Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Estetik cerrahi hakkındaki şehir efsaneleri
HABERİ PAYLAŞ

Estetik cerrahi hakkındaki şehir efsaneleri

Estetik cerrahi hakkında nerdeyse herkesin bir fikri var. Dijital dünya sayesinde bu fikirler herhangi bir süzgeçten geçmeden hızla yayılıyor. Hatta öyle ki ameliyat tekniği hakkında bilgi veren hastalara bile rastlıyoruz. Tüm bu nedenlerle ben de konuyu aydınlatmak için şehir efsanelerini kaleme aldım.

Sadece zenginler için değil

İlk efsane, estetik plastik cerrahinin sadece zenginler tarafından tercih edildiği yönünde. Oysa estetik operasyon yaptırmak isterseniz ünlü ya da zengin olmanız gerektiği doğru değil. Belki bundan 50 yıl önce böyle bir durumdan söz edebilirdik ama şu anda bunu söylemek doğru olmaz. Çünkü erişilebilirlik artık bir sorun olmaktan çıktı. Bu durum estetik operasyonların yine de çok ucuz olduğu anlamına gelmemeli. Yapılan işin hem ameliyat olması hem de kullanılan teknoloji ve insan emeğinin kıymeti belirli bir çıtayı zorunlu kılıyor. Yeri geldiği için belirtmeliyim, bu tip operasyonlarda ucuzu tercih etmek yerine bütçenizi ayarladıktan sonra olmanız size çok şey kazandıracaktır.

Haberin Devamı

Meme implantları patlamaz

Meme implantları normal koşullarda patlamaz. Çünkü günümüz ileri teknolojisi sayesinde insan vücuduna en uygun ve güvenli malzemelerden implant üretilmektedir. Çok uzun yıllardır kullanılan meme implantları, bilimsel çalışmalar aracılığıyla geliştirilir. Bu nedenle insan bedenine uyumlu ve bir ömür boyu kullanılan bu implantlar herhangi bir patlama riski taşımaz. Kısacası güvenle uçak yolculuğu yapabilir ve aşk hayatınızı keyifle yaşayabilirsiniz.

Botoks bağımlılık yapmaz

Bir kez botoks yaptıran kişinin sürekli yaptırması gibi bir durum yok. Botoks yaşlanma karşıtı tedaviler içerisinde en çok rağbet gören uygulamaların başında geliyor. Uzun yıllardır hayatımızda olan botoks, kırışıklıkları gidererek cildin daha genç görünmesini sağlıyor. Genetik yapınıza göre 4-6 ay aralıklarla yenilemeniz idealdir. Ancak bu isteğe bağlıdır. Tedavi herhangi bir bağımlılık ya da zorunluluk durumu oluşturmaz. Sadece botoks etkisi geçince ortaya çıkan kırışıklıklara tahammül eşiğiniz düştüğü için işlemi tekrarlamak isteyebilirsiniz. Durum bundan ibarettir.

Haberin Devamı

Bir işlemle 20’li yaşlara geri dönülmez

Doğru ellerde yapılırsa ister cerrahi ister cerrahi dışı her işlem etkin sonuçlar gösterir. Sonuçlar etkileyici olsa bile bu etkinlikler mucize yaratmaz. Tedaviler özellikle ameliyatlar yaşıtlarınızla sizin aranızdaki farkı lehinize döndürür ve yavaş bir yaşlanma süreci yaşamınızı sağlar. Tıp henüz 40’lı yaşlardaki bir hastayı 20’li yaşlarına döndüren bir tedavi bulamadı. Şimdilik sadece ileri teknoloji sayesinde zamanı yavaşlatabiliyoruz.

Hava atmak için yapılmaz

Estetik cerrahide diğer şehir efsanesi bu ameliyatların sadece hava atmak için yapıldığıdır. Uzun yıllardır cerrahlık yapıyorum sadece hava atmak için estetik operasyon olan birine henüz rastlamadım. Bu işin sadece gösterişten ibaret olduğunu söylemek gerçekten anlamsız. Çünkü gerçek oldukça farklı. Estetik cerrahi, bir dizi prosedürü içerir. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak yeni ve daha estetik bir yaşam deneyimi vaat eder. Rekonstrüktif organ ameliyatları, yanık sonrası tedaviler ile doğuştan ya da sonradan olan yapısal kusurları olan hastalara yardım etmek de estetik cerrahinin görevlerindendir. Estetik ameliyat geçiren birçok insan yaşam kalitelerinin iyileştiğini deneyimler. Sadece bedenini değil kimi zaman ruhunu da iyileştirir.

Haberin Devamı

Erkekler de estetik ameliyat olur

Estetik cerrahiyi çoğunlukla kadınların tercih ettiğini söyleyebiliriz. Ama sadece kadınların tercih ettiği iddiası da artık gerçek olmaktan çok uzakta. Bir zamanlar estetik operasyonları en çok kadınlar yaptırıyordu. Son eğilimler erkeklerin de giderek artan oranlarda tedavi yaptırmak istediğini ortaya koyuyor. Şu anda %30 ila %35 arasında erkek hasta popülasyonu mevcut. Evet erkekler estetiği keşfetti diyebiliriz.

Liposuction ile zayıflanmaz

Liposuction, muhtemelen en çok yanlış anlaşılan uygulama diyebilirim. Bir çeşit zayıflama tedavisi olarak algılandığı doğru. Ancak gerçekte liposuction kilo vermek için yapılan bir ameliyat değildir. Liposuction, çoğunlukla doğuştan gelen yatkınlık nedeniyle veya sonradan oluşan, diyet ve sporla giderilmeyen bölgesel fazlalıkları almak için yaptığımız bir işlemdir.

Plastik cerrahi sonsuza kadar sürer

Bir şehir efsanesi daha! Plastik cerrahi tedavi sonuçları maalesef sonsuza dek sürmez. Elbette çok uzun süreli iyileşmeler mümkün ancak metabolizmanın yaş alma döngüsü düşünüldüğünde sonuçların bir ömür olmadığını söylemek durumundayız. Ancak tedavi sonuçlarını daha uzun süre kullanmak için sağlımıza özen gösterebiliriz. Düzgün beslenerek, alkol ve sigaradan kaçınarak, spor yaparak tedavinizin etkinliğini uzatabilirsiniz.

Son olarak, her zaman söylediğim gibi bir tedaviye karar vermeden önce lütfen beklentilerinizin gerçekçi olduğundan emin olun. Ve şehir efsanelerine kulak asmayın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder