Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Organik güzellik moda!
HABERİ PAYLAŞ

Güzellik anlayışı zamanla değişiyor. Özellikle estetik uygulamalarındaki bir zamanların kusursuzluk anlayışı yerini doğallığın güzelliğine bırakıyor.

“Geçmişte istenen ve talep gören yüz estetiği anlayışı yerini karakteristiğin korunmasına bırakıyor. İnsanlar nasıl artık doğal besleniyorsa güzellik anlayışında da doğallıktan yanalar.”

Organik güzellik moda

Barbie ya da benzeri güzellik anlayışlarının bir zamanlar modaydı. Ancak özellikle günümüz selfie çağında bu anlayıştan uzaklaşılıyor.

“Başlangıçta sosyal medyanın ışıltısı ile göze hoş görünen etkileyici ve neredeyse kusursuz olan güzellik trendleri artık yapay olarak yorumlanmakta. Birbirine benzeyen burunlar, dudaklar ya da ifadeler hepsi yavaş yavaş yerini doğallığa bırakıyor. Elbette zaman zaman aşırı görüntüler karşımıza çıkarak bizleri şaşırtacak bu da sektörün kurallarından birisi. Ancak son zamanlarda hastalarımdan en çok duyduğum cümle doğallığımı bozmayalım.”

Haberin Devamı

KUSURSUZ GÜZELLİK YOK!

Tarihsel olarak, burun estetiği, genellikle dar burunların ideal olduğu düşünülen, tek boyutlu bir bütün olarak bir güzellik standardını karşılayabilmek için sözde "kusurları" düzeltmeyi amaçlayan prosedürlerin bir örneği idi. Ancak plastik cerrahi teknikleri gittikçe daha yaratıcı hale geldi ve nihayetinde neyin güzel olduğuna dair farklı tanımlarla durum değişti. Günümüzde biz plastik cerrahlar geçmişin prosedürlerini aramayan hastalarda artış görüyoruz. Yani bu güzellik anlayışının da değiştiğini gösteriyor.

Organik güzellik moda

“Hastalar bana artık mükemmel konturlar yerine kendi yüz karakteristiklerini koruma istekleri ile geliyor. Bu da kişinin kendi eşsiz görünümünü korumak istediğini anlatıyor. Bu tercih biçimi özellikle burun ameliyatı hastalarında sıklıkla görüyor. Bir zamanların arzu edilen mükemmel düz ve simetrik burunları şimdi yapay olarak değerlendiriliyor.” diyor.

KİŞİSELLİK ÖN PLANDA

Bu anlayış genel olarak doğallığa duyulan özlemden kaynaklanıyor. “Kişiler nasıl beslenme alışkanlıklarında organik ve doğal olanı tercih ediyorsa güzellik anlayışlarında da bu ön planda. Bireysellik önem taşıyor. Genetik miraslarından vazgeçmek istemiyorlar."

Haberin Devamı

“80'lerde ve 90'lardaki eğilim burnu küçültmek yüzü aşırı germek olmuştu. Ama şimdi kadınlar ve erkekler daha belirgin bir burun ya da o kadar gergin olmayan yüzü tercih ediyorlar.”

Organik güzellik moda

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ PROSEDÜLER

Burun estetiği ameliyatları ya da yüz germe işlemleri her zaman vazgeçilmez olacak. Ancak artık daha kişiye özel ve yapaylıktan uzak olacak biçimde gerçekleşiyor. Kişiselleştirilmiş prosedürler, cerrahi veya cerrahi olmayan burun uygulamalarında en çok tercih edilen anlayış.

“Öyle ki bazen daha belirgin bir burun yapmanın en kolay yolu, güvenliği onaylanmış dermal dolgu maddelerini burun köprüsüne eklemektir."

www.serdarborabayraktaroglu.com

info@serdarborabayraktaroglu.com

Sıradaki haber yükleniyor...
holder