Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Normalleşmeye adım adım
HABERİ PAYLAŞ

Normalleşmeye adım adım

Sosyal izolasyon devam ederken alınan olumlu sonuçlar nedeniyle normal hayata adım adım dönmeye başlıyoruz. Elbette uyarılara yüksek ölçüde özen göstererek.

Eminim siz de benim gibi normal hayatınızı çok özlediniz. Bu özlem daha dikkatli olmamızı sağlayan en büyük itki olmalı. Çünkü dikkat etmeme halinde yeniden salgının zorlayıcı ve tehlikeli rutinine geri dönebiliriz. Bu da herkes için olumsuz bir süreç anlamına gelir. O nedenle kurallara uymak ve dikkat etmek büyük anlam taşıyor.

2 ay bitti

Corona virüsün Türkiye’de görülmesinden bu yana 2 aylık bir süreyi geride bıraktık. Estetik cerrahi alanında bir sağlık kurumu çalışanı olarak ben de meslektaşlarım gibi zorunlu olmayan hiçbir işlemi yapmadım. Kliniğimiz geçici olarak hizmet vermeyi durdurdu. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın normalleşme adımlarına uygun olarak ay ortasından itibaren sosyal izolasyon kurallarına uygun olarak hizmet vermeye başlıyoruz.

Haberin Devamı

Normalleşmeye adım adım

İşleyiş nasıl olmalı?

Size bir kliniğin bu süreçte nasıl çalışması gerektiğini ve danışanlarının nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatmak istiyorum.

Öncelikle hala zorunlu olmayan ameliyatları yapmıyoruz. Pek çok meslektaşım bu konuda sürecin daha iyileşmesini bekliyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıklayacağı verilere göre ileriki bir tarihte ameliyatlara başlanabilir ancak şu anda değil.

Öncelik kontrollerde

İlk etapta salgının hemen öncesinde yapılan ameliyatların kontrolleri yapılacak. Ardından cerrahi dışı yani ameliyatsız işlemlerle hizmet vermeye başlayacağız.

Daha önceden planlanmış ancak süreç nedeniyle ertelenmiş ameliyatlar için ileriki tarihleri planlayacağız. Ancak yukarıda belirttiğim gibi süreci takip ederek bu planlamalarda değişiklik yapabiliriz. Zamanı geçmiş ve ertelenmiş dolgu ve botoks gibi ile işlemlerle ilgili olarak yine isteğiniz dahilinde işlem yaptırabilirsiniz.

Normalleşmeye adım adım

Tedavi öncesi kendinizi kontrol edin

Biz danışanlarımıza bu tip işlemlerden önce kliniğe gelmeden önce bazı önerilerde bulunuyoruz. Örneğin eğer botoks randevusu aldıysanız kliniğe gitmeden önce lütfen sağlık durumunuzu kontrol edin. Ateş, öksürük ve halsizlik varsa randevunuzu iptal ederek bir sağlık kurumuna başvurun. Klinikte işleme almadan önce yine ateşiniz ölçülecektir. 37,5 ve üzerinde ateşi olanlar geri gönderilecektir.

Haberin Devamı

Sosyal izolasyona dikkat

  • Eğer sağlık durumunuz normal ise randevunuza gidebilirsiniz. Kliniğe gelirken sosyal izolasyon kurallarına dikkat edin. Maske kullanımını sakın ihmal etmeyin. Yine klinik girişinde sağlığınız için bulanan dezenfektan ürünlerini kullanın.
  • Randevular sosyal izolasyon kurallarına göre aralıklı olarak verileceği için geç kalmamaya özen gösterin. Olası geç kalma durumunda olabildiğince erken haber verin. Bu sayede sizin ve sizden sonra gelecek hastaların sağlığı korunabilir.
  • Klinikler bu konuda dikkatli olacaktır ama işlem için gittiğiniz klinikte 2 veya daha fazla kişi ile aynı anda bulunmamaya özen gösterin. Ve siz de randevunuza yalnız gitmeye gayret gösterin. Bu arada özellikle işlem yaptırdıktan sonra sosyal izolasyona ve hijyene dikkat ederek kendinizi korumaya özen gösterin.
  • Bilimin en büyük başarısı dikkatten gelir, siz de bilime yardım edin.

Sağlıkla kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder