Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu 2020 yılında en çok tercih edilen estetik ameliyatlar
HABERİ PAYLAŞ

2020 yılında en çok tercih edilen estetik ameliyatlar

İngilizlerin güzel bir sözü vardır; “Necessity is the mother of invention”. Yani, "Zorunluluk yaratıcılığın anasıdır." Bu söz ne kadar doğru! 2020 bize farklı bir hayat modelinin olduğunu gösterdi. Ve zorunluluklara nasıl hızla adapte olabildiğimizi...

Evet zorlu bir yıl olsa da bu açıdan bakıldığında hayat çok çekici ve bizler de hayata tüm gücümüzle sarılıyoruz. Çok kısa süre sonra yeni yılı karşılayacağız. Önceki yazımda belirttiğim gibi, yeni yıl sabahında virüssüz dünyaya uyanmak en büyük arzumuz. Ancak görünen o ki, bir süre daha bu şekilde dikkatle yaşamaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Her şey değişti

2020 yılında en çok tercih edilen estetik ameliyatlar

Geride bırakmaya hazırlandığımız bu yıl ilginç geçti. Kendi alanımda artan estetik cerrahi operasyonlar ve sanal konsültasyonlar ilk dikkat çeken detaylardı. Araştırmalar estetik cerrahi operasyon artışlarının evden çalışmaya bağlı olduğunu gösteriyor. Dünyada, özellikle beyaz yakalı iş gücünün evden çalışmaya başlamasıyla estetik cerrahi operasyonları arttı. Ülkemizde ve kendi hasta grubumda da gözlemlediğim bu durumun gerekçesi ise, dışarıda geçirilen sürelerin azalması. Kişi ameliyattan sonra evde çalıştığı için iyileşme sürecini daha rahat geçiriyor. Oysa kişi, eskiden ameliyattan kısa süre sonra iş ve sosyal hayatına geri dönmek zorunda kalıyordu. Bu nedenle ameliyat olmak için uzun tatil sürelerine ihtiyaç duyuyordu. Şimdi ise tüm ameliyatları rahatlıkla olup iyileşme sürecini evinde geçirmenin keyfini sürüyor.

Aynı durum diğer ameliyat dışı uygulamalar için de geçerli. Ek olarak, salgın tedbirleri nedeniyle dolgu, botoks gibi yaşlanma karşıtı tedavileri yaptıramayan kişiler hayatın daha normale dönmesi ile eski rutinlerine geri döndü. Şu anda artan bir özenle bu tip tedavileri yaptırıyorlar.

Zoom estetiği

2020 yılında en çok tercih edilen estetik ameliyatlar

Yine bir diğer ilgi çekici gelişme ise Zoom nedeniyle yüz estetiğindeki artışta oldu. Bildiğiniz gibi yaklaşık bir senedir çalışma hayatının online ortamlara kayması ile Zoom popüler oldu. Bu nedenle tüm toplantılar dijital yapılmaya başlandı. İnsanlar yüzlerini daha yakından görerek başka yüzlerle karşılaştırmaya başladı. Keza yine Zoom üzerinden gerçekleşen yoğun sosyalleşme nedeniyle yüz güzelliklerinin diğer kişiler tarafından daha dikkatli algılanmaya başladığını da fark ettiler. Kendi yüzlerindeki deformiteleri görmeleriyle tedavi konusunda daha istekli hale geldiler. Kısacası gün içerisinde hiç olmadığı kadar uzun süreler yüzlerini incelemeleri ile Zoom estetiği adını verdiğimiz bu süreç gelişmeye başladı. Tüm bu nedenlerle cerrahi ve cerrahi dışı yüze odaklı estetik uygulamaların arttığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Maske estetiği

Bir başka değişik gelişme ise göz çevresi estetiğinde yaşandı. Maske kullanımının artmasıyla göz çevresi daha ön plana çıktı. Bu sayede göz çevresi kişilerin özel önem gösterdikleri bir alan haline geldi. Sarkan göz kapakları, alın kırışıklıkları ya da hacim kayıpları dikkat çekmeye başladı. Bu yüzden göz kapağı ameliyatlarının yanında kaş askılama, botoks ve alın bölgesi dolgularında artan bir talep oluştu.

Evet, 2020 hepimiz için enteresan bir yıl olarak tarihe geçti. 2021 yılının daha sağlıklı olacağından ise şüphem yok. Yeter ki kendimize dikkat edelim ve çevremize de kendimize gösterdiğimiz özeni gösterelim.

Haberin Devamı

Sağlıklı günler…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder