Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Ameliyatsız yüz gençleştirmede mucize yöntemler; Profound RF
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyatsız yüz gençleştirmede mucize yöntemler; Profound RF

Teknolojik gelişmeler sadece hayatımızı kolaylaştırmadı aynı zamanda bize yüz gençleştirmede çok etkili alternatif tedaviler de sundu. Ben de bunları ilgiyle takip ediyorum, size severek yaptığım ve sonuçlarına güvendiğim ameliyatsız yüz sıkılaştırma işlemi olan PROFOUND’dan bahsedeyim.

Profound, yüz gençleştirme ameliyatı istemeyen ya da yüz bölgesi henüz bir yüz germe için olgunlaşmamış hastalarda, özellikle yüzünde orta derecede sarkma problemi olan kişilerde sıklıkla yaptığım çok etkin, cerrahi olmayan yüz gençleştirme uygulamasıdır.

Haberin Devamı

Ve evet diyebilirim ki dünyadaki yüz gençleştirmede en etkin cihaz uygulamalarından bir tanesi.

Özellikle 35-55 yaş grubunda nefis sonuçlar elde ediyoruz.

Peki Profound nedir?

Kişinin alt yüz, boyun, kol ve bacak içlerinde oluşan elastikiyet kaybı, sarkma ya da bölgesel yağlanma problemlerinde başarılı sonuç veren radyofrekans iğneli bir yüz ve beden sıkılaştırıcı cihaz uygulamasıdır.

Profound cihazında kullanılan mikro iğneleme yöntemi; cildinizin derin tabakalarına (dermal tabaka) ve yağlı dokuya etki eder. Cildinizde sıkılığı sağlanan kolajen ve elastini 5 kat daha güçlü şekilde uyararak müthiş sonuçlar almamızı sağlar.

Profound kimler için uygun?

Dediğim gibi, 35-60 yağ arasında kadın ve erkeklerde, özellikle alt yüzünde ve gıdısında, boynunda aşağıda sayacağım yaşlanma belirtilerini gösteren hastalar ideal adaylardır.

➢ Gıdı ve alt yüz bölgesinde sarkma şikayeti.

➢ Gıdıdan boyuna doğru uzanan sarkmaları olan hastalar

➢ Gevşek bir cilt yapısına sahip hastalar

➢ Ağız cevresi kırışıklıkları olan hastalar

➢ Yanak oluğu derinleşmiş hastalar

➢ Çene gıdı ve boyun hattı belirsizleşmiş hastalar

➢ Alt dudak altı çizgilenmeleri (marionett) ve sarkmaları oluşmuş hastalar

➢ Gıdılı ve gıdısında gevşeyen sarkan ciltli hastalar

➢ Yağlı iri yüz problemi olan hastalar

➢ Boynunda sarkma ve gevşeme bulunan hastalar

➢ Kol ve bacaklarında gevşeme problemi olan hastalar

➢ Selülit problemi olan hastalar

➢ Ameliyat istemeyen hastalar

Çoğu zaman yukarıdaki şikayetleri olan hastalara ben yıllarca etkili olan yüz gençleştirme ameliyatları öneriyorum ama bazen hastalarım ameliyat olmak istemeyebiliyor ya da ben onları henüz bir yüz gençleştirme ameliyatı için olgunlaşmış bulmuyorum.

Haberin Devamı

O zaman sorunun en efektif çözümü; 45 dakikalık tek seansta radyofrekans sistemli mikro iğneler ile tedavi oluyor.

Profound nasıl çalışıyor?

Profound başlığına yerleşen size özel mikro iğneler cildiniz altına girdiğinde buradaki kolajen yatağını 68-69 derecelere ısıtıyor ve bu sıcaklığı belirli sürelerle o tabakada kontrollü olarak tutuyor.

Bunu yaparken iğnenin başlığına yerleşen küçük bir sensör, kolajen tabakanın sıcaklığını saniyede on defa ölçerek ısının kontrollü bir şekilde kolajen yatağına aktarılmasını sağlıyor. Böylece işlem güvenli ve etkin bir noktaya taşınıyor. Profoundun iki başlığı var. İlk başlık kolajen yatağını ısıtırken diğer başlık daha derine yağlı tabakaya inerek yağ dokusunun kontrollü ısıtılarak eritilmesine yardımcı oluyor.

Dolgun, iri alt yüz ve boyna sahip olan hastalarda bu işlem yüzü sıkılaştırmanın yanında inceltiyor.

Haberin Devamı

Kısacası yüz inceliyor, dirileşiyor ve sağlıklı estetik bir görünüm elde ediliyor. Akabinde hızla normal hayata dönerek iyileşme sağlanıyor.

Tedavi Öncesinde Süreç Nasıl?

Uygulama öncesinde hazırlık işlemlerimiz var. Bu konudaki desteği bizler size tüm yönergeleri vererek takibinizi yapıyoruz. İşlem öncesinde kan sulandırıcı özelliğe sahip olan aspirin, ağrı kesici ya da bitkisel içerikli ürünlerin kullanımı kesiliyor.

Gelelim Profound sürecine:

İşlem lokal anestezi ya da hafif bir sedasyon altında yapılabilir. Profound radyo frekans mikro iğneleme ile yüzde sarkan bölgeler olan alt yüz gıdı ve boyun bölgesi ile bedende iç bacak, basen ve popodaki selülitler, kol içi gevşeme problemleri üzerinde başarıyla çalışıyor. Bu işlem tek seans ve yaklaşık 45 dakika sürüyor.

Operasyon Sonrasında Neler Olur?

Uygulamadan sonra sizi klinikte biraz dinlendiriyoruz. Küçük ödemler oluşabiliyor. Bu çok normal. Buz uygulaması bu ödemlerin ve şişliklerin hızla azalmasına yardımcı oluyor. Bir hafta sonra klinikte size bu uygulamanın bir parçası olan özel bir bakım uygulanıyor ve siz sosyal hayatınıza tamamen dönebiliyorsunuz. Sonuçlar 6. haftadan itibaren başlıyor ve 3. aydan itibaren görülüyor. 3.ayınızda kliniğimde sizi misafir ederek resimlerinizi çekiyorum. Ve artık sonuçları karşılaştırmaya hazırız.

Etkinliği ne kadar sürer?

Profoundunuzun etkinliğini 3.ayınızdan itibaren gözlemlerken derin etkinliğin cildinizin altında devam etiğini bilmelisiniz. Yani işlem zamanla biraz daha güçleniyor. Bu işlemin etkinliğini 2-3 yıl kullanabiliyorsunuz.

Kombine Tedavi

Eğer gerekli olursa bu işlemle birlikte yüze yağ enjeksiyonları, kolajen dolgular, kaş askılama ya da göz kapağı ameliyatı ile kombine edebiliyoruz. Hatta bazı hastalarda bu bütünsel yaklaşım sayesinde çok daha iyi sonuçlar alabiliyoruz.

Güzelliği ertelemediğiniz bir hafta olsun…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder