Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Gelinler için altın estetik önerileri
HABERİ PAYLAŞ

Gelinler için altın estetik önerileri

Özellikle bu yazın bana başvuran hastalarım ve danışanlarımdan bir grup var ki onlar kendilerini sonbaharda yapılacak düğünlerine hazırlamakla meşguller ve her sene bana gelinlere özel uygulamalar isimli yazılar yazdıran işte bu grubun enerjisi.

Gelin olmak sosyal anlamda kadınlar için yaşamın başka bir safhası ve o güne özel, kadının en güzel en sofistike görünme çabasını anlamama sebep oluyor.

Peki gelin,  hayali bir takvimde, mesela eylül sonu olsun, bir gelin adayına yapılabilecek ve sizi düğüne muhteşem bir görüntüyle yetiştirecek uygulamalardan bahsedelim.

Haberin Devamı

Unutmayın buraya düğün tarihimizi eylül sonu gibi planlayarak, düğüne 45 gün kala bir planlama yaparak yazacağım bu yazıyı.

Üst yüz gençleştirme

Bu konuda ameliyatsız seçeneklerden botoks ve kolajen dolgular alnımızda, kaş aramızda ve göz çevremizdeki kırışıklıkların, oluklanmaların tedavisinde çok etkili ve kaşlar gerçekten düşükse hala endoskopik kaş askılama için yeterince zamanınızın olduğunu belirtmeliyim.

Orta yüz gençleştirme

Yani alt göz kapağımız ve ağız kenarına kadar olan yüz bölgemizde size şimdilik ameliyat önermeyeceğim ama bu alanda kolajen dolgular özellikle alt göz kapağı yanak ve yanak oluğunuz gibi yerlerde çok etkili gençleştirmeler sunabilir.

 Yine aynı bölgelere kendi yağınızdan uygulanan kök hücreden zengin yağ enjeksiyonları ise hem olukların, deformitelerin giderilmesinde hem de cildinizin kalitesinin artırılmasında (kök hücreden dolayı) eşsiz bir tecrübe olacaktır ve evet 45 gün bizim için gayet yeterli bir süre.

 Alt yüz ve boyun

 Burası aslında yüzümüzde diğer iki kısmına göre daha zorlu bir bölge ama grubumuzun gelin olması bizim için genç oluşlarından kaynaklanmalarını bir avantaj olarak kabul ederek, kolajen dolguların ve özellikle dudak çevresi ve çene hattı uygulamalarının çok başarılı olacağını söyleyebilir. Alt yüzümüz çene hattı ve çene ucumuzla birlikte planlandığında daha keskin hatların alt yüzümüzü üst ve orta yüzümüzle daha dengeli gösterdiği bir gerçek.

 Merak etmeyin abartılı sonuçlardan bahsetmiyorum, onu artık beni tanıdığınızı doğallığa düşkünlüğümden anlamışsınız.

Haberin Devamı

Cildimizin kalitesini artırmak için peki neler yapılabilir?

 Yukarıda anlattığım restorasyon işlemlerinin amacı bir noktadaki eksiği tamamlamak ama cildimizin parlaklığını canlılığını gençliğini nasıl kazanabiliriz gelin ona da bir göz atalım.

PRP/Mezoterapiler

Tek başına mezoterapiler konusunda benim biraz ön yargılarım var ama kendi kanınızdan yapılan hormon aşılarına(PRP) katacağımız bazı mezoterapi ajanlarıyla cildinizin canlılığı ve nemi arttırılabilir ve evet bunun içinde yeterince vaktimiz kalıyor.

Kimyasal soyucular

Sizin kendi başınıza yapabileceğiniz uygulamalar değil ve fakat bizlerin gözetiminde kimyasal peelingler çok iyi bir yere getirebilir cildinizi.

 Benim gelin adayları için şimdilik önerebileceğim ve düğüne yetişebilecekleri kadar da iyileşme süresi olan uygulamalardan bahsettim.

Bütün gelin adayları için mutlu bir kutlama olsun düğünleri. Haftaya görüşmek üzere…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder