum yaratmamaktadır.

1 yıldır uğraşıyoruz

36 yaşındayım ve ikinci kez anne olmak istiyorum. 1 yıldır uğraşıyoruz. Doktorum “Endometriozisin var” dedi. Bu hamile kalmamı engeller mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, endometriozis yani çikolata kistleriyle seyreden ve ilerleyici bir hastalıktır. 36 yaşındasınız ve 1 yıldır hamile kalamamışsınız. Endometriozisiniz olmasa dahi size artık beklemeden üreme tıbbıyla uğraşan bir uzmana başvurmanızı önerirdim.

Kaldı ki endometriozisiniz olduğundan artık daha fazla beklemeden gerekli tahlilleri başlatmalı ve hangi tedavi uygunsa bir sonraki adıma geçmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder