Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu En güzel haline nasıl ışınlanırsın?
HABERİ PAYLAŞ

En güzel haline nasıl ışınlanırsın?

Belki ütopik bir gelecekte ışınlanmak mümkün olacak ama 21. yüzyılda maalesef bu iyilik ve güzellik hali biraz emek istiyor.

O nedenle en güzel haline nasıl ışınlanırsın sorusuna cevap arıyorsak;

Evet keşke parmağımızı şıklatıp olmak istediğimiz kadar genç, güzel ve sağlıklı görünebilsek ama şu anki gerçekliğimiz bize diyor ki; güzel ve başarılı sonuçlar ancak zaman kavramını devre dışı bırakmadan yani sürece de saygı ve özen göstererek elde edilir.

Estetik işlemler ve operasyonlardan sonra “iyileşme süreci” ni ne kadar özenli ve dikkatli geçirirsek; bedenimize, varoluşumuza saygımızı ve dikkatimizi yeterli derecede gösterirsek sonuçlar o kadar yüzümüzü güldürüyor. Bunu yüzlerce estetik ameliyat ve uygulama yapmış bir cerrah olarak söylüyorum.

Haberin Devamı

Ameliyatın doğru ve başarılı geçmesinden sonraki en önemli süreç olan iyileşme sürecini çok iyi organize etmeli ve titizlikle sürdürmeliyiz.

Öncelikle ameliyat dediğimizde bir iyileşme sürecinin yadsınamaz olduğunu anlayalım. Bu, tüm ameliyatlarda olduğu gibi estetik operasyonlar için de geçerli elbette.

Size çok sık yaptığım estetik operasyonların iyileşme süreçleriyle ilgili birkaç tüyo vermeden önce, bu süreçte çevrenizde enerjisi yüksek, neşeli insanlar olsun. Bu şekilde süreci daha moralli geçirirsiniz. Evhamlı ve melankolik kişileri ilk birkaç gün uzağınızda tutmanız faydanıza olur.

Hastama bir yüz gençleştirme ya da burun estetiği yapmışsam; ilk 2-3 gün mutlaka baş elevasyonuna dikkat etmesini yani başını yüksekte tutmasını tembihliyorum. Bunun yanında ödem ve şişlikleri azaltmak için buz uygulamaları bu sürecin çok önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu tip ameliyatların ardından hastalarım ağrıdan şikâyet etmezler ama ödem ve şişlikler, yatış pozisyonu için dikkat kesilmek bazen yorucu olabiliyor.

Hastama meme estetiği uygulamışsam; ameliyatın bitiminde özel bir sütyen giydiriyorum ve bu sütyeni duruma göre 3-4 hafta kullanıyor. Meme estetiği de ağrı konusunda konforlu bir ameliyattır ama ağrınız yok diye ameliyatınızın ertesi günü hiç ameliyat olmamış gibi davranamazsınız yani mesela partileyemezsiniz ya da çocuğunuzu kucağınıza almamalısınız.

Haberin Devamı

Hastama karın estetiği uygulamışsam, ilk günler hafifçe öne eğik yürümesinin önemini anlatıyorum bu karın bölgenizdeki gerginliği azaltacaktır. Ağır taşımak ve karın egzersizleri ertelemeniz gereken işlerin başında geliyor.

Hastama bacak ya da kol estetiği uygulamışsam, kollar ve bacaklar ilk günlerde yatış posizyonunda, hafifçe kalbinizin üzerinde istirahat ediyorsunuz ve ilk birkaç gün uzun süreler ayakta kalmamaya özen gösteriyorsunuz. Ama merak etmeyin küçük ev işleri, kahvaltı vs rahatlıkla yapabilirsiniz.

Hastama genital estetik yani cinsel estetik uygulamışsam; lavabo hijyenimize ilk hafta daha çok özen gösteriyoruz ve 4 hafta cinsel perhiz uyguluyoruz.

Bedenimize, sağlığımıza ve güzelliğimize hizmet etmenin keyfi, özeni hiçbir şeyde yok. Yeter ki emek verelim… Mutlaka mükafatını alırız.

Yeni haftada yeni bir konuyla görüşmek üzere…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder