Opr. Dr. Hande Akbaş Yaşınız gençse paniğe kapılmayın
HABERİ PAYLAŞ

Yaşınız gençse paniğe kapılmayın

Doğum kontrol ilaçlarıyla korunan kadın hapı bırakır bırakmaz gebe kalmak istiyor. Ama ilaçların etkisinin geçip yumurtlamanın başlaması 2-3 ayı buluyor. Telaş etmeyin, yaşınız gençse 6-9 ay kadar kendi kendinize deneyebilirsiniz...

Hamile kalamadım

1 yıl önce kürtaj oldum, ilk hamileliğimdi. Daha sonra doğum kontrol hapı kullandım ve şimdi tekrar hamile kalmak istiyorum. İlacı 1 ay önce bıraktım. Bir daha hamile kalamaz mıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, doğum kontrol ilaçlarını bıraktıktan sonra bazen yumurtlamaların tekrar başlaması 2-3 ayı alabildiğinden ilacı bırakır bırakmaz hamile kalamamanız sizi endişelenmesin. Yaşınız gençse 6-9 ay beklemenizi eğer bu süre sonunda halen gebe kalamadıysanız o zaman doktora başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

Yumurta takibi yapılacak

38 yaşındayım, ilaç kullanmaya başladım. Bu ay 5 gün sonra yumurta takibi yapacağız. Başarısız olursa bu yöntem kaç kez denenir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tüp bebek konusunda tecrübeli hekimler sizin yaşınızda kadınların bu tür ilaçları kullanmasına sıcak bakmayız. Keza yumurtalık rezervi yaşla birlikte hızla azalır. Bu ilaçların başarı ihtimali yüksek değil. Size önerim deneyimli ellerde eğer rezerv, sperm ve tüpler normalse 1 veya maksimum 2 kez hormon iğneleriyle tedavi olun hatta aşılama deneyin. Olmuyorsa direkt tüp bebeğe yönelin.

Yumurtalıklar zarar görür mü?

4 aylık evliyim. Eşimle korunmuyoruz. Acaba yumurtalıklarım zarar görür mü?

CEVAP

Sevgili okuyucum, eşinizle korunmasız ilişkiye girmekle yumurtalıklarınıza herhangi bir zarar gelmez. Ama gebe kalma ihtimaliniz var. Eğer daha yeni evli olmanız nedeniyle hemen bebek düşünmüyorsanız lütfen bir doktora başvurarak sizin için en uygun korunma yöntemine birlikte karar verin. Kanama var 32 yaşındayım. 2 aydır her ilişki sonrası devamlı kanamam olmaya başladı. Bu durum normal midir? CEVAP Sevgili okuyucum, ilişki sonrası kanama normal şartlar altında asla olmaması gereken bir durumdur. Mutlaka bir uzmana başvurarak bir an önce vajinal smear aldırmalı ve rahim ağzı kanseri gibi önemli bir problemin olup olmadığının ekarte edilmesini sağlamalısınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder