Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Karın estetiği hakkında her şey!
HABERİ PAYLAŞ

Karın estetiği hakkında her şey!

Bu haftanın konusu yıllanmanın ve deformitelerin en sık gözlendiği alanlardan biri. Karın, göbek bölgemizin estetiği..

Hadi başlayalım…

Karın bölgemizde; doğum, kilo alıp verme, tüp mide ameliyatı gibi yoğun ve hızlı kilo vermeler ya da yıllanma ve benzeri nedenlerle gevşemeler sonucu sarkmalar oluşur.

İşte bu sarkmaları gidermek ve karın bölgemizi daha ince, daha sıkı göstermek için yaptığımız cerrahi işleme Karın Germe Ameliyatı diyoruz.

Karın germe ameliyatı çok önemli bir ameliyattır!

Sağlıklı ve fit bir karın, insan psikolojisinde ve sosyal statüsünde çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü yağsız, düz, sıkı bir karın, günümüzde sağlıklı olmanın göstergelerinden birisidir.

Haberin Devamı

Karın bölgesinde sarkma ve yağlanma şikayeti olan kişiler göbeği açık ya da dar kıyafetler giyemez. Yine bu insanlar sahilde, plajda sarkmış karın bölgelerinden rahatsızlık duyarlar. Ayrıca abiye kıyafet giydiklerinde karın bölgelerini korse ile gizlemeye çalışırlar.

Aslında pek çok estetik cerrahi ameliyatında olduğu gibi karın germe ameliyatı kişiye özel olarak planlanır.

Kişinin sarkma oranına, cilt yapısına ve yağ miktarına göre planlanır. Bu da ameliyatın kişiye özel olmasını zorunlu kılar.

Hemen sorabilirsiniz bana..!!

Tek başına vaser liposuction yani karından yağ alma, lazer liposuction ya da radyo frekans enerjili liposuctionlar karın germe ameliyatı sonucunu verir mi?

Aslında hafif sarkan ve kısmi yağlı karınlarda yapılan sınırlı yağ alma işlemleri karın bölgesini incelterek sıkılaştırır ama gevşemiş içi boşalmış ya da aşırı yağlı bir karnı sadece yağ alma işlemiyle daha sıkı bir noktaya taşıyamayız.

Aşırı şişkin bir balonun havasını boşalttığımızda balonun gevşediğini görürsünüz aslında bu prensip insan dokusu içinde geçerli.

Karından sadece aşırı yağ almak sıkılaştırmayabileceği gibi gevşemeyi de arttırabilir.

Ne zaman Karın estetiği?

Eğer hastama yıllanma ve diğer sebepler ile Karın germe ameliyatı planlayacaksam işlemin zamanlamasını istediğimiz an yapabiliriz. Ancak karın germe işlemini tüp mide operasyonu geçirmiş birine planlayacaksam nihai kilosuna ulaştığından emin oluyorum. Yani ameliyatı, kilo vermesi duran ve artık bu kiloda düzenli kalan hastalara yapıyorum.

Haberin Devamı

Kaç çeşit karın estetiği işlemi var?

Karın germe ameliyatları; tam karın germe ameliyatı ve mini karın germe ameliyatı şeklinde yapılabilir.

Tam karın germe işleminde hastanın göbek deliği de taşınarak yeniden oluşturulur. Özellikle yoğun sarkmış karnı olan hastalara uygulanır. Yarım ya da mini karın germe işlemi ise göbek deliği ve üzeri alanda sarkmanın olmadığı, sadece göbek altında sarkmanın olduğu durumda yapılan işlemdir. Mini karın germede göbek deliği yeniden oluşturulmaz.

Karın germe ameliyatlarında sadece karın cildini değil, gerek görürsem karın duvarını da onarıp sıkılaştırıyorum.

Karın Bölgesi Estetiğinde yağ alma işlemi olur mu?

Yine gerekli görürsem vaser liposuction (yağ alma) işlemini ekliyorum. O zaman bu işleme lipo-abdominoplasti diyoruz. Bu eklediğim vaser liposuction işlemi ile daha ince bir bel ve karın elde ediyorum.

Haberin Devamı

İşlem öncesi hazırlıklarımız nasıl?

· Öncelikle operasyon öncesinde hazırlık işlemlerimiz var. Kliniğim size bu konuda tüm yönergeleri vererek takibinizi yapıyor.

. Bir hafta öncesinden kan sulandırıcı özelliğe sahip olan aspirin, ağrı kesici ya da bitkisel içerikli ürünlerin kullanımı kesiliyor.

· Yine operasyonun 1 hafta öncesinden sigara ve alkol kullanımını bırakmanızı istiyorum.

Gelelim ameliyat sürecine:

Ameliyatı genel anestezi altında yapıyorum.

Karın içindeki sarkmış ve gevşemiş fazla deriyi alıyorum. Bunu karın altına yerleşen bir kesiyle yapıyorum. Bu işlemi yaparken gerek görürsem vaser liposuction ile de fazla yağ dokusunu bel karın bölgesinden alıyorum. Böylelikle sadece sıkı bir karın değil aynı zamanda daha ince bir karın sonucuna da ulaşmış oluyoruz.

Bu işlem yaklaşık 2 saat sürüyor.

Karın alt sınırında açılan kesileri bikini hattına gizleyerek hastanın konforlu bir ameliyat sonucu yaşamasını sağlıyorum.

Hem karın inceliyor hem de dirileşiyor.

Hasta karın bölgesinin göründüğü kıyafetleri giyebiliyor. Bu psikolojik anlamda da bir rahatlık sağlıyor.

Ameliyat sonrasında hızla normal hayata dönerek iyileşme sağlanıyor.

Karın Germe ameliyatı Body Sculpture dediğimiz vücut heykeltıraşlığının bir parçasıdır ve çok önemlidir.

Doğru planlandığında ömür boyu keyifle kullanabilirsiniz.

Ancak elbette kilo almadan ve spor yaparak kendinize özen göstermeniz bu ameliyatınızın sonuçlarını uzun yıllar kullanabilmeniz adına önem taşır.

Operasyon Sonrasında Neler Olur?

· Operasyonun akabinde sizi bir gece hastanede misafir ediyoruz.

. Sırtınız hafif dik ve bacaklarınız kıvrık pozisyonda uyuyorsunuz.

. Ertesi gün gelip sizi taburcu ediyoruz. Karın bölgenizde dren dediğimiz küçük tüpçükler oluyor bu içerdeki fazla sıvıyı dışarı almamızı sağlıyor. Bu drenleri ilk kontrolde alıyorum.

· Ameliyatta attığım dikişler eriyebilen dikişler olduğu için bu işlemde dikiş alınması olmuyor.

. Ameliyat sırasında size giydirdiğim korseyi üç hafta kullanıyorsunuz.

. Sonrasında siz tabi ki dikkat ederek sosyal hayatınıza geri dönüyorsunuz.

. İlk günler karındaki dikişlere yük binmemesi için öne eğik yürüyorsunuz. Dört ya da beş gün içinde dik durmaya başlıyorsunuz.

Ameliyattan bir hafta sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Üç hafta sonra ise karın hareketleri dışında spora başlayabilirsiniz. Sekiz hafta sonra ise tüm spor aktiviteleri serbesttir.

İşlem etkinliği ne kadar sürer?

· Bu işlemin etkinliğini yıllarca kullanabiliyorsunuz. Ama unutmamanız gereken nokta, yıllanmaya devam ettiğimiz için zamanla küçük gevşemeler olabileceğidir.

· Ve yine hızlı ve yoğun kilo alıp vermeniz halinde maalesef ameliyat sonucu olumsuz etkilenebilir.

İz Kalır mı?

Bikini hattına gizlediğim kesiler zamanla azalıyor ve soluyor. Karın germe ameliyatı izsiz bir ameliyat değil fakat izler sizin doğal oluklarınız içerisinde gizlendiği için belirginliği zayıf, önden farkındalığı neredeyse yok.

Karın inceliğinin ve sıkılığının kazanıldığı bu ameliyat, izinize rağmen sonuçları açısından çok güçlü bir işlemdir. Çünkü başka hiçbir işlem bu sonuçları Karın germe ameliyatı kadar belirgin ortaya koyamaz.

Bu nedenle önerdiğim ve çok severek yaptığım bir ameliyattır.

Kombine Tedavi

Bu ameliyatı tek başına yapabildiğim gibi vücut şekillendirmenin bir parçası olarak yapabiliyorum. O zaman karın germenin yanı sıra aynı anda hastama vaser liposuction ya da meme estetiği ile planlayabiliyorum.

Haftaya yeni ve ilginç konularda buluşmak üzere, sağlıkla kalın…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder