Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Hangi estetik daha uygun?
HABERİ PAYLAŞ

Kafa karışıklıklarının zirve yaptığı çağımızda, bu kadar bilgi kirliliğinin içinde hangi bilgileri alıp hangilerini bırakacağımızı bilmemiz çok önemli. Ben de bugün size kendi uzmanlığım olan estetik cerrahi ile ilgili bir kaç konunun altını çizmek istiyorum.

Estetik cerrahiyle ilgili bilgi kirliliğine karşı ne yapmalıyız?

Size çok faydalı tüyolar vereceğim simdi.

Kollajen dolgu mu? Yağ dolgusu mu?

Aslında cevap ikisi de ama buradaki soru kime ne yaptığımızla ilgili. Küçük hacimlerin restorasyonunda kollajen dolgular başarılıyken, çok boşalmış hacimsiz yüzlerin gençleştirilmesinde yağ kullanımı daha önemli ve gerekli.

Haberin Devamı

Kaş askılama mı, botoks mu?

Bu konuda da kafa karışıklığı botoksun ikincil kaş yükseltici etkisini insanların botoksun ana görevi zannetmeleri. Biz cerrahlar botoksu mimik kırışıklıklarının tedavisinde kullanıyoruz, yani kaş askılama ve yüz germe yaptığımız hastalarda bile mimik kırışıklığı ve dolayısıyla botoksa ihtiyaç devam edecek. Ama sorun kaşı kaldırmak ise o zaman kaş askılama, yani bu ikisi birbirinin yerine kullanılabilir işlemler değil.

Silikon implant mı? Memeye yağ enjeksiyonu mu?

Benim tercihim silikon meme implantı. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütmek mümkün ama burada bilinmesi gerekenler var. Hastanın yağ ile meme büyütmede seanslara ihtiyacı olabileceği, bu işlem için yeterince yağının olması ve yağ dokusunun meme implantı gibi diri bir forma memeyi getiremeyeceğinin bilinmesi lazım.

Mezoterapi mi, PRP mi?

Cildinizde gençleşme sağlamak amacıyla ikisi de kullanılabilir ama PRP'nin alerjen olmaması, ödem riskinin az olması benim tercih sebebim.

Burun dolgusu mu, burun ameliyatı mı?

Bu konuda beni tercihim tabi ki burun ameliyatı. Burun dolgusu kısıtlı bir hasta grubunda başarılıdır, aksi halde burnunuzun eğriliğini gidereyim derken olduğundan daha büyük bir burna sahip olabilirsiniz istemeden.

Yüz germe mi, ip askılama mı?

Bu konuda da benim tercihim yüz germe yönünde. İple yüz askılamalar her yüzde mümkün değildir aynı zamanda hem kalıcılık süreleri hem de etkinlikleri düşünüldüğünde benim tercihim doğal, uzun süreli etkinliği olan yüz germe ameliyatları.

Haberin Devamı

Klasik lipo mu, vaser lipo mu?

Vaser yani ses dalgalarıyla yağın eritilerek yapılan Liposuction işlemi, klasik liposuction yöntemine göre daha hızlı iyileşme süreleri, daha az kanama, daha az ödem ve daha az dalgalanma riski oluşturduğundan benim tercihim bu yönde. Estetik deyince araştırmanın, doğru cerrahın önemi tartışılmaz. Güzelleşme, gençleşme de sağlığın içinde. Bunu unutmayalım. Haftaya görüşmek üzere…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder