Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Burun estetiğinde gerçekçi beklentiler
HABERİ PAYLAŞ

Burun estetiğinde gerçekçi beklentiler

Belki de çoğumuzun merak ettiği burun estetiği işlemi hakkında bazı soruları cevaplayacağım.

Burun estetiği ameliyatı plastik cerrahi kariyerimin başından beri benim severek ve heyecan duyarak yaptığım operasyonlardan birisi.

Özellikle burun estetiğinin sonuçlarının hastada yarattığı memnuniyet beni de çok mutlu ediyor.

Kısacası burun estetiği ameliyatı sonuçları itibarıyla çok başarılı.

Burun estetiği ameliyatı nedir?

Burnumuz yüzümüzün tam ortasında duran ve bizi biz yapan organların başında gelir.

Haberin Devamı

Yüzümüzün ortası tabiri belki bu organ için en tanımlayıcı kavram. İnsanların yüzümüzü algılamasında orta üçgen, farkındalığı en yüksek alandır.

Burun nefes almakla görevli bir organ olmasına karşın yüz estetiğinde ayrı bir öneme sahiptir.

Eğrilik ya da aşırı büyüklük, aşırı küçüklük sorunlarının yanında travmalar sonucu oluşan problemler burun estetiği ameliyatında düzeltilir ve tedavi edilir.

Nefes almanızı sağlar

Ayrıca burun estetiği sadece estetik kaygılarla yapılmaz. Burnun anatomik yapısı bazen nefes alımını engeller. İşte bu durumlarda da biz burun estetiği ameliyatı yapıyoruz. Hastanın daha rahat kolay nefes alabilmesi için geniz etlerimize ve orta çatı kıkırdağımıza düzeltmeler, onarımlar yapıyoruz.

Hastalarımın bana en çok sordukları sorulardan bir tanesi hangi tekniği kullandığım. Evet burun estetiğini birçok teknikle yapabilirsiniz. Kapalı teknikler, açık teknikler. Bilmeniz gereken bu tekniklerin birbirine göre bazı noktalarda avantajları ve dezavantajları olmasıdır. Burun estetiği hangi teknikle yapılırsa yapılsın doğru planlandığında size doğal bir sonuç olarak geri döner.

Ben ‘travmatik açık yapısal rinoplasti’ tekniğini kullanıyorum ve doğal ve estetik sonuçlar elde ediyorum.

Modalardan uzak durun

Evet bildiğiniz üzere burun estetiğinde de maalesef bazı zamanlara ait moda akımlar var.

Bunları bir estetik plastik cerrah olarak ben doğru bulmuyorum. Çünkü moda geçer ama burnunuz sizinle bir ömür kalır. O nedenle herhangi bir akıma bağlı kalmak doğru değil. Hastanın yüzüyle orantılı ölçüde doğallığı korumak en doğrusu. En fazla yapılması gereken burnu, kişinin genel ifadesini bozmadan daha estetik bir noktaya taşımak olmalıdır. Yani ameliyat olduğu belli olmayan bir sonuçla ameliyatın doğallığını sağlamak aslında en büyük başarıdır.

Haberin Devamı

Burun estetiği ameliyatı önemlidir

Öncelikle sağlıklı nefes alıp vermek hayatın devamı ve kalitesi için büyük önem taşır. Yine estetik bir burun kişinin geri kalan hayatında psikolojisini olumlu etkiler. Araştırmalar ameliyat sonundaki memnuniyetin kişinin özel hayatındaki pozitif etkilerini uzun zamandır ortaya koyuyor.

Her zaman söylüyorum burun estetiği ameliyatı kişiye özel olarak yapılır. Kişinin yüz yapısı bunu zorunlu kılar. Kısacası doğal bir burun estetiği ancak kişiye özel sonuçlar planlanarak elde edilebilir. O çok beğendiğiniz sanatçının burnu sizin yüzünüzde büyük ihtimalle doğal bir sonuç oluşturmayacaktır. Unutmayın, gerçekçi beklentiler ile doğru estetik cerrah birleşince ortaya doğru sonuç çıkar.

Sağlıklı günler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder