Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kışın ameliyat mı? Çok iyi olur!
HABERİ PAYLAŞ

Kışın ameliyat mı? Çok iyi olur!

Geçtiğimiz günlerde sıklıkla pandemi sürecinde artan plastik cerrahi ameliyatlarını ve medikal estetik uygulamalarını irdeledik. Evden çalışma ortamı kişilerin ameliyat sonrası dinlenme süreçlerini doğal olarak evde geçirmelerine olanak verdi. Bu nedenle uzun izin zorunluluğu ortadan kalktığı için kişiler planladıkları ameliyatları gerçekleştirdiler. Bu durum hala devam ediyor.

Her mevsim ameliyat olur

Evet günümüzde pek çok kişi estetik ameliyatı olarak sağlık ve güzellik kazanmak konusunda daha istekli. Özellikle ameliyat tekniklerinin ilerlemesi ile konforlu geçen estetik operasyonlar ve iyileşme süreçleri bu artışın baş nedenlerinden.

Haberin Devamı

Şu sıralar ‘kış mevsiminde ameliyat olmalı mıyım?’ şeklinde çok sık soruyla karşılaşıyorum. Söylemeliyim ki her mevsim ameliyat olunabilir. 'Yazın ameliyat olunmaz' tabusu kalkalı çok oldu.

Kışın ameliyat mı Çok iyi olur

Yaza hazırlık

Sorumuza geri dönersek, yaklaşan yaz mevsimine bir çeşit hazırlık olarak bu dönem, yani kış günlerinde burun, meme ya da yüz estetiği gibi ameliyatlar artıyor. Çünkü bu soğuk günler yaz aylarında kısa ve ince kıyafetler ya da deniz sezonu nedeniyle giyilecek mayolara hazırlık mevsimi olarak da görülüyor.

İyileşmenin tam zamanı

Ayrıca tatil sezonuna hazırlanmak yani iyileşmek için bolca vaktiniz vardır. Böylece yaz için acele etmek zorunda kalmazsınız. Ameliyat sonrası iyileştiğinizden iyice emin olarak yazı ve tatili doya doya yaşayabilirsiniz. Bu planlama sayesinde stresten uzak ameliyat sonucunuzun keyfini çıkarabilirsiniz.

Kışın ameliyat mı Çok iyi olur

Konforlu teknikler

Evet ameliyat teknolojisinin ve deneyimli cerrahların geliştirdiği tekniklerin çok ilerlediğinin altını sıklıkla çiziyorum. Bu konu ameliyat sonucunun başarısını yükselten bir durum. Daha konforlu iyileşmenin yanında yara izlerinin nerdeyse yok denecek kadar az oluşmasını sağlıyoruz. Kış mevsiminde yapılan ameliyatlar soğuk havanın iyileştirici etkisi için bu açıdan bir avantaj sunuyor. Güneşin daha eğik ışınları nedeniyle ameliyat izlerinin de belirginleşme riskini de ortadan kaldırmış oluyoruz.

Ben özellikle kış mevsiminde liposuction gibi vücut estetiği ameliyatlarını tavsiye ediyorum. Diğer ameliyatlara göre iyileşmek için biraz daha uzun süreye ihtiyaç duyan bu tip ameliyatlar için kış ideal. Mevsim nedeniyle hem ödem gibi risklerin az olması hem kalın giysilerle ameliyat bölgelerinin gizlenmesi hastaya rahatlık sağlıyor.

Haberin Devamı

Evet siz de estetik ameliyat olmayı düşünüyorsanız kış mevsimini rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder