Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Botoks nedir? Etkileri nelerdir?
HABERİ PAYLAŞ

Botoks nedir? Etkileri nelerdir?

Bu hafta sizlere cerrahi dışı bir uygulamadan söz edeceğim.

Evet, konumuz, çoğumuzun severek yaptırdığı yaşlanma karşıtı uygulama olan ‘botoks’

Botoks Nedir?

Botoks aslında bir ilaç. Sizler bunu bir kas gevşetici olarak düşünebilirsiniz. Yüzümüz gün içinde milyonlarca kez mimiklenir. Bu nedenle doğal olarak kırışıklıklar oluşur. İşte botoks bu duruma sebep olan kasları gevşeterek çizgilerin oluşmasını önler. Böylece mimik kırışıklıklarımız açılır.

Botoks bir bakteriden elde edilen toksindir. Şehir efsanelerinin aksine yılan zehiri değildir.

Haberin Devamı

Ve bilmeniz gereken diğer bilgi ise botoks bir ilaçtır. Bunun için uzman ellerde uygulanmalıdır.

Peki botoksun etkileri nelerdir?

Göz çevresi:

Botoks kaz ayakları dediğimizi mimik kırışıklıklarını açarken göz çevrenizde bir gençlik ve dinlenmişlik hali de kazandırır. İkincil sevdiğimiz bir özelliği de kaşları hafifçe kaldırabilmesidir. Böylece duruş anında yüksek (ama Mr. Spock gibi değil) gül hastamın öncesinde olduğu gibi aşağı hareketlenmeyen daha dengeli bir göz çevresi elde edebiliriz.

Kaş arası:

Günlük hayatta strese bağlı kaş çatma zamanla derin kırışıklıklar oluşturur. Kaş aramızda oluşan bu kırışıklık bazen çok derin olabilir. Bu hem öyle olmasanız bile agresif bir yüz görünümüne hem de sürekli bir yorgun duruşa sebep olur.

Ve devam eden bu süreçler sonunda kaş arasındaki çizgilenmeler yerini daha derin oluklara bırakır.

Alın kırışıklıkları:

Alnımız bizim yüzümüzde en açık alandır. Bu alanda herhangi bir organ yerleşimi olmadığı için mimik çizgilenmeleri hemen kendini ortaya koyar.

Yaptığımız botoks uygulaması ile bu çizgilerin derinleşmesini azaltır. Aynı zamanda bu çizgilenmelerin ilerleyip derin oluklar oluşturmasına da engel olur.

Botoks hakkında sizin merak ettiğiniz sorulara gelince:

Etki süresi ne kadardır?

Botoksun etkinlik süresi yaklaşık 4 ay kadardır. Biraz önce dediğim gibi botoks bir ilaçtır ve her ilacın vücudumuza girdikten sonra belirli süreler etkinliği vardır. Aynı hastada aynı doz botoks yaz ve kış aylarında bile etkinlik sürelerinde farklılık gösterebilir.

Haberin Devamı

Ne zaman etki başlar?

Botoksunuzun etki süresi uygulandıktan sonra 3 gün içerisinde başlar. Kontrolde gerek görülürse bazı etkileri güçlendirmek bazı etkileri zayıflatmak için tekrar uygulama yapılır.

Uzun süre botoks yaptıktan sonra bırakırsam yüzüm daha mı hızlı yaşlanır?

Hayır tam aksine botoks uygulayan hastalar bu işleme ara verdiklerinde kırışıklıkları uzun süre az olacaktır. Bu yüzümüzün uzun yıllar boyunca botoks sayesinde yaşlanmasına engel olduğumuz içindir. Yani aynı yaş grubundaki bir insanın kırışıklıklarına nazaran siz daha avantajlı olacaksınız.

Evet Botoks ile yaşlanmaya karşı koyabilirsiniz.

Sağlıklı günler…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder