Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Selfie çağında estetik operasyonlar
HABERİ PAYLAŞ

Selfie çağında estetik operasyonlar

Selfie çekilmeyeniniz yoktur. Peki, selfie tutkusunun estetik cerrahi alanında düşündüğünüzden büyük bir patlamaya yol açtığını biliyor muydunuz?

İstatistikler geçen yıl ABD’de yapılan dudak uygulamalarında gözle görülür bir artış yaşandığını gösteriyor. Aynı artışın ülkemizde de olduğunu söylesem şaşırmazsınız sanırım!

Selfie çekimi arttıkça kişiler kendilerini artık daha güzel görmek ve göstermek istiyor. Özellikle dudaklarının daha belirgin ve simetrik olması için bize geliyorlar.

Son 5 yılda patladı

Selfie tutkusu sadece dudak değil, burun estetiği konusunda da talepleri artırdı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 yıldır dudak uygulaması çok revaçta. Üstelik yalnızca kadınlar değil, erkekler de dudak dolgusu konusunda istekli. Bazı müdahaleler ile, zamana bağlı olarak kaybolan dudak hacmini hafif belirginleştirmek mümkün.

Dudak işlemlerinin bu kadar tercih edilmesini uygulamadaki kolaylığa bağlıyoruz. Yüzün diğer bölgelerine oranla dudak bölgesine yapılan dolgu işlemi daha kısa sürede tamamlanıyor. Dudaklara yapılan işlem ifadeyi değiştirmekle birlikte bu değişim belirli bir süre kalıcı oluyor. Bütün bu sebepler, hastaların tercih etmesine neden oluyor.

"Scarlett Johansson’ınkinden istiyorum!"

Selfie çağında estetik operasyonlar

Peki en çok hangi dudaklar beğeniliyor derseniz?

Amerika’da bin civarında kadın ile yapılan ankete göre Kylie Jenner, Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson, Jennifer Garner ve Angelina Jolie dudakları en çok beğenilenler arasında ilk 5'te yer alıyor. Yani belirgin ve alt üst dudak oranının eşit olduğu dolgun dudaklar tercih nedeni.

Bize de Scarlett Johansson’un fotoğrafı ile gelip "Bu dudakları istiyorum" diyen hastalarımız var. Ancak biz bu istekleri değil doğallık ve sağlıklı olma kriterlerini göz önüne alıyoruz. Yani salt hasta istiyor diye bir işlemi yapmak mümkün değil.

Son olarak; sosyal psikologların çok fazla selfie çekenlerin ‘ruhsal sıkıntı’ yaşadıklarını açıkladı. Benden söylemesi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder