Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kuğu gibi boynum nasıl olur?
HABERİ PAYLAŞ

Kuğu gibi boynum nasıl olur?

Güzellik trendleri her sene değişse de bazı şeyler asla değişmiyor. “Kuğu gibi boyun” her daim çekicilikte, bir kişinin güzellik algısında ön sıralarda yerini koruyor.

Boynumuz, bedenimizdeki en zarif yerlerden bir tanesi. Estetik ve güzel bir boyun bizi bir adım öne çıkarıyor kuşkusuz. Aynı zamanda bir dezavantaj olarak da yıllanmışlığı en net gösteren yerlerden biri boynumuz. Saklayamadığımız, kamufle edemediğimiz dikkat çeken bölgelerden.

Bu durumda estetik plastik cerrahi için de önemli bir konu başlığı. Boyun gençleştirme, boyun germe dediğimiz muhteşem cerrahi operasyon sayesinde boyunlar eski zarif, kuğu gibi boyunlara kolaylıkla dönebiliyor.

Haberin Devamı

Bu kadar anlam yüklediğimiz( ve yüklediğim) boyun gençleştirme ne demek gelin ona bakalım.

Yaşlanma ve yıllanma belirtileri çoğunlukla yüzümüzde başlar ve yüzümüz her noktada yerçekimine bağlı aşağı doğru yer değiştirirken alt yüzümüz de gevşer ve boynumuza doğru sarkar.

Bizler bu sonucu ayna karşısında çene hattımızın silindiği, gıdımızın ve boynumuzun gevşeyip bollandığı ve sonucunda sarkıklıkların gözlendiği bir durum olarak tarifleriz.

Boynumuz yüzümüzün dışında yaşlanmaz, yüzümüzle birlikte yaşlanır.

Bu nedenle boyun gençleştirme işlemleri, boyun germe ameliyatları çoğu zaman yüzümüzün bir kısmıyla birlikte planlanır; alt yüz ve boyun germe gibi.

Tabi ki yıllanmanın şiddetine göre tüm yüz ile birlikte yapılan boyun germe işlemleri de var ama benim bugün paylaşmak istediğim boynumuza özel durumların çoğunlukla alt yüzümüzü işaret etmesi ve planlamayı alt yüzümüzle birlikte yapmak.

Boynun yaşlanması ne demektir?

Boyun yaşlanması genel olarak 3 tip şeklinde görülebilir;

1- kilo alımlarıyla boynun ve alt yüzün dolgunlaşarak sarkması

2- cildimizin gevşeyerek sarkması sonucu boynumuzun deforme olması

3- yukarıdaki iki problemin birlikte görüldüğü durumlar, kısmen yağlı ve kısmen sarkmış bir boyun sonucu.

 Aslında size anlatırken hep cilt ve yağdan bahsediyorum ama boyun yaşlanmamızdan kaslarımız, tükürük bezlerimiz ve dil tabanı yağlanmamız da sorumlu. Ama işi biraz basite indirgemek adına bu diğer yapıların nasıl yaşlandığını başka bir günün konusu yapalım.

Haberin Devamı

Sebep her ne olursa olsun, sonuç gevşemiş sarkmış kısmen dolgun bir boyun ve alt yüz.

Boyun gençleştirme planlanırken kullanılan yöntemlerde hastanın ne tip bir boyun problemi olduğu üzerinden kişiye özel çalışılır.

 Sadece yağdan zengin bir boyun eğer yeterince sarkmamışsa; vaser lipo ile çözebilirken; sarkmış ve gevşemiş bir boyun, sarkmaları toparlayıcı bir boyun germe ile çözülebilir.

Hem sarkmış hem yağlı bir boyun; germe ve liponun birlikte yapıldığı (belki lipo yerine yağ azaltımı yapılan) bir işlemler dizisi içerebilir.

Biraz teknik hakkında konuşmak gerekirse; boyun germede sadece bahsettiğim cilt ve yağ alınmıyor, boynunuzun gevşemesinden sorumlu kaslarımız yeniden korseleniyor, gıdınızın derinine yerleşen yağ yastıkçıkları ve gerekli olursa büyüyen tükürük bezleri (boynun dolgunluğuna sebep olduğu için) kısmen çıkarılıyor.

Gelelim ameliyatı nasıl yapıyoruz, boyun gençleştirme germe ameliyatlarını kulak önü ve arkası ve gıdı içinden yapılan kesilerle başlıyoruz.

Haberin Devamı

Sadece yağ alınarak yapılan boyun gençleştirme işleminde ise kesi olmuyor.

İşlem yaklaşık 45 dk -3 saat kadar sürebiliyor( işlemin içeriğine göre ), genel anestezi altında ve gecelik hastanede sizi misafir ederek tamamlıyoruz.

Boyun germe gençleştirme işlemi neredeyse ağrısız ameliyatlardır.

İşleme dair detayları clinicSBB’ den öğrenebilirsiniz.

Boynumuz aslında yüzümüzle bedenimiz arasındaki köprü. Boyun gençleştirmek yüzümüzün tamamını olmasa bile bir kısmını içeren bir konsept ile doğru planlandığında size enfes sonuçlar sunabilir ve bu kazandığınız sonuçları yıllarca kullanabilirsiniz.

Kuğu gibi boyunlar diliyorum…

Haftaya yeni bir konuda görüşmek üzere…

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder