Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Erkekler de yakışıklı olmak istiyor!
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler de yakışıklı olmak istiyor!

Çin’in yakışıklılık haritası

Erkekler de yakışıklı olmak istiyor. Bu en doğal hakkımız! Ancak erkeklerin güzellik tutkusu elbette farklı boyutlarda. Sadece felsefi olarak değil uygulamalar alanında da erkeklere farklı tedaviler uygulanarak doğal sonuçlar almak mümkün.

Geçenlerde okuduğum bir haber, özellikle Çin’de ciddi anlamda erkeklerde estetik cerrahi uygulamalarının arttığını ifade ediyor. Uzak Doğu’nun kapalı kültürü bu anlamda büyük bir evrim geçirmiş durumda. Özellikle Çinli erkekler iş görüşmelerinde başarılı olmak hatta iş görüşmelerine kabul edilmek için bile estetiğin yardımını alıyor. Uzmanlar bunun açıklamasını daha rahat iş bulmak ve kendi özgüvenlerini arttırmak olarak yorumluyor. Haksız da sayılmazlar. Gelin bu araştırmayı Türkiye’deki erkeklere uyarlayalım, birebir aynı davranışlara ve sonuçlara ulaşamayız elbette. Türkiye erkeklerinin çok farklı alışkanlıkları ve kültürü var. Ancak günümüzde metropolde yaşayan erkeklerimizin bakım tedavi ve ritüelleri artmış durumda. Yani dünyada genel eğilim olarak erkekler estetik uygulamaları giderek daha fazla kullanıyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

İlk sırada botoks

Özellikle erken yaşlarda Çinli erkekler kırışıklıkları gidermek için botoks uygulamasını memnuniyetle kullanıyorlar. Ve genetik yapılarına bağlı olarak en büyük sorunları olan yaş alma etkisi ile düşen göz kapakları tedavisi revaçta olan diğer uygulamalar.

Çin’de cerrahi ya da medikal estetik yardım almak bir erkek için spor salonuna gidip vücut çalışmak kadar doğal. Bu uygulamaların erkekleri daha yakışıklı yaptığına inanılıyor. Eh çok da yanlış değil!

Estetik: 400 milyarlık pasta

Ayrıca bu alanda Çin’in özel olarak kullandığı bir sosyal medya ağı var. Gengmei adını taşıyan platform bir başvuru kaynağı gibi çalışıyor. Bu uygulamaya göre geçen yıl Çin’de 400 milyar TL’lik estetiğe harcandı. Gerçekten dudak uçuklatacak bir rakam.

Çinli erkekler daha çok yüzlerindeki sorunlar için doktora gidiyor. Kırışıklık, sivilce ve kellik gibi temel sorunlarını gidermek istemenin yanında iş görüşmesinde ya da düğününde daha yakışıklı görünmek isteyen erkeklerin sayısı da az değil.

Haberin Devamı

Doktorlar saç ekimi, alt ve üst göz kapağı tedavisi, akne tedavisi ve diş ortodonti uygulamalarının erkekler tarafından en sık talep edilen prosedürler olduğunu söylüyor. İlginç olan diğer veri ise hastaların çoğunluğunun 20’li yaşlar civarında olması.

Yaşanma belirtilerini azaltmak için bu tip uygulamaların doğal olduğunu ifade eden Çinli erkekler kişisel tercihlerine saygı duyulması gerektiğini özellikle belirtiyor.

Ancak Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yasadışı çalışan sağlık merkezlerine göz açtırmıyor ve doktorların hastalarını doğru yönlendirmeleri konusunda çağrıda bulunuyor. Bu tip ciddi takiplerin ülkemizde de daha sıklıkla uygulanmasını diliyorum. Sağlık önemlidir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder