Opr. Dr. Hande Akbaş Yedinci haftayı beklemeniz gerekir
HABERİ PAYLAŞ

Yedinci haftayı beklemeniz gerekir

Hamileler heyecanlı, bebeklerine ait kalp atışlarını hemen duymak istiyorlar. Kalp atışları genellikle 5’inci haftadan itibaren duyabilir hale gelir. Ama karından ultrasonla baktırmak istiyorsanız o zaman 7’nci haftayı beklemelisiniz.

Kaçıncı haftada duyarım?

6 haftalık gebeyim. Bebeğin kalp atışını karından görmek için kaçıncı haftada utrasona girmeliyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bebeğin kalp atışları genellikle 5’inci hafta sonunda görünebilir hale gelir. Karından baktırmak istiyorsanız o zaman 7’nci haftadan itibaren dolu idrar torbasıyla ultrasona girmeniz halinde kalp atışları görülebilir. Tabii bunda doktorunuzun kullanmakta olduğu ultrason cihazının kalitesi de etkili olmaktadır.

Haberin Devamı

Rahim filmi çekildi

30 yaşında, 5 yıllık evli kadınım. Bir kez kürtaj oldum, bir daha da hamile kalmadım. Bana polikistik over sendromu olduğumu söylediler. Ayrıca rahim filmlerimde kürtajdan dolayı herhangi bir hasar oluşmadığını anlattılar. Çocuk sahibi olmam için tüp bebek öneriyorlar. Kürtajdan dolayı anne olmama ihtimali var mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kürtaj sonrası bazen komplikasyon gelişirse buna bağlı olarak ileride doğurganlığınız etkilenebilir. Bu hasar da en çok rahim filmi çekilerek anlaşılabilir. Bu filmi görmeden sizde herhangi bir sorun var mı söyleyebilmem mümkün değildir.

Korunmadık

Üç yıldır düzenli ilişkiye giriyorum, geri çekilme yöntemi kullanıyorum. Bir yıldır adet düzensizliğim var. Doktor vücudumda su eksikliğinden dolayı olduğunu söyledi, ilaç verdi. Geri çekilme yönteminde ufak da olsa gebelik riski olduğu söyleniyor. Acaba benim de 3 yıl içinde hamile kalmam gerekiyor muydu? Bir sorun mu var?

CEVAP

Sevgili okuyucum, geri çekilmeyi korunma yöntemi olarak kabul etmiyoruz. Adet düzensizliğiyle vücudun susuz kalması arasında ilişki yok. Sizin 3 yıldır gebe kalmamanız adet düzensizliğine bağlı olabilir. Adetlerin düzenli olması, her zaman olmasa da, yumurtlamanın sorunsuz olduğunu gösterir. Bu arada erkeğin spermiyle ilgili sorun olabilir. Doğurganlığınızdan emin olmak istiyorsanız muayene olun.

Polikistik over miyim?

Adetimin 3’üncü günü yaptırdığım test sonuçlarımı size yazıyorum. Bana polikistik over olabileceğim söylendi. Ama bu hastalıkla ilgili belirtim yok. Ultrason sonucum da normal. Bu tahlile göre polikistik over olabilir miyim? Tahlillerimde bir anormallik var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, göndermiş olduğunuz hormon değerleri tamamen normal sınırlarda. Herhangi bir sorununuz da yoksa polikistik over sendromu korkusuyla niçin bu testleri yaptırdığınızı anlayamadım. Eğer adet düzensizliğiniz varsa hormonal kaynaklı gibi durmuyor rahat edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder