Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Sürprizli 2020
HABERİ PAYLAŞ

Amerikalılar istatistik konusunda çok iyiler. Bilimsel araştırmalar ile her şeyi kayıt altına alarak analiz ediyorlar. Estetik alanında geçen yıla ait önemli bir araştırmanın sonucunu da çok yakın bir zamanda açıkladılar.

Ameliyatlar arttı

Amerika’da yüz cerrahisi meslek örgütü olan AAFPRS 2020 yılına dair verilerden ortaya çıkan ilginç gerçekleri önümüze serdi. Akademi 2200 kişilik üyesinden aldığı bilgilerle geçen yıla ait bir rapor yayınladı. Raporda estetik trendler ve en çok yapılan tedaviler yer alıyor.

Covid’de talep arttı

Araştırmanın ortaya koyduğu ilk durum Covid üzerine. Geçen yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mart ve mayıs ayları kapanmalarla geçmişti. Bu dönemde zorunlu olmayan herhangi bir işlem yapılamadı. Ancak sonrasında hayatın normalleşmeye başladığı süreçte randevu ve tedavilerde geçen yılın aynı dönemine göre %10’luk bir artış olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İnvaziv olmayan tedavilerde düşüş

Yine aynı araştırmada ilginç bir sonuç daha var. Cerrahi işlemlerde ciddi bir artış meydana gelirken cerrahi olmayan işlemlerde az da olsa bir düşüş meydana geldiğini görüyoruz.

Yani 2020 yılında ilk kez botoks ve dolgu gibi tedavilerde bir düşüş meydana geldi. Normalde her yıl artan oranlarda yaptığımız bu tip cerrahi dışı yaşlanma karşıtı tedavilerinde ilk kez azalma eğilimi görüyoruz. Bu da geçen yıla oranla yaklaşık %10’luk bir orana denk düşüyor.

Evde çok zaman geçirdik

Araştırmadan çıkan sonuçlara göre bu durumun nedeni Covid Çağı’nda evde geçirilen zamanın artması. Zoom gibi dijital uygulamalar evde geçirilen çalışma saatlerini arttırarak kişilerin kendilerine dair daha kalıcı değişiklikler için zaman bulmalarını sağladı.

Yani hasta, evde daha konforlu biçimde ve başkaları tarafından fark edilmeden iyileşme fırsatını elde etti. Bu da kişilerin önceden planladıkları ama zaman bulamadıkları tüm cerrahi tedavileri yaptırmaları için kendilerine alan açtıklarını gösteriyor.

Kombine ameliyatlar arttı

Bu arada araştırmanın bize söylediği diğer ilgi çekici sonuç, kişilerin aynı anda birden fazla prosedürü talep ettiği yönünde. Hastaların yüzde 20'si kombine ameliyatlar ile daha geniş kapsamlı tedavileri tercih etti. Yani meme dikleştirme ameliyatı için yatan bir hasta aynı anda burun estetiği de olarak bütünleşik bir tedaviyi seçti.

Haberin Devamı

Rinoplasti en popüler

Akademiye göre, geçen sene hastaların %78'i rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı oldu. Bunu %69 ile yüz germe, %65 ile göz çevresi estetiği ve %58 ile boyun germe ameliyatları izliyor. Ameliyat olan gençlerin sayısı ise 2019'a göre %40 oranında artmış.

X kuşağı atakta

Bu arada şu anda 40 yaş grubu olan X kuşağı estetik cerrahi işlemlerinde atağa geçmiş durumda. Kısacası özçekim kültürünün etkisine bağlanan estetik taleplerindeki artış sadece Y kuşağını etkilemiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder