Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Plastik cerrahide bütünsel yaklaşım
HABERİ PAYLAŞ

Plastik cerrahide bütünsel yaklaşım

Plastik cerrahi uzun zamandır hayatımızda. Gelişen bilgi sistemleri artık bize her alanda tüm verileri veriyor. Bu istatistikler sayesinde durum değerlendirmesi yapmak daha sağlıklı oluyor.

Örneğin Amerikan Plastik Cerrahi Derneği verilerine göre yüz germe ameliyatları en çok yapılan beş işlemden biri. Bu gerçeklik; yüze en çok yapılan yüz gençleştirme işlemlerinden olan botoks, dolgu gibi cerrahi olmayan uygulamaları düşündüğümüzde özel önem arz ediyor. Yani eskiye göre yüz germe ameliyatlarının insanların mesafe koyduğu bir işlem olmaktan çıktığını gösteriyor. Bunun nedeni ise ameliyat teknolojilerinin gelişmesi ve cerrah tecrübelerinin artık çok yüksek bir seviyeye çıkması. Hastanın ameliyatını konforlu biçimde geçirmesi ve sonuçlarının başarılı olması yüz germe gibi komplike ameliyatların bile kişiler tarafından kolaylıkla tercih edilmesini sağlıyor. Biz plastik cerrahlar için sevindirici bir gelişme. Bu tip estetik cerrahi uygulamaları düşünen kişiler içinse müthiş bir kolaylık.

Haberin Devamı

Evet, yaş aldıkça kolajen ve hyaluronik asit gibi cildimizin esnekliğini ve gençliğini sağlayan temel yapı taşları azalıyor. Bu yüzden cildimiz sarkmaya ve elastikiyetini kaybetmeye meyilli oluyor. Elbette herkesin süreci farklı gelişiyor. Kişinin aile öyküsü, yaşam tarzı ve çevresel faktörler bu süreçte çok etkin. Mesela sigara ve alkol tüketimi ile kalitesiz uyku yüzümüzü en çok deforme eden şeyler. Ancak dikkat edildiğinde beslenme ve su tüketimine önem verildiğinde bu süreç daha yavaş gelişiyor.

Ameliyat ile ameliyat dışı tedaviler bir arada

Öncelikle artık estetik cerrahi ile yüz gençleştirme tedavileri ile sarkmaları gidermede büyük başarı sağlıyoruz. Gergin ve doğal bir yüz ifadesi elde edip bu sonucu uzun yıllar güvenle kullanmanızı sağlıyoruz. Ancak ameliyat tedavileri cilt tonu ve doku kusurlarında bazen yeterli olmayabiliyor. Eğer kişinin yüzünde sarkma problemi dışında cildinde ton farklılığı problemi varsa ameliyat ile ameliyat dışı tedavileri birlikte uyguluyoruz. Böylece elde ettiğimiz sonuç gerçekten yüz güldürücü oluyor.

Haberin Devamı

Geçici mi kalıcı mı?

Yine de ameliyata karşı mesafesi olanlar için cerrahi dışı tedaviler her zaman kişinin problemlerini çözmemizde bize yardımcı oluyor. Hatta bazı durumlarda ameliyata kesinlikle karşı olan hastalarımız bir süre boyunca yaptığımız cerrahi dışı; botoks, kolajen dolgular ya da enerjili sistemlerle yüz sıkılaştırma işlemleri sonucu ameliyat seçeneğini kabul ediyor. Kişi bu tip minimal tedavilerle ameliyat seçeneğine hazırlanmış oluyor. Çünkü bu tedaviler sonucunda hasta estetik cerrahi işlemlerin başarılı sonuçlarının daha kalıcı olacağını fark ediyor.

Bu arada hemen belirtmem lazım, her hastanın tedavisi farklıdır. Nasıl herkesin yüzü biricik ise tedavisi de biricik olmalıdır. Bu nedenle sizi tanıyan ve sürekliliği takip eden bir cerrahın önerilerini dikkate alın. Sağlığımız en önemli hazinemiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder