Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Nazolabial dolgu ile mutlu olmak elinizde
HABERİ PAYLAŞ

Nazolabial dolgu ile mutlu olmak elinizde

Haberin Devamı

Gündelik hayatta karşımıza çıkan insanlara dikkatlice baktığımızda bazı kişilerin yüz ifadelerinin yorgun ve mutsuz olduğunu görürüz. Düzenli uyku, beslenme ve hayatlarının yolunda gitmesine rağmen kronik mutsuzluk ifadesi süreklidir.

Bu durumun en büyük nedenlerinden birisi yüzde doku kaybının olmasıdır. Ancak bu yorgun görüntüyü Nazolabial dolgu ile genç ve ışıltılı ifadeye dönüştürmek mümkün.

Her şey eskisi gibi olabilir

Çıkık elmacık kemikleri, pürüzsüz yanaklar, dolgun dudaklar ve gergin bir boyun. Kulağa hoş geliyor değil mi? Bazıları bu özelliklere doğuştan sahipken bazıları bu duruma kavuşmak için biz estetik cerrahlardan yardım alıyor.

Yüzün en belirgin yeri olan yanak ve burun çevresi ifadenizi belirleyen en güçlü bölgedir. Özellikle burun kanatlarından ağız köşelerine uzanan mimik çizgilerinin derinliği mutsuzluk ifadesi yaratmaktadır. 30 yaş sonrasında pek çok kişi için geçerli olan bu durum yerçekimi ve zamanın bizlere hediyesi.

Ancak Nazolobial çizgi/oyuk denilen bu çöküntü, maharetli bir doktorun sihirli dokunuşu ile rahatlıkla çözülebiliyor.

Yüzde çizgi neden olur?

Cildimiz yaş aldıkça incelerek nemini kaybediyor. Bu nedenle yüz, boyun ve dekolte bölgesinde hacim kayıpları zamanla baş gösterir. Kişiden kişiye değişen bu durumda elmacık kemikleri dolgunluğunu yitirip burun yanından dudaklara inen çizgiler derinleşmeye başlayabilir. Ayrıca sürekli mimik vererek konuşuyorsanız çizgileriniz daha da derinleşmektedir. Bu durum olduğunuzdan mutsuz ve yorgun görünmenize yol açar.

Derinleşmeden dokunun

Özellikle yağ dokusunun zayıflamaya başladığı ilk dönemlerde tedaviye başlamak en etkili çözüm. Çünkü yüzdeki çökmelerin belirginleşmeden önüne geçilmesi uzun vadede daha başarılı sonuçlar veriyor.

Nazolabial dolgu ile mutlu olmak elinizde

Çözüm Hyaluronik Dolgu

Neredeyse tüm kültürlerde belirgin elmacık kemiği güzellik simgesidir. Bu yüzden, yüze güzellik ve gençlik veren bu bölgeyi doğallığında orantılı bir şekilde belirginleştirmek amacıyla derin çizgilere dolgu kullanılması tercih ediliyor. Uygulamada kişinin doğallığı baz alınarak, mimikler bozulmadan tasarım yapılıyor.

Yüzde oluşan yağ dokusu kaybını gidermek için tıp teknolojisinin en başarılı önerisi ise; hyaluronik asit dolgu uygulamaları. Özellikle tüm dünyada revaçta olan hyaluronik asit dolgularının başarısı; sonucun hemen görülmesi ve kalıcılığının uzun süren gücü. Bu nedenlerle hyaluronik asit dolgusu en çok tercih edilen uygulamalar arasında ilk sırayı alıyor.

30 dakikada sonuç, 1 yıl kullanım

Uygulama yaklaşık 30 dakika sürüyor. Deri altına enjekte edilen dolgu maddesi ile yüze uygun bir tasarım yapılıyor. Sonuçta, genç ve dinamik bir ifade elde ediliyor. Sonucu hemen görebilen hasta uygulamanın ardından günlük yaşantısına geri dönüyor.

Hyaluronik asit dokuları besleyen, içine su çekerek etkisini gösteren bir maddedir. Uygulama öncesi ağrıyı önemek için uyuşturucu kremler sürülür. Nazolabial dolgu farklı bölgelere uygulanacak dolgu uygulamaları ile birlikte de yapılabilir.

Nazolabial dolgu ile mutlu olmak elinizde

3 gün sonra etkisi görülüyor

Nazolabial dolgu uygulaması sonucu 3 gün içerisinde ortaya çıkıyor. Etkisi ise kişiye göre değişmekle birlikte 9 ila 18 ay arasında sürüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder