Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Pandemi sonrasında estetik cerrahide patlama
HABERİ PAYLAŞ

Pandemi sonrasında estetik cerrahide patlama

Pandemi hepimiz için her açıdan farklı deneyimlere neden oldu, olmaya devam ediyor. Değişen bir yaşam şeklimiz olduğu aşikâr. Yapılan düzenlemeler sağlıklı bir hayat için olmazsa olmaz. Ancak belirttiğim gibi değişiklikler yeni bir sosyal yapı inşa ediyor.

Bu yeni durum estetik plastik cerrahi alanında da kendisini gösteriyor. İnsanlar yaz olmasına rağmen pandemi sonrasında plastik cerrahlara çok sayıda taleple gidiyor. Bu aslında pandeminin getirdiği yaşam değişikliği ile ilgili. Çünkü artık pek çok kişi evden çalışıyor. Değişim de kendi dinamiklerini beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

Ameliyatlar arttı

Bu yeniliğin birinci nedeni genelde insanların ameliyat olmayı düşünürken evde iyileşmeyi hesaba katmalarından geliyor. Eskiden kısıtlı izinleri gereği bazen ameliyatları ertelemek hatta vazgeçmek zorunda kalabiliyorlardı. Ancak şimdi birçok insan evden çalıştığı için ameliyat kararlarını kolaylıkla almaya başladı. Çünkü dinlenme sürelerini dikkate almak zorunda kalmıyorlar. Tedavi sonrasında kişi iyileşme sürecini evde çalışarak tamamlıyor. Yani özellikle ameliyat düşüncesi olan kişiler evden çalışmanın avantajını kullanıyor. Zaten konforlu olan ameliyat süreçleri evde daha çok vakit geçirme imkânı olanlar için iyileşmenin de daha hızlı olmasına olanak sağlıyor.

Evden çalışırken iyileşmek

Yine ameliyatsız uygulamalar için de aynı talep söz konusu. Özellikle yüz çevresine yapılan uygulamalar maske altında kaldığı için işlem sonrasında kısa süre için oluşan minik izler kolaylıkla saklanıyor. Bu da kişinin hemen sosyal hayatına dönmesini sağlıyor. Evden çalışmanın verdiği konfor sayesinde iyileşme süreci de daha kaliteli oluyor.

Dünyada da aynı şekilde pandemi sonrasında plastik cerrahi uygulamalarında artış söz konusu. Tekrara dayalı işlemleri belirli bir süre yapamayan kişiler hem bunları yapmak hem de bu işlemlerin kendilerini verdiği ‘daha iyi hissetirme hali’nin keyfini çıkarıyorlar.

Dünyada patlama

Yakın zamanda BBC’de çıkan bir haber ABD, Japonya, Güney Kore ve Avustralya'da dudak dolgusu, botoks, yüz germe ve burun ameliyatlarında artış olduğunu kamuoyuna duyurdu. Bizde de benzer durumdan söz edebiliriz.

Haberin Devamı

Kısacası, şu anda hasta turizmi dünya genelinde dursa bile ülke içindeki estetik cerrahi hareketliliği dikkate değer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder