Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Parçayı değil bütünü görmek: Bütünsel tedavi
HABERİ PAYLAŞ

Parçayı değil bütünü görmek: Bütünsel tedavi

Yüzümüz kişiliğimize dair ipuçları veren en belirgin bölgemiz. Yüzümüz sadece yaşımızı değil yaşadıklarımızı, kişiliğimizi ve hayat enerjimizi de yansıtır.

Dünyanın her döneminde kadınların yanında erkekler de yüzlerine önem verdi. Sosyal hayatın içinde bakımlı ve hoş olmak için çağlar boyu çaba sarf ettiler, hala ediyorlar. Bu nedenle milattan önce 50’li yıllarda hüküm sürmüş Kleopatra’nın gözlerine çektiği sürme tarihin ilk makyaj uygulamalarından biri olarak anlam kazanıyor.

Hem ülkemizde hem dünyada her dönemde yüz gençleştirme işlemleri her zaman çok önemli oldu. Ancak yüz germe işlemlerini tek bir yönden ele almak her zaman doğru olmayabilir.

Haberin Devamı

Çünkü yüz germe sadece tek bir işlem demek değil. Yüz germe ve gençleştirmeyi biz bir konsept olarak ele alıyoruz. Konu, bu şekilde değerlendirilip ele alındığında yapılan tedavi yıllarca başarılı olur.

Yüz neden yaşlanır?

Parçayı değil bütünü görmek: Bütünsel tedavi

Yaşlanma bir süreç. Uzun bir zaman diliminde, belirli aşamalardan geçerek süreç ilerler. Eğer kentliyseniz hava kirliliği, yoğun iş hayatı, stres, hareketsizlik, kalitesiz uyku ve beslenme gibi pek çok faktör zaman ve yer çekimi gibi bizden bağımsız parametrelerle birleşerek yaşlanmayı belirgin hale getirir. Eğer daha küçük bir yerde yaşıyorsanız belki güneşe fazla maruz kalmak ve ağır bedensel işçilik bu süreci etkileyecek faktörlerdendir. Ancak her durumda da genetik öykünüz ve yaşam tarzınız yaş alma sürecinde en belirleyici bileşenlerdir.

Yüz gençleştirmede cerrahi ve cerrahi dışı uygulamalar

Bildiğiniz üzere yüz gençleştirme 20’li yaşlardan itibaren yapılır. Öncelikle bu yaşlarda cilt bakımı uygulamaları ile yaşlanma karşıtı tedaviler için hazırlık yapılmasını öneririz.

30’lu yaşlardan itibaren ise cerrahi olmayan minik dokunuşlar idealdir. Bunlar çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi için botoks ve dolgu uygulamaları. Yine cilt bakımlarının da devam etmesi koruyucu olur.

40’lı yaşları kritik bir dönem olarak ele almalıyız. Artık belli olmaya başlayan yaş alma sürecini bu periyodda yapacağımız tedavilerle yavaşlatmak mümkün. Önceliğimiz yine cilt bakımı, dolgu ve botoks. Ancak özellikle 45 yaş üzerinde kimileri için cerrahi işlemler yapılması gerekli olabilir.

Haberin Devamı

45 yaş sonrası bütünsellik önemli

Parçayı değil bütünü görmek: Bütünsel tedavi

Özellikle 45 ve üzeri yaş grubunda bütünsel bir yaklaşım en sağlıklısı olur. Burada sadece hacim kaybetmiş yanak, sarkmış gıdı, çizgileri belirginleşmiş göz çevresi tek tek tedavi edilmek yerine, bir bütün olarak ele alınmalı. Yani uygulanan cerrahi işlemler göz çevrenizi, orta yüzünüzü, alt yüzünüzü, çene hattınızı ve boyun bölgenizi desteklemeli.

Örneğin bu süreçte yağ enjeksiyonları ya da küçük kolajen uygulamalarının birlikte yapılması hacim kaybınızı giderir. Ayrıca cildinizin kalitesini artıracak mikro iğneleme, lazer ile yüz soymalar da cilt kalitenizi artırmak için tavsiye ettiğimiz destekleyici uygulamalar. Tüm bunların birbirini tamamlayarak yapılması bütünsel olarak yüzünüzü daha sağlıklı, diri ve gergin hale getirirken cilt kalitenizi de daha yükseltir. Yani cerrahi ve iğneli işlemleri birlikte uygulamayı öneriyorum. Bu tedaviler elbette kişin ihtiyacına göre planlanır.

Tedavi gelecek için yapılmalı

Bütünsel plastik cerrahiyi, biz aslında bir misyon olarak ifade ediyoruz. İnsanlara yardım etmek ve bunu yaparken de bir çerçeve çizmek önem taşıyor. Semptomları veya belirli estetik kaygıları değil bütünü ele alıp asıl nedenini bulmak ve tedavi etmek. Tedavi sonucunu bugün için değil gelecek zamanlar için planlama çalışmasıdır.

Haberin Devamı

Sonuçta, hastalarda yaşlanma belirtilerini tersine çevirmek ancak bedenimizin yaşamın birçok seçeneğiyle kesişen karmaşık sürecini doğru yönetmekle mümkün. Bir hasta ince çizgiler ve kırışıklıklar hakkında çok endişeliyse onu güneş hasarının etkileri konusunda eğitmek ilk adım olmalı. Ya da liposuction yapmadan önce bir hastayı beslenme uzmanına göndermek veya dismorfik bozukluk belirtileri gösteren kişiyi psikoterapiste göndermek, tedavi planında sadece yararlı değil aynı zamanda önemli adımlardır.

Yaşam tarzınızı gözden geçirin

Birçok hasta, yaşlanma sürecini yavaşlatmanın ameliyat veya enjeksiyonlardan çok daha fazlası olduğunu tam anlamıyor. Yaşlanmayı yavaşlatmak, kaliteli yaşlanmak yani yaşıtlarınızdan daha avantajlı olmak diyetten, bilgisayar kullanım zamanına, egzersiz miktarından uyku süresine kadar her şeyi içeriyor.

Estetik hedeflerine ulaşmak isteyen hastalarıma öncelikle yaşam tarzı konusunda önemli bilgiler veriyorum. Bunu anlamadan yaşlanma karşıtı tedaviler tam anlamıyla sonucuna ulaşmaz. Yapılan tedavileri desteklemek ve korumak başarısını ve etki süresini olumlu etkiler.

Ancak her zaman söylediğim gibi iç güzellik, bıçak veya iğnelerle yapabileceğimiz güzellik çabalarından çok daha önemli. Cerrahi ve cerrahi olmayan yüz tedavileri, hastaların özgüvenlerini ve genel mutluluk duygusunu geliştirmelerine yardımcı olan yollar.

Bütünsel plastik cerrahi düşündüğümüzden çok geniş bir konsept.

Sağlıklı günler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder