Opr. Dr. Hande Akbaş Yumurta kalitesini olumsuz etkiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yumurta kalitesini olumsuz etkiliyor

Çikolata kistlerinin büyümesini engellemek şart. Çünkü kistler büyürken tüplere zarar verebiliyor. İlaç içilmezse sorun büyür. Anne olmak istiyorsanız acele edin. Bu hastalık yumurta kalitesini olumsuz etkiler.

Tek çare gebelik mi?

Sol yumurtalığımda 2 tane, 2-3 santim arasında çikolata kisti var. Doktor ilaçla geçmeyeceğini, çocuk sahibi olmam gerektiğini, söyledi. Ben şimdilik hamile kalmak istemiyorum. Tek çare gebelik mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, şu anda gebelik için hazır hissetmiyorsanız o zaman çikolota kistlerinizin büyümesi kontrol altına alınmalı. Çok etkin bazı ilaçları düzenli olarak kullanmaya başlayın. Eğer kullanmaz, beklerseniz endometriozis denilen çikolata kistleriyle seyreden hastalık hızla ilerleyecek. Yumurtalıklardaki kistler büyüyecek, hatta karın boşluğunuza da yayılarak tüplerinize bile zarar verebilecektir. Gebe kalmaya hazır olana kadar ilaç kullanarak gerekli tedbirleri alın. Bir gün çocuk isteyecekseniz o zaman da çok beklemeyin. Çünkü endometriozis yumurta kalitesini de olumsuz etkileyen bir hastalıktır.

Haberin Devamı

Sonuç negatif

Eşimle 7 aydır korunmuyoruz. Düzenli adet görüyorum. Bu ay 3 gün geçti, başlamadı. Adet tarihimden 7 gün önce kasıklarımda ağrıyla acile gitmiştim. Kanda gebelik testi yaptılar, sonuç negatif çıktı. Ama adet görmedim, kafama karıştı. Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, gebelik testini kanda bir kez daha yaptırın. Bazen geç yumurtlamaya bağlı olarak gebelik testi erken dönemde negatif sonuç verebiliyor. Ağrı nedeniyle acile gitmişsiniz. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı gördü mü? Görmediyse muayene olmanızı, yumurtalıklarınızda kist gibi bir sorun olup olmadığını kontrol ettirmenizi öneririm. Sorun yoksa o zaman önümüzdeki aylarda da bu tür sorunlar yaşarsanız o zaman neden düzensizliğin başladığının araştırılması uygun olacaktır.

İlişkide canım yanıyor

26 yaşında kızım. Vajinamın gerisinde et benine benzer bir şeyler çıktı. Bazen kaşıntı yapıyor. İlişkiye girerken canım acıyor. Parça parça et görünümünde. Ne olur bana yardımcı olun.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, vajina girişinde elinize gelen tarif ettiğiniz yapı büyük ihtimalle HPV denilen virüse bağlı oluşan siğillerdir. Bunlar genellikle kötü huylu değildir. Çoğunlukla ilişki yoluyla bulaşırlar. Ne yazık ki yayılmaya meyillidirler. Size önerim utanmadan bir an önce bir doktora başvurarak bunları aldırmanız. Yoksa o bölgede başka yerlerde de çıkacak ve çıkarılmaları sizin için daha zahmetli olacaktır. Ayrıca rahim ağzı kanseri taraması için vajinal smear yapılmasını sağlayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder