Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kol germe ameliyatına dair her şey!
HABERİ PAYLAŞ

Kol germe ameliyatına dair her şey!

Merhaba,Geçen hafta Estetik Cerrahi Derneği’nin kış kongresinde kol germe hakkında bir sunum yaptım, meslektaşlarımla tecrübelerimizi paylaştık ve kol germe işleminin hem biz plastik cerrahlar hem de hastalar için sonuçları ve tekniği olmak üzere ne kadar kıymetli bir operasyon olduğunu bir kez daha fark ettim.
Hadi gelin güncellenmiş bir bilgiyi sizinle de paylaşayım, konumuz KOL GERME!


Kol Germe ameliyatı sıklıkla yaptığım operasyonlardan biri. Özellikle dramatik kilo kayıplarından sonra yapılan bu ameliyat sonuçları itibarıyla çok yüz güldürücüdür.

Haberin Devamı

Kol Germe Ameliyatı nedir?

Kollarımızın üst ve iç kısımlarında; kilo alıp verme, tüp mide gibi yoğun ve hızlı kilo verilen operasyonlardan sonra ya da yıllanma ve benzeri farklı nedenlerle cildimizin ve kolajenimizin gevşemesi sonucu sarkmalar oluşur.
İşte bu sarkmaları gidermek ve kolumuzu daha ince, daha sıkı göstermek için yaptığımız cerrahi işleme Kol Germe Ameliyatı diyoruz.

Bu problemleri yaşayan hastalar kliniğimde bana 'Doktor bey kollarım hareket sırasında çok gevşek gözüküyor, kısa kollu ve abiye giysiler giyemiyorum’ ya da 'Kollarımdaki gevşek duruş yaşlı bir görüntü oluşturuyor’ diye şikayet ederler.
Kısacası oluşan sarkmalar kişiyi rahatsız eder.

Kol Germe ameliyatı kişiye özel olarak yapılır. Yani ameliyat, kişideki sarkma oranına ve cilt yapısına göre planlanır. Çünkü sarkma miktarı, kol ölçülerine, cinsiyetimize göre farklılıklar gösterir. Bu da ameliyatın kişiye özel olmasını zorunlu kılar.
Peki yine merak edilen bir konu var.

Sadece Vaser ya da Laser  liposuction ile kol germe işlemi yapılabilir mi?

Aslında hafif sarkan ve kısmi yağlı kollarda yapılan sınırlı yağ alma işlemleri kolu incelterek sıkılaştırır ama gevşemiş içi boşalmış ya da aşırı yağlı bir kolu sadece yağ alma işlemiyle daha sıkı bir noktaya taşıyamayız. Aşırı şişkin bir balon düşünün, havasını boşalttığımızda balonun gevşediğini görürsünüz. Aslında bu prensip insan dokusu için de geçerli, kollardan aşırı yağ almak sıkılaştırmayabileceği gibi gevşemeyi de arttırabilir.

Haberin Devamı

 Operasyon Öncesinde Süreç Nasıl?

Öncelikle operasyon öncesinde hazırlık işlemlerimiz var. CLINIC SBB size bu konuda tüm yönergeleri vererek takibinizi yapıyor.. Eğer hastama yıllanma ve diğer sebepler ile kol germe ameliyatı planlayacaksam işlemin zamanlaması konusunda istediğimiz an başlayabiliyoruz.  Kol germe işlemini tüp mide operasyonu geçirmiş birine planlayacaksam nihai kilosuna ulaştığından emin oluyorum. Yani ameliyatı, kilo vermesi duran ve artık bu kiloda düzenli kalan hastalara yapıyorum.·     

Bir hafta öncesinden kan sulandırıcı özelliğe sahip olan aspirin, ağrı kesici ya da bitkisel içerikli ürünlerin kullanımı kesiliyor.·     

Yine operasyonun 1 hafta öncesinden sigara ve alkol kullanımını bırakmanızı istiyorum.


Gelelim ameliyat sürecine: Ameliyatı genel anestezi altında yapıyorum. İşlem öncelikle vaser liposuction ile başlıyor ve kolumuzda yerleşen sarkmaya sebep olan yağların bir kısmı alınıyor, kol inceltiliyor.Operasyonun ikinci kısmı ise sarkmanın giderilmesi için yapılıyor, kol altına yerleşen bir kesi ile sarkan deri adası çıkarılıyor.Bunu kol altına ve koltuk altına yerleşen bir kesiyle yapıyorum. Böylelikle sadece sıkı bir kol değil aynı zamanda daha ince bir kol sonucuna da ulaşmış oluyoruz.

Haberin Devamı

Bu işlem yaklaşık 1 saat sürüyor. 

Kol alt sınırında açılan kesileri kol oluğuna ve kol altına gizleyerek hastanın konforlu bir ameliyat sonucu yaşamasını sağlıyorum. Ameliyattaki nihai hedefimiz olan kol inceliyor ve sıkılaşıyor.

Hasta, kolunun göründüğü kıyafetleri giyebiliyor bu psikolojik anlamda da bir rahatlık sağlıyor. Ameliyat sonrasında hızla normal hayata dönerek iyileşme sağlanıyor. 

Kol Germe ameliyatı Body Sculpture dediğimiz vücut heykeltıraşlığının bir parçasıdır ve çok önemlidir. Doğru yapılması halinde ömür boyu keyifle kullanabilirsiniz.  Ancak elbette kilo almadan ve spor yaparak kendinize özen göstermeniz bu ameliyatınızın sonuçlarını uzun yıllar kullanabilmeniz adına önem taşır. 


Operasyon Sonrasında Neler Olur?

Operasyonun akabinde sizi bir gece hastanede misafir ediyoruz. Küçük şişlikler ödemler oluşabiliyor. . Ellerinizi ve kollarınızı ilk gece yastıkların üzerinde, kalbinizden yukarıda tutarak geçiriyorsunuz. Bu pozisyon ödem oluşmasını önlüyor. · Bir hafta sonra yapacağım kontrolde sadece bantlarınızı alıyorum. Ameliyatta attığım dikişler eriyebilen dikişler olduğu için bu işlemde dikiş alınması olmuyor,. Sonrasında siz tabi ki dikkat ederek sosyal hayatınıza geri dönüyorsunuz.

 İşlem etkinliği ne kadar sürer?·     

Bu işlemin etkinliğini yıllarca kullanabiliyorsunuz. Ama unutmamanız gereken nokta, yıllanmaya devam ettiğimiz için zamanla küçük gevşemeler olabileceğidir. 

Ve yine hızlı ve yoğun kilo alıp vermeniz halinde maalesef ameliyat sonucu olumsuz etkilenebilir. 

İz Kalır mı?

Kol alt oluğuna ve koltuk altına gizlediğim kesiler zamanla azalıyor ve soluyor. Kol germe ameliyatı izsiz bir ameliyat değil fakat izler sizin doğal oluklarınız içerisinde gizlendiği için belirginliği zayıf, önden farkındalığı neredeyse yok derecede. Arkadan ise dirseğinize yakın kısmı, dikkatli bakıldığında, ancak fark edilir durumda.


Kol inceliğinin ve sıkılığının kazanıldığı bu ameliyat izinize rağmen sonuçları açısından çok güçlü bir işlemdir. Çünkü başka hiçbir işlem bu sonuçları kol germe ameliyatı kadar belirgin ortaya koyamaz. Bu nedenle hastalarıma önerdiğim ve çok severek yaptığım bir ameliyat.

 Kombine Tedavi

Bu ameliyatı tek başına yapabildiğim gibi vücut şekillendirmenin bir parçası olarak da yapabiliyorum. O zaman kol germenin yanı sıra aynı anda hastama vaser liposuction ve karın germe ya da meme küçültme planlayabiliyorum.
Kol germeye dair her türlü soruyu detaylıca anlatmaya çalıştım. Daha fazlası için kliniğime ve sosyal medya hesaplarıma beklerim.

Haftaya görüşmek üzere, sağlıkla kalın…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder