Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Vücut heykeltıraşlığı
HABERİ PAYLAŞ

Vücut heykeltıraşlığı

Vücudumuz sonbaharın atmosferine yavaş yavaş alışıyor. Bizler de yeni bir mevsim gibi sosyal mesafe ve hijyen kurallarından oluşan yeni yaşam biçimimize alıştık. Bu yaşam biçimi ister istemez hepimizin daha az hareket etmesini de beraberinde getirdi.

Bu süreçte daha âtıl bir yaşam biçiminin sonuçlarını bedenimizde görebiliyoruz. Size önerim durum ne olursa olsun egzersizleri ihmal etmeden, yağ ve karbonhidrattan daha fakir beslenerek bedeninize iyi bakmanız.

Ancak ne kadar dikkat edersek edelim bazı bedenlerde kilo alımı daha hızlı olabiliyor. Yazın fazla kaçırdığımız öğünleri de düşünürsek bölgesel olarak yağlanma sorunu yaşamamız olağan. Peki spor ve diyet ile gitmeyen ısrarcı yağlar için çözüm önerisi nedir derseniz size birkaç önerim olacak. Biz, cerrahi olan ve olmayan iki farklı teknikle bölgesel fazlalıkları tedavi ediyoruz.

Haberin Devamı

Bu yazımda ise benim çok sevdiğim ve sonuçlarından çok memnun kaldığım Vaser Liposuction’ı anlatacağım.

Eski ama faydalı

Bölgedeki yağı parçalayıp dışarı alan işlemlere Liposuction diyoruz. Liposuction yeni bir işlem değil. 1900’lü yılların başından beri yağ alma olarak bilinen bu yöntem kullanılıyor. Kişilerin vücutlarındaki fazla yağları almak tıbbın uzun zamandır çalıştığı bir alan. Son 20 yılda ise liposuction işlemleri teknik anlamda evrim geçirdi. Çalışmalar çok ileri teknolojik seviyeye erişti. Biz cerrahların tecrübeleri de arttı. Bu nedenle artık yağ alma işlemleri başarılı cerrahların deneyimi ve ileri teknoloji birlikteliği ile başarıyla yapılıyor. Sonuçların hasta memnuniyeti ise çok yüksek.

Evet, liposuction çok eski bir yöntem. Eskiden cerrahın mekanik gücü ile yağlar vücuttan alınıyordu. Şimdi artık enerjili sistemler çıktı. Benim en sevdiğim yöntem ise ultrason yani ses dalgaları eşliğinde yağları parçalayarak sıvılaştırma ve vücut dışına alma yöntemi. Yani lazerde ya da radyofrekansda olduğu gibi enerjili bir sistem kullanarak yağları vücuttan uzaklaştırıyoruz.

Vaser liposuction nedir?

İşte burada Vaser nedir sorusu geliyor akla. Vaser, ultrasonik ses dalgalarını kullanarak yağ dokusunun parçalanması işlemine verilen isimdir. Vaser işlemi aslında liposuction işleminin enerjili bir sistem üzerinden yapılmış hali. Burada ses dalgaları kullanılarak yağ dokusu parçalanır. Bu sayede sıvılaşan yağ alınır. Böylece bölgesel incelme sağlanır. Bu yöntemin avantajı alınan yağı hastada tekrar kullanmamızdan kaynaklanıyor. Aynı anda hastanın belini inceltip poposuna ekleyip dikleştirebiliyoruz. Böylece kişinin alınan fazla yağı ile ihtiyaç duyulan bölgeleri restore edebiliyoruz. Mesela, yağ dokusu zayıfladığı için sarkmış meme, yüz ya da baldırlara ekleyebiliyoruz. Yağ dokusunu yeniden kullanabilmemiz bize büyük avantaj sağlıyor. Vaser liposuction’ın ikincil iyi özelliği, iyileşme sürecinin çok hızlı olması. Diğer tekniklere göre hasta daha az ağrı ve acı hissediyor. Bu sayede nekahet dönemini çok daha konforlu geçiriyor.

Haberin Devamı

İz kalmıyor, iyileşme konforlu

Uygulama esnasında üç milimetrelik minik delikler açılıyor. Yani dikişsiz bir işlem. Böyle olması yine hasta açısında konforlu oluyor. Kabaca işlem her bir bölge için 45 ila 60 dakika arasında sürüyor. Yani karın bölgenizde fazlalık yağlarınızı ortalama 30 dakikada alıyoruz. Örnek veriyorum bir hastanın, karın ve bel bölgesinden fazla yağları almak istersek en fazla iki saatte ameliyat bitmiş oluyor. Bu gibi olumlu nedenlerle ben kişisel olarak Vaser liposuction tekniğini kullanmayı tercih ediyorum. Hasta ve hekim dostu bir teknik.

Haberin Devamı

Vücut heykeltıraşlığı

Vaser liposuction ayrıca vücut tasarımında cerrahların sanatsal yaklaşımlarını ortaya çıkaran bir teknik. Gerçekten yağı incelikli olarak şekillendirebiliyoruz. Erkek hastalarda six pack dediğimiz karın kaslarını tasarlamak mümkün. Kadınlarda ise karın bölgesindeki kas oluklarını ortaya zarifçe çıkarıyoruz. Yani uygun hastalarda Vaser liposuction ile vücut heykeltıraşlığı yapmak mümkün.

Ne kadar yağ alınabilir?

Elbette istediğimiz kadar yağ alamıyoruz. Bu işlemde bir üst limitimiz var. Bu da hastanın yaşı, yağ miktarı ve genel sağlık durumu ile ilintili. Ama üst limitler kabaca 6-7 litredir. Bunun üstündeki liposuction işlemleri teknik olarak mümkün ama minik riskler içeriyor. Herkes için önerilmeyebilir.

Sağlıklı günler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder