Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kuğu gibi bir boyuna sahip olmak çok kolay
HABERİ PAYLAŞ

Kuğu gibi bir boyuna sahip olmak çok kolay

Yaşlandıkça, yüzümüzdeki yıpranma belirtileri boyun bölgesinde de kendisini belli eder. Gülme çizgileri ve gözlerin kenarlarındaki kaz ayakları, yüzümüzde yaş alma belirtilerinin belirgin olarak görüldüğü bölgelerdir. Boynumuzda da bu süreç genellikle kırışıklar ya da dik katlar olarak kendisini belli eder. Başlarda güçlü kremler, cilt bakımları ya da cerrahi olmayan uygulamalar bu bölgelerde zamanı yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Geçen zaman bu tip müdahaleleri yetersiz kıldığında ise en etkili yöntem elbette cerrahi seçeneklerdir. Bu sayede boynunuzu tazeleyecek ve doğal sonuçlar verecek en son prosedürlerle cildinize ‘merhaba’ diyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Cerrahi ya da değil

Kuğu gibi bir boyuna sahip olmak çok kolay

En son teknolojik yenilikler sayesinde hem cerrahi hem de cerrahi olmayan birçok farklı tedavi seçeneği mevcut. Kısacası plastik cerrahi boynunuzu keyifle göstermenizi sağlayan çeşitli prosedürlere sahip. Yani bir daha asla balıkçı yaka ya da fularlar arkasına saklanmanıza gerek yok.

Boynunuzun görünümünü iyileştirmek istiyorsanız, hangi tür tedaviler mevcuttur?

Bu soruyu; kişinin ihtiyacına bağlı farklı tedaviler olarak yanıtlamak en doğrusu. Cildi makul derecede sıkı olan genç hastanın kas sarkması ilgili çok fazla problemi olmaz. Ancak bazı kişiler cilt altı yağları ile ilgili sorunlar yaşıyor olabilir. Ve biraz daha çene çizgisini belirginleştirmeye ihtiyaç duyabilir. Bazı durumlarda, bu sorunlar cerrahi olmayan tekniklerle halledilir. Bir çene çizgisi tanımlamaya veya biraz girintili bir çeneyi düzeltmeye çalışıyorsanız dolgu maddeleriyle sorunu çözebilirsiniz. Yanaktaki kasları inceltmeye ve yüzün alt kısmına daha fazla V şeklini vermeye çalışıyorsanız yine botox gibi uygulamalar yapabilirsiniz. Dolgunluktan kurtulmaya çalışıyorsanız çenenin altındaki yağ alınabilir. Diğer seçenekler arasında gevşek cildi sıkan cerrahi iplikler veya radyo frekans cihazları bulunur. Bunların hepsi, çok fazla şeye ihtiyaç duymayan kişiler için iyi tedavilerdir.

Biraz detayla konuyu açabiliriz. Bu sayede siz de ihtiyacınız olan tedaviyi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Boyun bölgesiyle ilgili şikayetler ve çözümleri

Kuğu gibi bir boyuna sahip olmak çok kolay

Şikayet I: Boyunda sadece enine ve boyuna hafif çizgilenmeler.

Tedavi: Enine çizgilerin tedavisinde hyalüronik asit çok etkili. Boyuna çizgileri gidermek için ise botoks etkili.

**

Şikayet II: Boyun ile ilgili sıkıntı yok ama boyun ve çene arasında belirginlik zayıf.

Tedavi: Boyun çene hattını belirginleştirmek daha estetik bir görüntü kazandırır. Bu nedenle kolajen dolgu tedavisi ile boyun çene hattı belirginleştirilir. Hasta zarif bir sonuç elde eder.

**

Şikayet III: Gıdı bölgesinde hafif ve orta yağlanma.

Tedavi: Eğer yağlanma hafif ve orta ise Profound etkili bir tedavi. Profound uygulaması ile hem yağlanma azaltılır hem boyun derisi sıkılaştırılır. Cerrahi olmayan bu uygulama çok etkindir.

Kuğu gibi bir boyuna sahip olmak çok kolay

Şikayet IV: Alt yüz ve boyun bölgesindeki güçlü yağlanma.

Tedavi: Bu bölgedeki yağlanma güçlü ise hastaya Vaser Liposcution cerrahi uygulama yapıyoruz. Böylece hem alt yüzü inceltmek aynı zamanda boyun bölgesine yerleşmiş yağları alarak boyun kavsini belirgin hale getirmek mümkün. Muazzam miktarda kilo almadığınız sürece yağlar tekrar artmaz. Cilt sıkılaşır ve estetik sonuçlar alırız. Alınan fazla yağları yüzünüzdeki Marionette çizgilerinizi doldurmak için de kullanabiliriz.

Haberin Devamı

**

Şikayet V: Kişinin boyun bölgesinde orta düzeyde cilt gevşemesi ve sarkma.

Tedavi: Bu tip hastaların boyunlarındaki ciltlerinin sarkmasını engellemesinde yine Profound etkili olacaktır. Profound sonuçlarını rahatlıkla 2-3 yıl kullanabilirsiniz.

**

Şikayet VI: Aşırı sarkmış boyun derisi.

Tedavi: Bu tip şikayetleri olan hastalara boyun germe ameliyatı öneriyoruz. Bu sayede uzun soluklu sonuçları ile daha genç ve doğal gerginlikte bir boyun elde ediyoruz. Ayrıca uzun süreli kullanımı ile hasta mutlu oluyor.

**

Şikayet VII: Ciddi oranlarda alt yüz ile boynu sarkması.

Tedavi: Ciddi olarak sarkmış olan hasta için boyun germe ve alt yüz germe birlikte planlıyoruz. Bu sayede alt yüz doğal biçimde gerilirken boyundaki sarkmalarda gideriliyor. Ameliyat sonucunun uzun soluklu olması bir avantaj.

**

Şikayet VIII: Hem gıdı bölgesinde yağlanma hem kas gevşemesi hem de alt yüz ve boynunda ciddi cilt sarkması.

Tedavi: Bu tip hasta yine Vaser Liposuction ile alt yüz ve boyun germe ameliyatı birlikte yapılmalıdır.

Farklı teknikler

Ancak kilo sorununuz yoksa ve cildiniz çok sarkmış ise cerrahi germe işlemini öneriyoruz. Her şeyden önce, boynunuzda çok fazla gevşek cilt varsa, boyunda uygulayacağımız germe ameliyatı iyi sonuçlar verir. Her boyun farklı oranda sarkma gösterdiği için farklı teknikler kullanmamız gerekir. Bu şekilde kişinin ihtiyacına en uygun çözümü üreterek başarılı sonuç elde ediyoruz. Kimi hastalarda alt yüz germe ile birlikte yaptığımız boyun germe, kimi hastalarda sadece boyun germe olarak yapılabilir.

Çene çizgisini belirginleştirmek

Bazı kişilerde çene çizgisini belirginleştirmek de genç bir boyun için ideal tedavi olabilir. Çene alanının altına girerek daha derin dokuları ve kasları geriyoruz. Çünkü yanaktan çene kemiğine düşen kas veya yağı kaldırmamız gerekiyor. Bu şekilde güzel bir çene çizgisi ve yüz ifadesi elde edebiliyoruz. Basitçe söylemek gerekirse, çene hattı çizgisini restore etme boyun askısının bir parçası.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder