Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Çektiniz geri gelmiyorsa eyvah! Yüz germe ameliyatlarıyla ilgili merak ettikleriniz
HABERİ PAYLAŞ

Çektiniz geri gelmiyorsa eyvah! Yüz germe ameliyatlarıyla ilgili merak ettikleriniz

Yüzünüzdeki yaşlanma belirtilerini gidermek için bakım ürünü, masaj ve cerrahi olmayan botoks gibi tedavi seçenekleri çoğu insan tarafından tercih edilmektedir. Peki yüzdeki sarkmalar ve kırışıklıklar için bu çözümler ne kadar etkisini gösterir? Yoksa belirli bir noktadan sonra yüz germe ameliyatı bu konuda en etkili tek çözüm müdür? Bu estetik cerrahların sıklıkla karşılaştığı sorulardan.

Bu soruların yanıtı, elbette en etkili ve uzun süreli çözüm olduğu için yüz germe ameliyatıdır. Yüz germe ameliyatı yüzün eski doğal haline dönmesi, kırışıklıklardan arınmış bir cilt ve genç ifade için kadın ve erkek hastalarda mükemmel bir seçenektir.

Haberin Devamı

Ancak, elbette yüz kırışıklıklarını ve sarkmayı yavaşlatıcı pek çok uygulama mevcut. Bunlar özellikle 45-50 yaş öncesi dönemde uygulanmalıdır. Yüz germe ameliyatı ise önleyici tedavilerin çözemediği, sarkmış yüz ve boyun dokusunun yenilenmesi için en etkili yoldur.

İşte yüz germe hakkında en çok sorulan 5 soru ve yanıtı:

Çektiniz geri gelmiyorsa eyvah Yüz germe ameliyatlarıyla ilgili merak ettikleriniz

BİR YÜZ GERME AMELİYATINA İHTİYACIM OLUP OLMADIĞINI NASIL BİLEBİLİRİM?

Günlük krem ile cilt bakımlarınız, botoks ve dolgu gibi seçenekler yüzünüzdeki sarkmayı engellemiyorsa yüz germe seçeneğini düşünmenin zamanı gelmiş olabilir. Yüz ve boyundan cildinizi çekip bıraktığınızda hemen geri dönmüyorsa veya cilt sarkmışsa, tedavi seçeneği bir yüz germedir. Yüz germe prosedürü, cildi gidererek sağlam ve genç bir görünüm sağlar.

AMELİYAT SIRASINDA NE OLUR?

Yüz germe işlemi sırasında cerrahınız ihtiyacınıza bağlı olarak birkaç farklı teknik kullanabilir. Üst, orta, alt yüz germe ayrı ayrı ya da bunların hepsinin bir arada olduğu tam yüz germe işlemi yapılabilir. İşlem sırasında, cerrah yağları temizler veya kaldırır, alttaki dokuyu yeniden konumlandırır ve yüz kaslarını düzenler. Kesikler saç ve kulak diplerine gizlenir, dışarıdan belli olmaz. Yine ihtiyaç varsa boynu tedavi etmek için çene altından küçük bir işlem gerekebilir.

AMELİYAT NE KADAR SÜRER?

Bir yüz germe işlemi yapılan uygulamaya bağlı olarak yaklaşık 3-4 saat sürmektedir. Alt, üst, orta ya da tüm yüz germe işlemine göre bu süre uzayıp kısalabilir.

Haberin Devamı

Çektiniz geri gelmiyorsa eyvah Yüz germe ameliyatlarıyla ilgili merak ettikleriniz

İYİLEŞME SÜRECİ VE İZLER NE OLACAK?

Yüz germe işleminizden sonra, ilk birkaç gün alt yüzünüzün ve boynunuzun hafif ağrılı ve gergin olması olağandır. Ağrı kesici ilaçlar sizi rahatlatacaktır. Yaklaşık iki hafta izin alarak, iyileşmek için kendinize zaman ayırabilirsiniz. En az üç hafta boyunca zorlayıcı egzersizlerden, travma yaşayabileceğiniz kalabalık ortamlardan kaçınmanız gerekir. Yaklaşık 10 gün içinde şişme ve morarma geçecektir. Bu süreçte tamamen iyileşene kadar makyaj yaparak ameliyat belirtilerini örtebilirsiniz.

GERÇEK SONUÇLARI NE ZAMAN GÖRECEĞİM?

İşlemden hemen sonra yüzünüzdeki değişikliği görebilirsiniz. 2 hafta sonra ameliyat sonucu oluşan şişlik geçmeye başlayınca sonuçlar iyice ortaya çıkacaktır. Yüzünüz çok daha genç görünecektir. Ve bu sonuçları en az 10 yıl kullanacağınızı unutmamalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder