Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Keman kaşlar
HABERİ PAYLAŞ

Kadın güzelliğini betimleyen , ozanların şairlerin mısralarını süsleyen kaşlarımızla ilgili konuşalım bugün biraz.

Çoğu kadın danışanımın kliniğime gelerek koltuğa oturduklarında ki ilk hareketleri çoğu zaman kaşlarını elleriyle kaldırarak yükseltmeleri ve bu durumu bana soru olarak, ‘’peki hocam kaşlarımızı böyle nasıl yapabiliriz’’ diye sorduğu çok oluyor.

İşte gelin size bugün keman kaşlı olmanın yollarından birini hatta benim en sevdiğim işlemlerden biri olan endoskopik kaş askılamayı anlatayım.

Haberin Devamı

Endoksopik Kaş askılama nedir?

Kaş askılama, yıllar içerisinde sarkan ve düşen kaş ile üst göz kapağımızı eski yerlerine taşıdığımız cerrahi işleme verdiğimiz isimdir.

Kaş askılama ya da kaşı yukarı kaldırma işlemi hangi yollarla mümkün diye merak ediyor olabilirsiniz. Size şöyle diyeyim, en basitinden botoks işleminin ikincil bir etkisi olarak kaşlarımızın hafif kalktığını biliyoruz.

Yine iple askılamalarla kaşların yukarı doğru askılanması da cerrahi olmayan kaş askılama işlemlerinden bir tanesi. Bu işlemlerin etkisinin kısa sürdüğünü ve kaş kaldırma miktarlarının sınırlı olduğunu bilmekte fayda var. Yani bir kaş askılama kadar etkin değiller.

Benim size anlatmak istediğim ise kaşımızı endoskopik olarak yani bir kamera yardımıyla askıladığımız ve etkisinin yıllarca devam ettiği endoskopik kaş askılama operasyonu.

Kimlere Yapılıyor?

Zamanın etkileri en çok yüz bölgemizde görülür. Özellikle farklı zamanlarda çekilmiş fotoğraflarınıza baktığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

· Yıllanmak yaş almak, genetik faktörler, göz çevremizdeki hacim kaybı, yerçekimi ve bazen de stresli bir hayat tarzının etkisi ile kaş hafifçe aşağı düşmeye başlar.

Kaşın aşağı doğru yer değiştirmesi ile göz çevrenizde özellikle üst göz kapağınızda hem fazla doku birikir hem de düşen kaşınızla birlikte göz kapağınızda, kaşınızla birlikte sarkar.

Bütün bunlar birleşince de yüzümüz yorgun ve yaşından daha yaşlı gösterir, çevremizdekiler yüzümüzde sürekli bir yorgun durumdan bahseder, işte bunun cevabı kaş ve göz çevremizde saklıdır.

Haberin Devamı

· Kaş askılama ameliyatını çoğu zaman üst göz kapağı estetiği ile yapıyorum.

Bu ameliyatı sadece göz çevresine planlayacaksam hastamın yaş aralığının genç- erken orta yaş grubunda olmasını tercih ediyorum.

Çünkü çoğu genç yaş grubu hastada henüz yüzün diğer bölgeleri yeterince yıllanmış olmuyor.

Eğer hastam eğer ileri yaş grubunda ise o zaman endoskopik kaş askılamayı, yüz ve boyun germe ameliyatıyla birlikte yapıyorum.

Operasyon Öncesinde Süreç Nasıl?

· Öncelikle operasyon öncesinde hazırlık işlemlerimiz var. Kliniğim size bu konuda tüm yönergeleri vererek takibinizi yapıyor.

· Bir hafta öncesinden kan sulandırıcı özelliğe sahip olan aspirin, kan sulandırıcı özelliği olan ağrı kesici ya da bitkisel içerikli ürünlerin kullanımı kesiliyor.

· Operasyonun 1 hafta öncesinden sigara ve alkol kullanmanızı kesinlikle istemiyorum.

Operasyon Süreci Nasıl?

Saçlı derinin içerisine yerleşen küçük kesilerle uygulanan kaş askılama işlemindeki izler saçlı alanda kaldığı için belli olmuyor.

Haberin Devamı

· Nasıl yapılıyor?

Endoskop dediğimiz özel kameralarla kaşınızı yukarı kemik üzeri bir alandan serbestleyip yukarı doğru askılıyorum ve onları sabit noktalara dikiyorum.

Böylece kaşınız, kavsini koruyarak genç halinizdeki gibi doğal haline kavuşuyor.

İşlem 45 dakika ile 1 saat arasında sürüyor. Ağrısız ve konforlu biçimde gerçekleşiyor.

Operasyon Sonrasında Neler Olur?

· Operasyonun akabinde sizi bir gece hastanede misafir ediyoruz. Göz çevrenizde küçük şişlikler ödemler oluşabiliyor. Buz uygulaması bu ödemlerin ve şişliklerin daha hızlı azalmasına yardımcı oluyor. Buz uygulamaya işleminizden sonra 2-3 gün devam ediyorsunuz.

Hasta yaşıtlarından ve kendi öncesinden 5 ila 10 yaş daha genç görünüyor.

· Bir hafta sonra yapacağım kontrolünde saçlı alanında ve üst göz kapağına-attığım dikişlerinizi alıyorum ve siz, tabi ki dikkat ederek, sosyal hayatınıza geri dönüyorsunuz.

Etkinliği ne kadar sürer?

· Bu işlemin etkinliğini yıllarca kullanabiliyorsunuz. Ama unutmamanız gereken bir nokta, yıllanmaya devam ettiğimiz için zamanla ilerleyen yıllarda gevşeme olabilir.

İz Kalır mı?

Saçlı derinin içinden yapılan kesilerle yapılıyor. Kesinlikle iz kalmıyor bu açıdan da önerdiğim ve severek yaptığım bir ameliyat.

Komine Tedavi

Eğer gerekli olursa Kaş Askılama tedavisini Yüz Germe Ameliyatları ile kombine edebiliyoruz. Yine ameliyat olgunluğuna ulaşmamış hastalarda alt yüz gençleştirme için Profound yüz sıkılaştırma işlemini öneriyorum.

Haftaya yine ilginç bir konuyla daha buluşmak üzere,

Sağlıkla kalın….

Sıradaki haber yükleniyor...
holder