Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Cildiniz yaza veda edip sonbahara ‘Merhaba’ demeye hazır mı?
HABERİ PAYLAŞ

Cildiniz yaza veda edip sonbahara ‘Merhaba’ demeye hazır mı?

Yazdan geriye sadece hoş anılar mı kaldı sanıyorsunuz? O zaman aynaya dikkatle bakmanızı öneriyoruz. Oluşan güneş lekeleri, kuruluk ve cilt problemlerinden kurtulmak için yaklaşan sonbahar en iyi zaman!

Güneş lekelerinden kurtulmak mümkün!

Özellikle 30 yaş üzerindeki kişiler yaz mevsimi bitiminde medikal cilt bakımı yaptırmalılar. Doktorunuzun yazacağı bir reçetede kullanmanız gereken ürünler ve güneş koruyucular bu tedavilerde başarılı sonuçlar almamızı sağlıyor. İşte size etkili çözüm önerileri:

Blue Peel Radiance

Cildinizin ihtiyacına göre hazırlanan reçete ile etkili kozmetik ürünlerle tedaviye başlanır. Ez az iki kullanılması gereken bu ürünler bazen derin lekelerde daha uzun süre kullanılabilir. Obagi Blue Peel Radiance uygulaması ile cilt hasarları giderilerek parlak ve sağlıklı sonuçlar elde ediyoruz.

Haberin Devamı

Karbon Peeling

Cildiniz yaza veda edip sonbahara ‘Merhaba’ demeye hazır mı

Lekelerden kurtulun, cildi gençleştirin

Karbon peeling; cilt sarkmalarında, kırışıklıkların giderilmesinde ve leke tedavisinde Q-Switched Nd:YAG Lazer kullanılarak yapılan bir işlemdir. Dermabrazyon gibi yöntemlerden korkan hastalar için iyi bir alternatiftir. Karbon peeling, ciltteki deformasyona bağlı olarak 1 hafta aralıklar ile 10 seans uygulanabilmektedir.

Enzimatik Peeling

Lekeleri ve yara izlerini yok edin

Enzimatik peeling yöntemi ise ciltteki koyu lekeleri gidermektedir. Melano Out System adı verilen enzim peeling ile melaninin koyu renge dönüşmesine neden olan tyrosinase enzimini baskılayarak renk değişimini azaltma yöntemidir. Ciltteki lekelerin rengi açılarak etkin bir tedavi sağlanır. Enzim peeling cildi temizleyen ve üst tabakasını hafifçe soyarak yenilenmesini sağlayan kozmetik bir ürünle gerçekleştirilir. Bu işlem sayesinde ciltte iyileşme ve pürüzsüzleşme sağlanır.

Cildiniz yaza veda edip sonbahara ‘Merhaba’ demeye hazır mı

Kimyasal Peeling

Taze ve genç bir cilt imkânsız değil

Kimyasal peeling son zamanlarda çok revaçta. Bu yöntemle cildin yıpranmış, tazeliğini kaybetmiş üst tabakasını soyuyoruz. Kimyasal peeling sonunda cilt yüzeyi taze ve berrak bir görünüm alır. Ayrıca akne izlerini azaltıp, kapalı gözenekleri açarak cildin nefes alması sağlanır. Tedavi sonrasında ince çizgiler azalırken ciltte dolgun bir görüntü oluşuyor. Tedavi 2-4 haftada bir 6-8 seans olarak yapılmaktadır

Haberin Devamı

Kök Hücre

Fibroblast SVF ile Leke Tedavisi

Fibroblast bağ dokusunun ana hücreleridir, aynı zamanda bağ dokusunun ana maddesi olan kolajen proteinin yapımından sorumlu hücrelerdir. Bu tedavi yöntemi ile cildi yenileyip ve yapılandırıyoruz. Kırışık giderme ve çatlak tedavisi yanı sıra akne izleri, yara ve yanık tedavilerinden sonra kalan izlerin yok edilmesinde tercih edilen yöntemlerden biridir.

Cildiniz yaza veda edip sonbahara ‘Merhaba’ demeye hazır mı

Mezoterapi

Mezoterapi uygulamasında kişiye yararlı vitamin, mineral, aminoasit, enzim, homeopatik ilaçlarını karışım halinde küçük miktarlarla derinin orta tabakasına (dermis) enjekte ediyoruz. Bu yöntemle cilt yenilenip nemleniyor.

Leke tedavisinde çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Leke giderici ve cildi yenileme özelliğine sahip C vitamini, somon, hyaluronik asit, alfa lipoik asit ve multivitaminler gibi içeriklerden oluşan kürlerin cilde direkt uygulanması ile gerçekleştirilir. Mezoterapi kimi leke tedavisinde lazer tedavisine destek olarak da uygulanır. Bu şekilde daha hızlı sonuç alınır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir.

Haberin Devamı

Somon DNA’sı

Somon DNA uygulamasına bir çeşit mezolifting yöntemi de denilebilir. İçeriğindeki maddeler cilde nem katarak parlaklığı sağlar. Somon DNA'sı içeriğindeki nükleopeptitler ise ciltte dermisteki kan akışını, büyüme faktörlerini, metabolik faaliyetlerini arttırır. Bu yöntem ile özellikle yaşlılık ve güneş lekeleri tedavi edilmektedir. Somon DNA'sı Tedavisi 2 haftalık aralıklar ile 4-6 seans olarak yapılmaktadır. Yüz, boyun, dekolte, el gibi yaşlanma lekelerinin ve etkilerinin görüldüğü tüm bölgelerde uygulanabilir.

PRP

PRP, kişinin kendi kanının iyileştirici gücünü kullanarak ciltte yenilenme sağladığımız bir tekniktir. Tam adı Platelet Rich Plasma olan PRP tedavisi kök hücre göçü olarak da tanımlanmaktadır. FDA onaylı bu uygulamada, kanın iyileştirici ve yenileyici etkisinden faydalanarak, hücre göçü ile iyileştirici ve onarıcı bir etki yaratıyoruz. Lekede sadece yardımcı tedavi olan PRP peelingler ile desteklenerek daha verimli sonuç alınabilir. Ortalama olarak 1 ay içinde 3 seans olarak uygulanır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder