Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Erkekler için mini vücut estetiği
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler için mini vücut estetiği

Zamanı henüz durduramıyoruz. Bu nedenle yaş alma sürecine bağlı olarak vücudumuzda bazı deformasyonlar oluyor. Yüzümüzdeki ince kırışıklıkların sayısı artıyor, kolajen dokumuz esnekliğini kaybediyor ve kaslarımız spor yapmadığımız zaman sönüyor.

Bu durum sadece yüz bölgemizde değil vücudumuzun farklı alanlarında da kendini gösteriyor. Özellikle sigara, alkol kullanımı ya da uyku konusunda disiplinli değilseniz etkiler özellikle fotoğraflarda kendisiniz acımasızca belli ediyor.

ERKEKLER ESTETİĞİ SEVİYOR

Haberin Devamı

Estetik uygulamaların sadece kadınlar için olmadığını bir süredir biliyoruz. Erkeklerin de bu konuda gayet ilgili olduğu, kendi öz bakımları konusunda biz plastik cerrahların kapısını sıklıkla çaldığı bir dönemdeyiz. Ancak erkek hastalarımızın öncelikleri kadın hastalarımızdan farklı. Özellikle yüzde çene ve boyun hattı ile vücutta karın ve göğüs bölgesi öncelikli.

Estetik plastik cerrahlar olarak tıp teknolojisinin gelişiminden biz de güvenle faydalanıyoruz. Tıpkı dolgu ve botoks gibi ameliyatsız yaşlanma önleyici yani gençleştirici uygulamalar gibi vücut için de ameliyatsız şekillendirme seçenekleri artık pek çok erkeğin tercihi olmuş durumda. Hele de ağrı ve acı eşikleri düşük olan erkekler için bu durum gerçekten sevindirici.

Erkekler için mini vücut estetiği

VÜCUT ŞEKİLLENDİRMEDE KULLANILAN TEKNİKLER

Ancak genel olarak vücut şekillendirme uygulamalarında en iyi sonuçların ameliyatlarla alındığını belirtmem lazım. Kişinin vücut yapısına ve ihtiyaçlarına göre belirlenen yol haritası biraz da hastanın beklentisine göre de şekil alıyor. Şu an için bir çözüm mü istiyorsunuz yoksa uzun süreli kalıcı bir çözüm mü? Hangisi sizi daha mutlu eder? Burada iyi bir karar vermeniz gerekiyor.

BAKLAVA KASLAR HEP GÖZDE

Beyler özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında karın bölgesini çok önemser. ‘Six Packs’ olarak bilinen karın kaslarının baklava biçiminde olması çoğu kişi için eşsiz bir mutluluk kaynağı olabilir. Görünen kaslar, düz bir bel ve karın bölgesi ve oluşan çekici görüntü! Evet, kulağa gerçekten hoş geliyor.

Ancak yapılan spor ve diyet bile zamana yenik düşebiliyor. Özellikle 35 yaş ve sonrasında durum farklılaşabiliyor. Karın bölgesinin masum kaçamaklara yenik düşmesi sonucu oluşan yağlanma, cerrahi olarak daha kesin bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Erkekler için mini vücut estetiği

Genel olarak ‘Bodysculpting’ yani vücut şekillendirme denilen uygulama ‘Karın bölgesindeki yağlanma nasıl giderilir?’ sorusunun genel yanıtını veriyor. Bu alan içindeki ameliyatsız teknikler olan ‘Soğuk Lipoliz’ ile ‘Ultrasonik Lipoliz’ uygulamaları özellikle bu dönem çok popüler.

Soğuk Lipoliz, yağ hücrelerinin soğutularak vücuttan uzaklaştırıldığı bir uygulama.

Ultrasonik Lipoliz ise, yine ses dalgaları ile yağ hücrelerinin vücuttan uzaklaştırılma tekniğidir. Bu işlemler, karın ya da göbek bölgesindeki yağları dışarıdan sıcak/soğuk etkisiyle vücuttan atmamıza olanak veriyor. Ve kasların şekillendirilmesini sağlanıyor. Bel, göbek ve karın bölgesinde fark edilir zayıflık sağlıyor. Etkili tedavi olan bu uygulamalar bazen birden çok seansa ihtiyaç duyuyor. Hastanın yağ durumuna göre tekrar edilip, vücuttan yaklaşık olarak %15 civarında yağ atılması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Yaygın olarak yapılan Liposuction ise ameliyat olması nedeniyle elbette daha çok fayda sağlıyor. Yağ hücrelerinin ameliyatla vücuttan uzaklaştırılması ve vücudun estetik olarak şekillendirilmesi ve bunun etkisinin uzun süreli olması önem taşıyor.

ERKEKLERİN KORKULU RÜYASI

Erkekler için mini vücut estetiği

Liposuction uygulamasını jinekomasti yani erkelerde oluşan kadın tipi meme büyümesinin tedavisinde de başarılı sonuçlar alınıyor. Pek çok genç erkeğin korkulu rüyası olan jinekomasti tedavisinin psikolojik olarak da hastayı çok mutlu ettiği ispatlanmış durumda.

Beyler kendinizi iyi hissetmeniz önemli. Ancak öncelikli olarak sağlıklı beslenme ve spor yaparak sağlığınızı korumanız her türlü estetik plastik cerrahi uygulamanın olmazsa olmazı, lütfen unutmayın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder