Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Bırakın gerilsin!
HABERİ PAYLAŞ

Karın germe ameliyatı sıklıkla yaptığım ve sevdiğim operasyonlardan birisi. Özellikle dramatik kilo kayıplarından sonra yapılan bu ameliyat sonuçları itibarıyla çok başarılıdır.

KARIN GERME AMELİYATI NEDİR?

Karın bölgemizde; doğum, kilo alıp verme, tüp mide ameliyatı gibi yoğun ve hızlı kilo vermeler ya da yıllanma ve benzeri nedenlerle gevşeme sonucu sarkmalar oluşur.

İşte bu sarkmaları gidermek ve karın bölgemizi daha ince, daha sıkı göstermek için yaptığımız cerrahi işleme Karın Germe Ameliyatı diyoruz.

Haberin Devamı

KARIN GERME AMELİYATI ÖNEMLİDİR

Sağlıklı ve fit bir karın, insan psikolojisinde ve sosyal statüsünde çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü yağlarından arınmış düz karın, günümüzde sağlıklı olmanın göstergelerinden birisidir.

Özellikle yaz mevsiminde ince kıyafetlerde ya da denizde ortaya çıkan karın bölgesinde yağlanmaya bağlı görüntüler rahatsızlık vermesinin yanında hastanın kendini kötü hissetmesine de neden olmaktadır.

KARIN GERME AMELİYATI KİŞİYE ÖZEL OLARAK YAPILIR

Aslında pek çok estetik cerrahi ameliyatında olduğu gibi karın germe ameliyatı da kişiye özel olarak planlanır. Kişinin sarkma oranına ve cilt yapısına göre yapılır. Bu da ameliyatın kişiye özel olmasını zorunlu kılar.

Karın germe ameliyatları tam karın germe ameliyatı ve mini karın germe ameliyatı şeklindedir. Karın germe ameliyatlarında hastanın ihtiyacına göre karın duvarı onarımı da yapılabilir. Ve ayrıca liposuction (yağ alma) işlemi eklenebilir. Bel ve üst karın yağlanması olan hastalar için liposuction işleminin eklenmesi zaruri hale gelebilmektedir.

Ameliyat sonrasında hastaya karın korsesi giydirilir. İlk günler karındaki dikişlere yük binmemesi için öne eğik yürümeleri gerekir. Dört ya da beş gün sonra dik durabilirler. Ameliyatın ertesi sabahı sonda alınır ve hasta taburcu edilir. Emilebilir dikişler kullanıldığından dikiş alınmasına gerek yoktur.

Ameliyattan bir hafta sonra hastalar günlük yaşantılarına dönebilirler. Üç hafta sonra ise karın hareketleri dışında spora başlanılabilir. Altı hafta sonra ise tüm spor aktiviteleri serbesttir.

Haberin Devamı
  • Eğer hastaya yıllanma ve diğer sebepler ile karın germe ameliyatı planlanacaksa işlemin istediğimiz an yapabiliriz. Eğer, karın germe işlemini tüp mide operasyonu geçirmiş birine planlayacaksam nihai kilosuna ulaştığından emin oluyoruz. Yani ameliyat, kilo vermesi duran ve artık bu kiloda düzenli kalan hastalara yapılır.
  • Bir hafta öncesinden kan sulandırıcı özelliğe sahip olan aspirin, ağrı kesici ya da bitkisel içerikli ürünlerin kullanımı kesilir.
  • Yine operasyonun 1 hafta öncesinden sigara ve alkol kullanımını bırakmanız gerekir.

GELELİM AMELİYAT SÜRECİNE...

Ameliyat genel anestezi altında yapılıyor. Karın içindeki sarkmış ve gevşemiş fazla deri alınıyor. Bunu karın altına yerleşen bir kesiyle yapıyoruz. Bu işlemi yaparken gerek görürsem vaser liposuction ile de fazla yağ dokusunu alıyoruz. Böylelikle sadece sıkı bir karın değil aynı zamanda daha ince bir karın sonucuna da ulaşmış oluyoruz.

Bu işlem yaklaşık 2 saat sürüyor. Karın alt sınırında açılan kesileri, karın altına gizlenerek hastanın konforlu bir ameliyat sonucu yaşamasını sağlanıyor.

KARIN HEM İNCELİYOR HEM DE DİRİLEŞİYOR

Hasta karın bölgesinin göründüğü kıyafetleri giyebiliyor bu psikolojik anlamda da bir rahatlık sağlıyor. Ameliyat sonrasında hızla normal hayata dönerek iyileşme sağlanıyor.

Karın germe ameliyatı Body Sculpture dediğimiz vücut heykeltıraşlığının bir parçasıdır ve çok önemlidir. Doğru yapılması halinde ömür boyu keyifle kullanabilirsiniz. Ancak elbette kilo almadan ve spor yaparak kendinize özen göstermeniz bu ameliyatınızın sonuçlarını uzun yıllar kullanabilmeniz adına önem taşır.

Haberin Devamı

OPERASYON SONRASINDA NELER OLUR?

  • Operasyonun akabinde bir gece hastanede misafir olursunuz. Küçük şişlikler ödemler oluşabilir. Korse bunu en aza indirir.
  • Sırtınız hafif dik ve bacaklarınız kıvrık pozisyonda uyursunuz. Bu ödem oluşmasını önler.
  • Bir hafta sonra yapılan kontrolde bantlarınız alınır. Ameliyatta atılan dikişler erir yani bu işlemde dikiş alınması olmaz.
  • Sonrasında tabi ki dikkat ederek sosyal hayatınıza geri dönersiniz.

İŞLEM ETKİNLİĞİ NE KADAR SÜRER?

  • Bu işlemin etkinliğini yıllarca kullanabilirsiniz. Ama unutmamanız gereken nokta, yıllanmaya devam ettiğimiz için zamanla küçük gevşemeler olabileceğidir.
  • Ve yine hızlı ve yoğun kilo alıp vermeniz halinde maalesef ameliyat sonucu olumsuz etkilenebilir.

İZ KALIR MI?

Gizlenen kesiler zamanla azalır ve solar. Karın germe ameliyatı izsiz bir ameliyat değil fakat izler sizin doğal oluklarınız içerisinde gizlendiği için belirginliği zayıf, önden farkındalığı neredeyse yoktur.

Karın inceliğinin ve sıkılığının kazanıldığı bu ameliyat izinize rağmen sonuçları açısından çok güçlü bir işlemdir. Çünkü başka hiçbir işlem bu sonuçları karın germe ameliyatı kadar belirgin ortaya koyamaz.

KOMBİNE TEDAVİ

Ameliyat tek başına yapılabildiği gibi vücut şekillendirmenin bir parçası olarak da yapılır. O zaman karın germenin yanı sıra vaser liposuction ya da meme estetiği de planlanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder