Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Annelik estetiği ile yeni hayata merhaba
HABERİ PAYLAŞ

Annelik estetiği ile yeni hayata merhaba

Annelik insan hayatında önemli bir dönem ve süreç. Hem fiziksel hem ruhsal olarak başka bir hayatın kapılarını aralar. Ancak hamilelik ve doğum sonrası kadının vücudunda farklılıklar meydana gelebilir. Alınan kilolar, emzirme ve benzeri fiziksel değişimlere neden olacak durumlar bedeni etkiler. Bazı kişilerin genetik durumları ve hayat biçimleri nedeniyle bu değişimlerin yol açabileceği deformiteler daha belirgin olabilir.

Vücut değişebilir

İşte tür bu nedenlerle pek çok kadın hamilelik sonrasında vücutlarında değişiklikler fark eder. Özellikle çoklu doğumlar sonrası ya da tek doğum olsa bile fazla miktarda alınan kiloların verilmesi farklılıkları belirginleştirir.

Haberin Devamı

Bu değişiklikler vücudun farklı bölgelerinde meydana gelir. Sadece karın ve meme bölgesini kapsamaz. Yüzden bacaklara uzanan deformasyonun cerrahi olarak çözümlenmesi hedeflenir. Örneğin karın bölgesinin esnemesi, çatlakların oluşması ya da emzirmeler sonucu oluşan sarkmalar en sık yaşanan durumlardandır. Yine genital bölgede veya bacaklarda oluşan sarkmalar zamanla rahatsızlık verici sağlık sorunlarına yol açabilir. Kısacası annelik estetiğinde tüm vücudun ihtiyaç duyduğu alanlarda tedavi seçenekleri mümkün.

Ve estetik cerrahi bu bölgelerde şikâyeti olan kadınlar için farklı tedavi seçenekleri ile çözümlerde bulunur. Bu tip şikâyetleri gidermek için en çok yaptığımız uygulamalar ise:

  • Meme büyütme,
  • Göğüs dikleştirme,
  • Kalça büyütme,
  • Liposuction,
  • Karın germe,
  • Vajinal gençleştirme.

Kimler annelik estetiğine uygundur?

Annelik estetiği kişinin kendisinde fark ettiği ve hoşlanmadığı, sağlığını olumsuz yönde etkileyen durumlar için yapılır. Burada önemli olan kişinin bunu kendi sağlığı ve duygusal durumu için yapıyor olmasıdır. Yani birilerine benzemek ya da birilerini etkilemek için yapmaması özel önem taşır.

Annelik estetiği uygulamaları öncesinde;

  • Sağlıklı olmanız,
  • İdeal kilonuzu taşımanız,
  • Sağlık açısından bu tedaviye ihtiyacınızın olması,
  • Doğum ve emzirme sürecini sona erdirmiş olmanız gerekir.

Annelik estetiği hamilelik ve doğum sürecinde deformasyon yaşayanlar için çok kıymetli ve sonuçları itibarıyla yüz güldürücü ameliyatlar. Bu kriterlere sahip kişilerde annelik estetiği başarı ile uygulanır. Bu ameliyatları tek tek yapabileceğimiz gibi kombine olarak da yapılabilir. Ancak bu kriterlerin yanında kişinin gerçekçi beklentilerinin olması da bizim için önem taşır.

Haberin Devamı

Sağlıklı günler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder