Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Doğru sorular ve doğru cevaplar
HABERİ PAYLAŞ

Doğru sorular ve doğru cevaplar

Sıklıkla altını çizdiğim konulardan birisi sağlık alanında doğru bilgiye ulaşmak için çaba göstermenin önemi. Çünkü gündelik hayat içinde sadece doğru bilgi ile karşılaşmıyoruz. Aktarım araçlarının hızı yüzünden doğru bilgiden daha fazla miktarda yanlış bilgi ile karşılaşıyoruz ve fark etmiyoruz. Bu nedenle süzülmeden çok fazla miktarda üretilen ve hızla yayılan bu yığın içinde doğruya ulaşmanın önemi daha da artıyor. İşte bu nedenle kendi alanımda sıklıkla karşılaştığım sorulardan bir derleme yaptım.

Haberin Devamı

. Estetik ameliyatı plastik cerrahlara mı olmalıyım?

Kesinlikle evet! Ameliyat, konusu ne olursa olsun çok önemli bir işlemdir. Bu nedenle estetik alanında olmayı planladığınız bir ameliyatı mutlaka bir plastik cerraha olmalısınız. Estetik cerrahınızı seçmek, işleminizle ilgili vereceğiniz en önemli kararlardan biridir. Seçtiğiniz doktorun alanında tecrübeli bir plastik cerrah olduğundan emin olun.

. Ameliyat için iyi bir aday mıyım?

Genel sağlığınızın iyi olması, duygusal ve finansal olarak hazır olmanız, ameliyata hazır olduğunuzun bir göstergesidir. Ancak plastik cerrahi için iyi bir aday olup olmadığınızı belirlemek, bir plastik cerrahla bireysel konsültasyon gerektirir. Salt kendi duygu ve düşüncelerinizle bir ameliyata karar vermemelisiniz. İyi bir plastik cerrah her hastayı benzersiz bir birey olarak ele alır. Ve şu anda ameliyatın sizin için doğru seçim olup olmadığına karar vermenizde size yardımcı olur.

. Ameliyattan önce sigarayı bırakmalı mıyım?

Evet. Ameliyattan önce sigarayı bırakmalısınız. Sigarayı bırakmak sadece genel sağlığınız için iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda ameliyatta oluşabilecek risklerden kurtulmanızı da sağlar. Ayrıca sigarayı bırakmanın iyileşmeniz üzerinde de çok önemli etkisi vardır. Süreci hızlandırır ve daha konforlu hale getirir.

. Meme implantlarının etkinliği ne kadar sürer?

Bir ömür! Günümüzde implant teknolojisi çok gelişti. Artık meme estetiği ameliyatlarında kişiye özel ve çok güvenli implantlar kullanılıyor. Ancak yaş aldıkça vücudunuzda kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşan deformasyonlar ya da implantınızın boyutu konusunda memnuniyetsizliğiniz halinde değişiklik yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

. Liposuction ve türleri nedir?

Özünde liposuction, yağ dokusunun derinin altından çıkarılarak cildin küçülmesini sağlar. Modern liposuctionda birçok farklı teknik mevcuttur. Bu tekniklerin çoğu, yağın cilt altında parçalanma ve alınma şekline göre farklılık gösterir. Hasta olarak bilmeniz gereken, ne tür bir liposuction yaptırmış olursanız olun, aradığınız başarılı sonuçlar cerrahınızın becerisine ve tecrübesine bağlıdır. Güvenilir bir cerrah seçmek, sonuçlarınızdan memnun kalmanın anahtarıdır.

. Karın germe için hangi seçenekler var?

Genel olarak, aralarında seçim yapabileceğiniz iki tür karın germe vardır: Tam (geleneksel) karın germe veya mini karın germe. Tam karın germe, karın bölgesindeki fazla deri, yağ ve gevşek kasları tedavi eder. Mini karın germe, sadece göbek deliğinin altındaki sorunları ele alan daha az kapsamlı bir cerrahi işlemdir. Plastik cerrahınıza danışarak, size en uygun olan prosedür hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

. Annelik estetiğinde neler vardır?

Annelik estetiği, doğum ve emzirme sonrası oluşan birçok bedensel sorunu çözen bir dizi cerrahi prosedürü kapsar. Örnek olarak meme dikleştirme, meme büyütme, karın germe ve liposuction gibi prosedürleri sayabiliriz. Ancak size en uygun tedavi kombinasyonu için alanında yetkin bir plastik cerrahla görüşerek karara varmanız sağlıklı olacaktır.

. Erkeklerde büyük meme sorunu nasıl çözülür?

Erkeklerde gelişen kadın tipi meme büyüme sorunu yani meme dokusu fazlalığının tedavisi çok kolaydır. Bu tip meme küçültmede genellikle fazla yağ dokusunu çıkarmak için liposuctionı kullanırız. Bazı durumlarda ise liposuction ile çıkarılamayan meme dokusu için küçük bir kesi yapılabilir. Teknik ne olursa olsun bu ameliyat ile anında çarpıcı sonuçlar görüp hak ettiğiniz güvenini kazanırsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder