Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Hoşça kal selülit
HABERİ PAYLAŞ

Yaz neşeyle geliyor. Çünkü güneş ışınları sadece sıcak günlerin değil yaklaşan tatilin de habercisi. Ancak yaklaşan sıcak günler hepimize aynı sevinci hissettirmiyor. Nerden mi biliyorum? Hastalarımla yaptığım görüşmelerden. Özellikle bacak bölgesinde kendini gösteren ‘selülit’ ciddi problem arz ediyor.

Evet, yaklaşan yaz sezonu nedeniyle danışan hastalarımızın sorularına bakarak bu hafta size ‘selülit’ tedavisindeki son teknolojiden söz edeceğim.

ÖNCE ‘SELÜLİT’ NEDİR ONA BAKALIM

Selülit son yıllarda özellikle kadınlarda sıkça görülen doku problemidir. Halk arasında ‘portakal kabuğu’ görüntüsü olarak bilinen Selülit özellikle yaz aylarında can sıkıcı bir problem olarak gündeme geliyor.

Haberin Devamı

Selülit, lenf dolaşımının yavaşlamasına bağlı olarak artan sıvının hücreler arasında birikmesi sonucu oluşur. Selülit, cilt altındaki yağ dokusunun yapısal değişikliğinin cilt yüzeyine çukurluklar şeklinde yansıması sonucu ortaya çıkar. Belirtmek de fayda var; selülit farklı türlere sahip bir hastalıktır. Tedavi edilmediğinde ise ilerleyen selülit problemi can sıkıcı sonuçlara neden olabilir.

Dünya şu anda selülit tedavisinde yeni bir uygulamayı konuşuyor. Mutlaka sosyla medya ortamlarında denk gelmişsinizdir. Bu uygulamanın adı: Profound RF. Amerika’da FDA onaylı olarak üretilen ve tüm dünyanın gözdesi olan bu uygulama başarılı sonuçları ile yüz güldürüyor.

Uygulamanın klinik sonuçları kanıtlamış. Ayrıca yüksek başarı oranları ile elasten, kolajen ve hyaluronik asit üretimi sağlamasıyla da pek çok artısı var.

Profound RF, selülit tedavisinde de başarılı sonuçlar elde etmemizi sağlıyor. Cilt altına uygulanan derin radyo frekans ile Selülit kaynağı basit, ağrısız, acısı ve cerrahi olmayan biçimde çözümlenir.

Hoşça kal selülit

DERİN BİR YAKLAŞIM

FDA onaylı olan Profound, derinin Dermal ve SubQ katmanlarının kapsamlı bir tedavisi için doğrudan derin dermise yüksek enerji iletiyor. Bu şekilde sıcaklık kontrollü radyo frekansa sahip ilk uygulama olan Profound asıl görevi cilt sarkması tedavisinin yanında selülit çözümüyle de başarı sağlıyor.

Haberin Devamı

Profound RF, radyofrekans (RF) enerjisini dağıtmak için deri altı yağ tabakasına yerleştirilen mikro-elektrotları kullanır, bu da daha sonra adipoz dokusunun çözülmesini ve septanın yeniden canlandırılmasını sağlar. Bu termal aktivite, yeni elastin, kolajen ve hyaluronik asit de üreten doğal bir iyileşme mekanizmasını tetikleyerek tedavi alanının daha da sıkılaşmasını sağlar.

DERİN FAYDALARI

Kolajen, elastin ve hyaluronik Asit oranlarını arttırır ve düzenler. Ayrıca cilt dokusundaki düzenli bir görünüm elde edilmesini sağlar. Kadın ve erkek hastalarda başarıyla uygulanır.

SÜREÇ VE SONUÇLAR

Klinik koşullarında lokal anestezi altında yapılır. Radyo frekans enerjisi vererek, yağlar eritilir. İşlem, yapılacak alana bağlı olarak bir saat sürer, bundan sonra hasta normal hayatına devam edebilir. Tedavi sonrasında hafif morluk, kızarıklık ve şişlik olması olağandır. 5-10 gün sürebilen morarma ve şişlik kremler kullanılarak tedavi edilebilir. Birkaç hafta sonra başlayan tedavi etkinliği 6 aydan sonra maksimum etkiyle ortaya çıkmaya başlar.

Haberin Devamı

Siz de uzun zaman selülit kremleri ile kendinizi tedavi etmeye çalışmış ama istediğiniz sonucu yakalayamamış olabilirsiniz.

Bu yeni uygulama selülit sorununuzu giderebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder